Wednesday, December 23, 2009

[[...Pudding...]]




Dear Pudding,
Get well soon dear..So that your Jie Jie wont be crying and missing you anymore.. So that she wont be wasting her tears again... Be strong baby.. Hold it there.. God will always be with you in fighting your illness...


For the doctor,
Please make sure that Pudding is always in good condition.. As you know doc, his Jie Jie is missing him so damn much!!


Lets pray for Pudding's health and hope that he will be back home soon!!
Mya~!!

Tuesday, December 1, 2009

¤(`×[¤_HappY BirThday ZaRa_¤]×´)¤






Salam All,
This entry is specially made for my beloved

[ Z.A.R.A ].


Anty loves you to the max dear darling!! Muaks!!! Grow up and be wise ya baby..




Hugs And Kisses!!


Aunt Ammy

Wednesday, November 25, 2009

¤(`×[¤_Award Untuk Semua_¤]×´)¤

Salam Teman Teman,

Memandangkan aku sangatlah bosan and have got no idea what to do, aku pun buatlah award ni ha..Ape kate korang amek je buh kat rumah korang..

Agak lame aku tak bagi award kan? Kalo tak dulu tuh rajin..ade saje award nye kan?? P jenjalan kat rumah kak nita tadik terpandang plak la panda tu.. Teringat lame tak wat award..

Sempena dengan itu.. erm..sile lah amek yeh...kalo korang tak suke toksah la amek..tapi i ll be very happy if korang amek la kan. Bukan susah pon.. Free lagi kan :))




Hugs




Mya~!!

[[.. Blur ..]]


Salam Teman Teman,
Hari ni aku macam takde mood sgt nak bercerita ape ape. Tapi sedang dok aku godeh godeh tadik tetibe terjumpe balik CD Blur ni. Lame dah aku tak dengar lagu lagu dari kumpulan ni. Se ingat aku last aku mendengar was when i was in UITM. Muahaha...Dah brape tahun dah kan?

Best sebenarnye lagu lagu dalam ni. Tapi bagi orang orang yang suke mendengar to this genre la yeh. Not all of people out there will have the interest to listen to this type of music. Kate mereka macam nak tidur punye lagu. Ye ke??

Bagi aku la kan, mendengar lagu bukan sekadar mendengar saje. Aku akan menghayati dan memahami lagu tu. Kire cam you try to get into the song itself la kan. Hehee..

Okay la all.. Nanti bile mood aku dah kembali normal, akan aku apdet ya :)

*Rerase cam aku berbadan dua. Comfuse ni

Cheerios,
Mya

Tuesday, November 24, 2009

[[.. Happy Anniversary Myra ..]]




Salam Teman Teman,

I would be so glad to share this happiness with you guys.. [ M.Y.R.A ] and [ E.J.A.N ] is actually celebrating their Wedding Anniversary for the 2nd years.

Dear [ M.Y.R.A ],

Congratulations on your anniversary. May God bless you and your beloved family always!! For [ Z.A.R.A ]. See your mom and dad are so happy to have you sweetheart!! And aunty loves you too!!


Cant wait for your upcoming birthday princess!!




Love you guys loads!!




Blog Aku??

Salam teman-teman,

Tiada lagi indah blog aku ni rupenyer....dah takde orang nak dtg jenjalan kan...erm...takpelah..nak wat camane..mungkin semua org sedang busy dgn aktiviti masing masing~!!

By the way~!! Mendoakan kesejahteraan semua~!!


Mya

Friday, November 20, 2009

·!¦[· Happy Birthday Cik Daya ·]¦!·




Salam Teman Teman,

This evening's entry is actually been made especially for [ C.I.K.D.A.Y.A ]. She turned to 22 already.. Big age big thinking ya!!

So [ C.I.K.D.A.Y.A ]. Happy Birthday!!! Amek la kad ni sebagai tanda ingatan. Kalau takmo amek pon takpe.. Payah gile nak scroll cite satu satu p carik gamba [ C.I.K.D.A.Y.A ]. yeh.. :) Finally!! Hasilnye adelah seperti di atas X:D


Have fun on your birthday!! Laf ya!!
Missed Cameron so muchies!!




Mya~!!

Thursday, November 19, 2009

DIKEHENDAKI POLIS!! [ Part 1 ]




Salam teman teman,

Selamat siang semua.. Kisah ni actually kisah sambungan dari entry aku yang lepas. Entry yang lepas tu aku cam kekurangan masa nak menaip. Entry ni adelah cerita lengkap seluruh kejadian..This time update i would really like to apology untuk pihak pihak yang bakal atau akan terasa dengan entry aku ni. For your guys information gamba yang you all dok tengok ni is actually gambar seorang PEREMPUAN yang dikehendaki oleh polis ye. Buat sesape yang ade ternampak die ni, sile laporkan ke pada balai polis yang berdekatan.

You all nak tau ke ape kisah di sebalik wajah ayu PEREMPUAN ni?? Let me tell you guys about her attitudes di sebalik keayuan wajah die ni kan.. She used to be one of my friend's [ M.Y.R.A ] best friend and her name is [ A.W.I.N ]. If happens you guys jumpa this PEREMPUAN kat luar sane which is trying to moless your trust or attempting to be good to you guys, please please
[ B.E.W.A.R.E ].

She worked wiith [ M.Y.R.A ] in her printing company for a year plus i think. This is because she said she was having so much problems with her family i.e HUSBAND, MOM & SIBLINGS. Everyday masuk office tak pernah tak ada masalah. Wajib cerita dengan [ M.Y.R.A ] her problems. Kalau tak pasal MOM & SIBLINGS, she will tell [ M.Y.R.A ] pasal husband dia dan ex-gf husband die, yang kata dok kacau kacau husband dia.. Padahal ex-gf husband die cite kat [ MYRA ] husband die yang dok cari ex- gf tu. Pastu kebanyakan cite die yg pasal ex-gf husband die, dusta belaka. Sebab ex-gf husband die ni kawan [ MYRA ] mase sekolah dulu. And "SHE" didnt know that. Kira macam husband die ni [ P.L.A.Y.E.R ]. Hebat and handsome sangat ke husband die sampai boleh jadi [ P.L.A.Y.E.R ]. Correct me if i m wrong [ SAID PERSON LA YE!! ] Therefore, [ M.Y.R.A ] pungut la die untuk bekerja dengan [ M.Y.R.A ] atas sebab simpati dan kesian kat PEREMPUAN ni.

Oh ya!! Sile abaikan gambar budak yang bersama die ni ye!! This innocent angel here is her daughter [ R.A.N.I.A ]. Malang sungguh nasib budak ni sebab ber "ibu" kan [ A.W.I.N ]. Mari kite doakan [ R.A.N.I.A ] sentiasa di lindungi Allah..

You all nak tau kenapa die ni sangat merbahaya?? Recently, [ M.Y.R.A ] and her family went for a holiday in Bali. And, after she came back, the next day she received an SMS from these PEREMPUAN. [ I want to resign ]. Wah!! Boleh macam tu jer?? Takde angin takde ribut. Memang la [ M.Y.R.A ] kate gaji lambat masuk sikit. Anyway, takdelah pending sampai sebulan. Just few days jer. And "SHE" created so much "huu haa" saying that [ M.Y.R.A ] tak bayar her salary. And that is why she quit!!

If i jadi [ M.Y.R.A ]. I will pay you if you come and go in a proper way!! Bukan maen hantar SMS. At least a week notice kan. If you are confirm staff and working for a year plus already, the notice should be a month!! What the hell is she trying to show to us?? [ MELUAT PULAK AKU NAK CITE PASAL DIE NI ]. So, bile dah jadi macam ni, [ M.Y.R.A ] holds her salary for that particular month which was October's payroll. [ PADAN MUKE KO AWIN ].

It was end the month where [ M.Y.R.A ] needs to do accounts' auditing and checking all her company's invoices and her receipts and her purchase order so as delivery orders. Kan dah hujung tahun. Of course mane mane company pun kelam kabut siapkan annual sales report to be send to Company Auditor. You guys tau ape jadi?? [ M.Y.R.A ] found out no invoices' copies from the Purchase Orders that they received!! Mane pegi semua invoices and payment receipts kan?? So, she decided to call [ A.W.I.N ], and asked her where are the invoices and the receipts as well. [ A.W.I.N ] simply answered her ex-boss, "nanti i mintak from the clients". Cant you guys see betapa BODOH nye PEREMPUAN ni?? Barang dah keluar and now you are telling me i havent get the payment receipts from the clients. [ MEMANGLAH LAKNAT HIDUP KO AWIN ].

Sudahlah die kebas company's profit. You guys tau die rembat pulak [ M.Y.R.A ] punye company laptop. Dah la memang sebelum tu pun dok buat laptop tu macam [ L.A.K.I ] die punye!! [ NAK TULIS MAK BAPAK KANG, RASE BERDOSA PLAK KAT FAMILY DIE ]. Nasib baik [ M.Y.R.A ] tak bagi signed cheque book kat die. Silap silap habis harta company!! Bahaya betul PEREMPUAN ni kan??

If you guys nak tau ape lagi si PEREMPUAN ni buat and kejahatan di sebalik tudung die tu..Tunggu entry berikutnye...cam dah panjang sgt plak entry ni..Zassss.....




P/S : Tolong la paste kan gamba PEREMPUAN ni kat rumah korang..Hopefully we can help each other on preventing benda benda tak baik dari berlaku pada kite.Thanks in advance!!

Thursday, November 5, 2009

[[...Perempuan BODOH..]]

Salam teman teman,

Ni aku nak cite sket pasal mommy zara yang ehem2 tu kan...Alahai...ingat tak dulu yang baby zara yang comel tu?? hah..ni kisah mommy die plak..eeee...nak kene sekeh ni...

Saspen tak nape aku nak sekeh mommy die?? Ekceli..bukan mommy zara yang aku nak sekeh tu..ni aku nak sekeh seorang ex-kawan baek merangkap ex-staff mommy zara ni. [woi pulang balik lappy mommy zara]

Alkisahnye, die berenti keje notice 24hours and..guess what?? Penipu la plak perempaun tu. This is based on ape yg mommy zara citekan kat aku la. Pempuan ni [B****] sudah tipu sama mommy zara. Mommy zara kate, recently mommy zara dok wat audit account sume..and found out,

- Missing Invoices

Yang sepatutnye ade dalam fail2 account kan?? Tak ade tu invoices tu semua. Bila di tanye kat [B****] tu, katenye nanti die mintak. Nanti jadahnye..ko dah pon hilang ntah kemane membawa sekali segala lappy mommy zara..ish ish...bangsat sungguh ke ko sampai takleh nak beli lappy sendiri?? Then?? kalo dah takde invoice and receipts sume.. Mane pegi duit yg sepatutnye di bayar untuk invoices tadi?? Cube korang bayangkan?? Ala..lambat la korang.. Of course la duit tu [B****] tu gune utk bersuka ria. Konon ade family problem.. Hello..semua pon ade family problem okay..

Tapi tak lah jadi sebangsat ko wahai perempuan. Anyway buat mommy zara..sabar yeh babe..kite carik die smpai dapat.. erm ermm...nak repot polis tak??

Kengkawan yang laen raser perlu ke kite repot polis??


Mya_

[..Kisah Ibu Dan Menantu..]

Ibu, Anak Dan Menantu

Suzana (nama sebenar)dan razman(nama sebenar) adalah pasangan yang paling bahagia dari sejak zaman sekolah..mereka sering kelihatan bersama di kantin, di dlm kelas mahupun waktu belajar di luar kelas...

Sesudah tamatnya zaman persekolahan, mereka menyambung pelajaran di sebuah U swasta yg terletak di sekitar kuala lumpur... mereka bagaikan belangkas yang x dapat di pisahkan lagi.........tetapi dalam setiap percintaan mesti ada dugaan nya.. ‘


Salmah seorang ibu yg bengis & terlalu mengongkong keluarganya untuk mengikuti segala kehendak nya.. Salmah adalah ibu kpd Suzana.


Pada suatu hari, Salmah mendapat tahu bahawa anak tunggalnya keluar dgn seorang lelaki iaitu Razman. Dia mendengar khabar itu drpd jiran2 nya. Salmah pun naik berang dan sgt marah terhadap Razman & menyimpan dendam terhadap Razman..


Salmah sanggup memberhentikan pengajian anaknya dari belajar di U itu........dengan niat utk memisahkan mereka.


Setelah 3 bulan Suzana berhenti, datanglah Razman dgn rombongan meminangnya ke rumah Suzana. Ibu nya terpaksa akur dgn perhubungan percintaan mereka kerana menyedari bahawa jodoh anaknya itu memang kuat untuk Razman.


Setelah setahun berlalu mereka pan di ijab qabul kan ...... Mereka berdua bercadang hendak pergi honeymoon ke Pulau Tioman.......tapi malang telah menimpa mereka......


Razman dan Suzana telah mendapat kemalangan semasa dalam perjalanan ke Pulau Tioman. Salmah bertambah marah kerana kemalangan itu menyebabkan muka Suzana mengalami luka yang teruk sehingga kulit muka nya tersiat. Malah meninggalkan kesan yang amat menakutkan......


Sejak kemalangan itu kebencian Salmah terhadap Razman begitu membuak2. Razman berasa kecewa akan sikap Ibu mertuanya......tambahan mengetahui berita tentang wajah isterinya anaknya menjadi cacat seumur hidup.


Razman cuba utk memperbaiki keadaan........Razman bertemu dengan doktor bagi merawat muka isterinya dengan cara mendermakan kulitnya. Perkara ini Razman telah memohon agar doktor berjanji akan tidak menceritakan kepada isteri dan ibu mertuanya.


Setelah seminggu Suzana membuat pembedahan muka, Salmah begitu gembira melihat perkembangan muka anaknya dan memeluk cium muka anaknya. Namun dendamnya terhadap menantu tidak pernah padam. Doktor tersenyum melihat kegembiraan Suzana dan ibunya.


Salmah bertanya kepada doktor dengan penuh harapan siapakah insan yang sanggup mendermakan kulit untuk pembedahan muka anaknya. Doktor terdiam seketika lalu menjawab......penderma tersebut menyuruh saya agar tidak memberitahu akan identitinya kepada puan. Salmah akur dan kecewa dengan jawapan dari doktor tersebut dan mencium muka anaknya berkali-kali.


.........................

Sebenarnya Doktor telah menyimpan rahsia Razman yang mana telah mendermakan kulit punggungnya untuk pembedahan muka isteri kesayangannya. Cuba lah kalau rahsia ini terbongkar dan Salmah (ibu mertuanya) tahu yang pipi anaknya di cium berkali-kalai itu adalah kulit punggung menantunya yang dibenci. Macamana erkkk reaksi ibu mertua??

Hahahahahahahah!! korang cubelah bayangkan :P kulit bontot wey buh kat muke...gebu tol bontot razman :P

[[..Resepi Terbaik Untuk Hari Ini..]]

Salam teman teman yg aku sayangi..Hari ni..aku nak kongsikan sedikit resepi baru..bekalan untuk esok lusa..boleh la bawak bekal pegi opis :) Selamat Mencuba~!!

10 Ramuan Untuk Penawar Dosa

1. Ambil oleh mu akar kayu fakir dan akar kayu tawaduk

2. Campurkan dengan pencuci kotoran perut bernama taubat


3. Lalu masukkan semua ke dalam lesung redha

4. Giling sampai halus dengan pengetam Qana'ah

5. Kemudian masukkan ke dalam periuk taqwa

6. Tuangkan ke dalamnya air hayak (malu)

7. Lalu didihkan dengan api mahabbah (cinta)

8. Selepas itu pindahkan dia ke dalam mangkuk syukur

9. Kipaskan dengan kipas angin rajak (harapan)

10. Kemudian minumlah dia dengan sudu pujian

Jika engkau perbuat semua itu, maka dia bermanfaat bagimu, untuk melindungi dirimu dari semua penyakit serta bala di dunia dan di akhirat".

"Ya Rabb kami, janganlah Engkau jadikan hati kami condong kepada kesesatan setelah engkau beri petunjuk kepada kami." (Ali Imran : 250)

Wednesday, November 4, 2009

[[...Good Morning...]]

Salam All,

Selamat pagi...Ohayo gozaimasu...Good Morning...Zao An...Chou San...

Wah Wah....today is a very bright day for me!! Bangun awal..siapkan breakfast Ajeeb..Sempat basuh baju and sidai...at least bile dah balik keje karang, baju dah kering and boleh la aku terus lipat. Rumah tak lah bersepah sangat sebab hsaben sekarang sudah pandai mengemas. Aku gumbira!!

Menu breakfast Ajeeb harini..

- Toast x 4 pcs [ Homemade Grains ]
- Eggs x 2 pcs [ scrambled + milk + pepper ]
- Baked Beans
- Secawan Coffee [ 3 in 1 jer oke ]
- dan......bekalan juga...Roti + garlic spread & Tea [ banyak tol laki aku makan ]

dan aku??? muahahaha..aku sampai opis, aku tapau la mee goreng..mmg rutin aku cenggini..Hasben aku takkan la nak suruh makan air tangan orang hari2 kan?? hehe..

Korang sumer makan ape?? Malam ni aku ingat nak masak kari ikan ploktan la :P Kelmarin ade beli ikan ploktan kat pasar tani. siap ade telo die...fuh fuh..aku mmg dah lame rindukan telo ikan tu..Alhamdulillah..dapat gak :P

best of luck to myself with the fish curry!! nyum nyum


Mya~!!

Tuesday, November 3, 2009

[[...Tiada Follower...]]

Salam semua,

Aku tiada lagi follower yang setia ke?? mane pegi semua?? huwa....mentang2 aku cuti berblog selame sebulan...korang pon cuti la nak jalan kat blog aku yeh...smpai sungguh ati..

Anyway, I am back on track!!

Welcome home Mya!!

Monday, November 2, 2009

[[...Happy Birthday To Me...]]

Salam all,

Lamer gile aku tak update blog aku ni...anyway...update dis time..just nak wish diri aku nye sendiri nye besdey....and also....buat...the following names,

- Sarah Nur Alisya ( MY BELOVED NEWBORN NIECE )
- Cik Farrah (Kawan merangkap adik aku)
- Ms Evelyn ( Director of Operations)
- Encik Ejan ( Baby Zara nye daddy )
- Encik Ady ( Somi Cik Mira )
- Alif Firdaus ( Nephew aku )
- Nadrina ( Kawan Aku )
- Cik Puan Rinie ( Kawan Aku )
- William Chin ( Kawan Aku merangkap org gile kat opis aku )
- Ms Pey Ying ( Officemate aku yg ehem2 )

and buat sesapelagi yg aku terlupa ke ape ke yeh ;;)

Happy Birthday Everybody!!!

Mya

Thursday, September 17, 2009

]].... Selamat Hari Raya ...[[


Salam Teman Teman,


Ahah!! Ni kad raye aku yang simple nak mati..Korang kalo nak amek amek la..Lagi aku suke...bizi la...takde mase nak edit2 bagai...hahaha.... Selamat hari Raya...Maaf zahir dan batin...


Jemput ke rumah yeh...

]]..SEBUTIR KURMA ..[[

Salam Teman Teman,
Ni cerita yang aku baru dapat dari Angah aku..Renungkan lah...Ikuti kisahnye..

Selesai menunaikan ibadah haji, Ibrahim bin Adham
berniat ziarah ke Mesjidil Aqsa. Untuk bekal di
perjalanan, ia membeli 1kg kurma dari pedagang tua di
dekat Mesjidil Haram. Setelah kurma ditimbang dan
dibungkus, Ibrahim melihat sebutir kurma tergeletak
didekat timbangan. Menyangka kurma itu sebagian dari
yang ia beli, Ibrahim memungut dan memakannya.


Setelah itu ia langsung berangkat menuju Al Aqsa.
Empat Bulan kemudian, Ibrahim tiba di Al Aqsa. Seperti
biasa, ia suka memilih sebuah tempat beribadah pada
sebuah ruangan dibawah kubah Sakhra. ? Ia shalat dan
berdoa khusuk sekali. ? Tiba tiba ia mendengar
percakapan dua Malaikat tentang dirinya, "Itu, Ibrahim
bin Adham, ahli ibadah yang zuhud dan wara yang doanya
selalu dikabulkan ALLAH SWT," kata malaikat yang satu.


"Tetapi sekarang tidak lagi. Doanya ditolak karena 4
bulan yg lalu ia memakan sebutir kurma yang jatuh dari
meja seorang pedagang tua di dekat mesjidil haram,"
jawab malaikat yang satu lagi.


Ibrahim bin Adham terkejut sekali, ia terhenyak, jadi
selama 4 bulan ini ibadahnya, shalatnya, doanya dan
mungkin amalan-amalan lainnya tidak diterima oleh
ALLAH SWT gara-gara memakan sebutir kurma yang bukan
haknya.. "Astaghfirullahal adzhim" Ibrahim
beristighfar. ? Ia langsung berkemas untuk berangkat
lagi ke Mekkah menemui pedagang tua penjual kurma.
Untuk meminta dihalalkan sebutir kurma yang telah
ditelannya.


Begitu sampai di Mekkah ia langsung menuju tempat
penjual kurma itu, tetapi ia tidak menemukan pedagang
tua itu melainkan seorang anak muda , "4 bulan yang
lalu saya membeli kurma disini dari seorang pedagang
tua. Kemana ia sekarang?" tanya Ibrahim.

"Sudah meninggal sebulan yang lalu, saya sekarang
meneruskan pekerjaannya berdagang kurma" jawab anak
muda itu.


"Innalillahi wa innailaihi roji'un, kalau begitu
kepada siapa saya meminta penghalalan ?" Lantas
ibrahim menceritakan peristiwa yg dialaminya, anak
muda itu mendengarkan penuh minat.. ?


"Nah, begitulah" kata Ibrahim setelah bercerita,
"Engkau sebagai ahli waris orangtua itu, maukah engkau
menghalalkan sebutir kurma milik ayahmu yang terlanjur
ku makan tanpa izinnya?"


"Bagi saya tidak masalah. Insya ALLAH saya halalkan.
Tapi entah dengan saudara-saudara saya yang jumlahnya
11 orang? Saya tidak berani mengatas nama kan mereka
karena mereka mempunyai hak waris sama dengan saya."


"Dimana alamat saudara-saudaramu? Biar saya temui
mereka satu persatu." Setelah menerima alamat, Ibrahim
bin Adham pergi menemui. Biar berjauhan, akhirnya
selesai juga. Semua setuju menghalalkan sebutir kurma
milik ayah mereka yang termakan oleh Ibrahim. 4 bulan
kemudian, Ibrahim bin Adham sudah berada dibawah kubah
Sakhra..

Tiba-tiba ia mendengar dua malaikat yang dulu
terdengar lagi bercakap cakap.

"Itulah Ibrahim bin Adham yang doanya tertolak
gara-gara makan sebutir kurma milik orang lain."


"O, tidak.., sekarang doanya sudah makbul lagi, ia
telah mendapat halalan dari ahli waris pemilik kurma
itu. Diri dan jiwa Ibrahim kini telah bersih kembali
dari kotoran sebutir kurma yang haram karena masih
milik orang lain. Sekarang ia sudah bebas."


Oleh sebab itu berhati-hatilah dgn makanan yg masuk ke
tubuh kita, sudah halal-kah? Lebih baik tinggalkan
bila ragu-ragu...

Mya Hanny

]]..Cerita Si Miskin..[[

Salam teman teman,
Sekadar renungan buat teman teman, buat peringatan diri aku sendiri yang sering terlepas pandang. Cerita dari seorang teman aku..ikuti kisahnya..

Aku telah menemui sebuah rumah yang usang. Rumah itu hanya berdindingkan buluh bertanggakan batang kelapa. Di serambi rumah itu ada beberapa anak kecil yang kelihatan lesu dan letih. Aku hampiri mereka lalu bertanya kepada yang paling tua antara mereka, seorang kakak yang berumur baru kira-kira 11 tahun:

"Mana emak? "
"Mak pergi menoreh," jawabnya.
"Mana bapak?"
"Bapak pergi kerja..."
"Habis tu adik yang kecil ini siapa yang jaga?" Di situ ada seorang bayi dalam lingkungan umur 5 bulan.
"Adik ini sayalah yang jaga." Jawab budak berkenaan.
"Awak ada berapa orang adik-beradik?"
"Sepuluh."
"Adik ni yang ke berapa?"
"Saya yang kelapan."
"Mana abang-abang kamu pergi?"
"Tolong emak menoreh."
"Adik puasa hari ini?"
"Sama je pakcik, puasa ke tidak.. Kami ni makan sekali je sehari..." Jawabnya.
Mendengar kata-kata itu aku sungguh terharu.
Lalu aku bertanya lagi "Adik bersekolah dimana?"
"Saya tak sekolah.. Emak bapak tak mampu..".
"Bapak kerja apa?"
"Tangkap ikan kat sungai nak buat lauk bukak puasa ".

Budak itu memberi tahu, lebih baiklah bulan puasa berbanding bulan lain kerana pada bulan puasa mereka dapat makan kuih. Ada saja orang yang hantar. Aku berlalu dari situ dengan seribu-satu keinsafan. Kebetulan di simpang jalan ada orang menjual daging lembu tempatan. Aku beli satu kilo tulang lembu. Di kedai runcit pula, aku beli rempah sup dan sepuluh kilo beras untuk disedekahkan kepada keluarga itu. Bila saja aku beri barang-barang itu pada adiknya, dia melompat kegembiraan sambil menjerit "Yeh yeh..! Kita dapat makan daging malam ni..!". Aku bertanya kepada si kakak mengapa adiknya girang sangat. Dia memberitahu aku, sejak dari raya korban tahun lepas baru sekarang mereka berpeluang makan daging lembu sekali lagi. Seminggu kemudian aku datang lagi ke rumah itu. Bila mereka melihat aku datang, mereka girang menyambutku di pintu rumah. Kebetulan pada hari itu aku sempat berjumpa dengan ibu mereka. Sungguh menyedihkan cerita yang aku dengar: Anak yang berumur 4 tahun itu memberitahu padaku bahawa mereka sudah seminggu makan sup tulang yang aku berikan hari itu.

"Tiap-tiap hari mak buat sup, sedaplah Pakcik.."

Aku bertanya kepada emaknya macam mana dia lakukan hinggakan sup itu boleh tahan sampai satu minggu? Dia memberitahu padaku bahawa pada hari pertama dia merebus tulang itu,dia telah berpesan kepada anak-anaknya agar tidak membuangkan tulang yang telah dimakan. Dia kutip semula semua tulang-tulang itu dan merebusnya semula untuk dimakan pada hari berikutnya. Itulah yang dia lakukan setiap hari. Dia berkata

"Kalau tidak dapat makan isi, hirup air rebusan tulang pun dah lebih dari cukup untuk anak-anak saya. Dia orang suka sangat."
Aku bertanya lagi "Upah menoreh berapa makcik dapat?"
"Cuma RM3.00 sehari."
"Ayahnya bekerja macam mana"
"Kalau dia dapat ikan itulah yang dibuat lauk setiap hari."

Rupa-rupanya aku terlupa bahawa aku sebenarnya hidup dalam keadaan mewah..
Pernahkah anda menghirup air rebusan tulang yang direbus semula sepanjang hidup anda? Atau adakah anda buang saja tulang itu beserta daging-daging yang ada padanya kerana anda kata ianya "TAK SEDAP"? Mungkin kita sudah terbiasa hidup senang hinggakan kita lupa bahawa kalau pun kita susah, masih ramai lagi orang yang lebih susah dari kita.

Ketahuilah teman teman...Sedhaif dhaif kita, ada lagi yang lebih dhaif dari kita..

Wallahua'lam..

Ikhlas,
Mya Hanny

Thursday, September 10, 2009

]]...Renungan, Maafkan Aku...[[

ANDAI INI RAMADHAN YANG TERAKHIR BUATKU

Andai aku tahu ini Ramadhan terakhir
Tentu siangnya aku sibuk berzikir
Tentu aku tak akan jemu melagukan syair rindu
Mendayu..merayu. ..kepada- MU
Tuhan yang satu

Andai aku tahu ini Ramadhan terakhir
Tentu solatku aku kerjakan di awal waktu
Solat yang dikerjakan.. .sungguh khusyuk lagi tawadhu'
Tubuh dan qalbu...bersatu memperhamba diri
Menghadap Rabbul Jalil... menangisi kecurangan janji
"Innasolati wanusuki wamahyaya wamamati lillahirabbil 'alamin"
[sesungguhnya solatku, ibadahku, hidupku, dan matiku...
kuserahkan hanya kepada Allah Tuhan seru sekalian alam]

Andai aku tahu ini Ramadhan terakhir
Tidak akan aku sia siakan walau sesaat yang berlalu
Setiap masa tak akan dibiarkan begitu saja
Di setiap kesempatan juga masa yang terluang
Alunan Al-Quran bakal aku dendang...bakal aku syairkan

Andai aku tahu ini Ramadhan terakhir
Tentu malamku aku sibukkan dengan
Bertarawih.. .berqiamullail. ..bertahajjud. ..
Mengadu...merintih. ..meminta belas kasih
"sesungguhnya aku tidak layak untuk ke syurga-MU
tapi...aku juga tidak sanggup untuk ke neraka-MU"

Andai aku tahu ini Ramadhan terakhir
Tentu diriku tak akan melupakan mereka yang tersayang
Mari kita meriahkan Ramadhan
kita buru...kita cari...suatu malam idaman
Yang lebih baik dari seribu bulan

Andai aku tahu ini Ramadhan terakhir
Tentu aku bakal menyediakan batin dan zahir
Mempersiap diri...rohani dan jasmani
Menanti-nanti jemputan Izrail
Di kiri dan kanan ...lorong-lorong redha Ar-Rahman

Duhai Ilahi....
Andai ini Ramadhan terakhir buat aku
Jadikanlah ia Ramadhan paling bererti...paling berseri...
Menerangi kegelapan hati aku
Menyeru ke jalan menuju redha serta kasih sayang-Mu Ya Ilahi
Semoga bakal mewarnai kehidupanku di sana nanti

Namun teman...
Tak akan ada manusia yang bakal mengetahui
Apakah Ramadhan ini merupakan yang terakhir kali bagi dirinya
Yang mampu bagi seorang hamba itu hanyalah
Berusaha...bersedia ...meminta belas-NYA

Wallahua'lam..

Untuk Teman Teman..Jika ada kekasaran yang dilakukan oleh aku, aku pohon kemaafan dari kalian..

Ikhlas,
Mya

Thursday, September 3, 2009

·!¦[· Kenkucen Aku ·]¦!·

Salam teman teman,

Disebabkan aku takde keje nak dilakukan and aku adelah sedikit bosan kan?? meh la aku tempek gamba kenkucen aku.. Aku ade 4 orang kenkucen semuanya.. 2 perempuan and 2 lelaki.. Aku sayang mereka. Dalam 4 orang tu aku paling sayang Oren [ G.A.R.F.I.E.L.D ]
sbb beliau sangat adorable and comel gilak :P


[ GARFIELD KECINTAAN AKU ]


KORANG TENGOK TIDO PON PAKAI BANTAL . KALAU KORANG BAGI BANTAL KALE LAEN KAN?? BELIAU RELA TIDO BERBANTALKAN LENGAN



BELIAU MEMANG SUKE KALO DILETAKKAN BEGINI

TENGOK PALE BELIAU KAT MANE?? HEAD REST YANG PALING BEST




SAPE USIK BANTAL NI MEMANG CARI PASAL LA DENGAN BELIAU




[ GEMOK KECINTAAN KU JUGAK ]



TENGOK BETAPE GEDIKNYE BELIAU




OREN POSING DENGAN EMSEMNYE. NI MEMANG POSE KEGEMARAN BELIAU OKE..



TENGOK NI KALO TIDO MAK AIH..TAK INGAT DONIA DAH..



KACAK TAK BELIAU??


PUNYELAH LIAT NAK SURUH BANGUN NI



OREN YANG GEMOK



BELIAU SUKE DUDOK ATAS SIDE TABLE AKU



MUKE SUNGGUH SUCI LA PULAK SI GEMOK NI



KORANG TENGOK BETAPA GEMOK NYE GEMOK



ALAHAI..SUKE GEDIK TAU. GEMOK NI MMG RAJIN POSE BILE AMEK GAMBA.CAM TETAU JE KEMRE TU POKUS KAT BELIAU


[[ DORA KECINTAAN AKU JUGAK ]



NI LA DIVA DALAM RERAMAI KENKUCEN AKU.. MEMANG DIVA ABES AH.
CAM QUEEN GITU




Aku ade sorang lagi kenkucen yang takde gambo dalam ni. Sebab beliau memang susah nak di ambek gambo. Suke sangat men cak cak dengan aku. Puteh name beliau. Dalam 4 orang kenkucen aku ni oren sorang je kale laen. Yang lagi 3 orang sume kale putih bersih. Sebab tu la oren ni terlebih maje kot dengan aku. Walaupon beliau lelaki, beliau sangat behave. Takde macam gemok yang suke sangat spray kat pokok bunge aku. Ade lah aku bawak si oren pegi Vet. Setelah di periksa, vet tu kate hormon si oren ni laen sket. Bile aku tanye laen cemane..korang au ape vet tu cakap??


GARFIELD NI PONDAN LA PUAN... Muakahkahkah!! Al kisahnye...mase aku beli beliau dulu pon aku tak tau beliau pondan.. Nasibla kans?? Apepon aku tetap bahagia bersama kenkucen aku :D

[ tetibe rendu mereka ] yey nak balik jumpe mereka :P

Mya Hanny

]]....Bosan....[[

Salam teman teman,
Ekceli erm erm......Aku kebosanan..and kering idea nak apdet blog...camane ni?? camane ni??


Tolong...........!!

Tuesday, September 1, 2009

]]..Mana Kak Nur Daniella..[[

Salam teman teman,

Selamat menyambut merdeka..heheh..lambat la aku ni kan?? anyway...ni nak tanye korang...
Agak- agak korang ni jiran ke dengan beliau ker kan?? Ada korang nampak kak Nur Daniella aku tak?? mane la die pegi kan?? raser cam dah alem jer beliau ilang? Sape kidnap ni?? uwa... sumer nak kid nap akak akak aku ni nape??

Kak Nita aku pon bakal ilang gak..mane ni...uwa...tak mo ah cenggini...aku yang ilang takpe :D ngeee...

So buat sesape yang nampak Kak Daniella tu kan...sile lah suh beliau apdet blog yeh :P

Buat kak Yan?? Sorry mya baru masuk blog akak...sabar yeh kak?? ada hikmah tu akak dok naik turun kot tu :P

Friday, August 28, 2009

[[ Entri untuk MAK IMRAN a.k.a MAMA LUNA ]]

Salam Teman Teman,

Entri ni khas aku buat untuk seorang MAHLUK ALLAH yang tak tau bersyukur!! Seorang sahabat aku dapat komen kat SB die..kesian..adeke anak die yang comel and genius tu si MAK IMRAN a.k.a MAMA LUNA ni kate kan anak die Down Syndrom!! Bodoh punye manusia..

Wey MAK IMRAN kalo la enkau terbaca akan entri aku ni kan...baik lah ko bertaubat..Baby Zara tu sangatlah sempurna... yang ko kate die SD ke kenapa?? buta kah ko?? Subhanallah..

Kenapalah ko dilahirkan menjadi seorang manusia MAK IMRAN a.k.a MAMA LUNA. Kan lebih bagus ko dilahirkan menjadi seekor binatang??

Binatang pun tau sayang anak woi!! Ko tu anak ko cacat ke ape yang dok dengki sangat dengan anak orang ni?? iSh iSh.. Aku doakan la ko ni kene panah petir ker ape ker...mulot sungguh melambangkan yang ko tu GILA!!

Buat kengkawan cube korang g kat blog kawan aku ni

www.meamyra.blogspot.com


..korang g tengok la ZARA..sangat comel kan??


]]...Hasben Bersama 3 Bakul Kain...[[

Salam teman teman,

Ni hah aku nak cite sal kejadian di hari Rabu yang lepas ni...Aku dan hasben ekceli bangun sahur lambat. Kire kire dalam pukul 5 camtu la.. So dah la lambat, aku tuju dapo..bukak peti es, tengok ape yang ade. Nasib baik ada ayam kan?? Aku kuarkan ayam tu and ape lagi?? Masuk mekrovef pastu tekan kat butang defrost pastu set 3 minit. Sesambil tu aku masak air. Dah siap ayam tu, aku campak dalam besen, aku amek la kunyit + garam. Gaul gaul panaskan kuali, letak minyak, aku lemparkan ayam yang bersalut kunyit cam Adabi tu ke dalam minyak yang panas tu.

Hasben?? Oh!! Masih mamai lagi beliau. Tengok beliau bukak tebisyen pastu tengok cite ape ntah.. Aku pon tak prasan. Pas je kami sahur dengan jayanya selame 15 minit jer dengan menu ayam goreng dengan kicap :P [NYUM2] kami tunggu orang azan Subuh.. Usai solat Subuh, aku ape lagi?? Mate ngah ngantok kan..tido la...dgn best and jayenye aku tido bersame hasben di depan tebisyen yang terbukak. [ PEMBAZIRAN SUNGGUH ]

Oh No!!! Sudah lambat..tengok2 jam dah pukul sembilan..mak aih..terlajak la plak..lambat dah ni nak g opis..aku kejut hasben..tanye die keje ke tak..die kate keje...amek time off katenye. Okay..aku berlalu ker toire..gedebash gedebush mandi.. bersiap.. capai ajer ape yang ader dalam gobok. Salam tangan hasben sume, trus la aku zasssss.. Sesampai nyer di opis...erk.. Yolanda dah masuk pulak...tgok jam kat tangan..ngaa..kol 9.40 dah. Hahah!! Staff yang bagus aku ni.

Oke oke..ni klimaks cite ni. Hari pon dah petang and mase dah menujukkan jam 5. Apelagi aku bungkus segala barang aku, cabut!!! Sebab nak masak lagi kan?? Kenelah bergegas pulang. Sesampainyer aku dirumah, time aku pulas je tombol pintu rumah, bau wangi menusuk ke lubang idong aku. Pelik + ajaib.. Bau ape ni?? ni bukan bau setangi keling bawah umah aku ni sembahyang rasenye. Takkan awal gile keling ni sembahyang. Aku tengok kain baju bersidaian kat ampaian luar. Aku dah letak kasut dalam cabinet, aku g terjah la bilik. La....tak keje rupenyer hasben aku. Ade kat rumah!! Cuih!! Tensen and stress oke..Jeles pon ade gak sebab beliau tak keje. Aku tengok vacum besepah!! Aku g kat gobok..guess what??

Wahh!!! Kain baju yang sebeban tak berlipat tu dah ade dalam gobok.. Hasben lipat kain baju?? hurray!! Kalo korang nak tau kain tu ade la kire kire dalam 3 bakul kot. Habis sumer di lipatnyer. Walaupon cara lipatan tidak sekemas aku yang buat at least tidak lah aku pening tengok kain tak berlipat tu kan?? Hasben terkorban tenaga dengan kain kain yang 3 bakul tu. Wah!! kipas dah bersih!! Patot la vacum besepah je. Katenye, belum siap lagi.. Nak vacum bembawah katil sume. Aku kate oke.. Peluang kan??

Yang aku hairan nye.. Kenape tetibe hasben aku jadi rajin cenggitu? Vacum rumah + lipat kain + basuh baju + bersihkan kipas. Sampai hari ni aku dok pk pk ni apesal. Takpelah, aku berterima kasih pada beliau.

Sekian cerita untuk kali ini. Hasben bersama 3 bakul kain..

Mya_hanny


Ni la die orang yang berjaya melipat kain sebanyak 3 bakul tu..heheh..

Wednesday, August 26, 2009

]]...Aku Kembali On Air...[[

Salam teman teman,

Agak lame aku bercuti dari berblog kan??? ahahaha...kini aku kembali..aku tak sihat hari tu..demam teruk...fever of this year la agaknye...

Memang adat la aku ni..dalam setaun ade la aku demam yg paling teruk sampai takleh bangun..tapi demam jer..bukan sakit len2 oke..kire kire aritu..dekat 3 minggu aku tak sihat...seminggu lebih tak berbangun and tak bermandi...tak boleh nak mandi..mandi je menggigil..even aku mandi air suam skalipon..sudahnye...asben la yang ngelap badan aku..[ Thanks Ajeeb ]

Mama ade suruh aku balik rumah beliau sebab katenye sape nak jage di kala demam...No worries la mama..Sepanjang aku bercuti sebab demam tu, Ajeeb amek cuti gak.. Kengkonon demam jugak. Ya..aku bersyukur Tuhan termukan aku dengan Ajeeb [ W.A.L.A.U.P.O.N ] kengkadang eee...rase macam nak je ramaskan beliau. [ A.J.E.E.B ]

Okey teman teman...i m back on track..buat teman teman yang dok tinggal offline msg utk aku tu..mekaseh bembanyak yeh...aku akan terjah blog korang soon...C ya!!

Mya

Friday, August 21, 2009

]]....Bismillahirrahmanirrahim....[[

Assalamualaikum buat teman teman yang aku sayang and kasihi,

Dikesempatan ini..sempena Ramadhan yang bakal menjenguk kita, aku nak memohon maaf pada semua teman teman. Jika ada kekasaran yang berlaku sama ada sengaja atau tidak sengaja.

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa umat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada)
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullah pun mengatakan Amin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-aminkan adalah
Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat...

Wassalam..

Tulus Ikhlas,
Mya

Thursday, August 20, 2009

]]...Ayang vs Abang..[[

Memula skali ayang anto kat abang?

Dear abang,
Ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawa anak-anak balik ke kampung. abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawa anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas.. abang jagalah diri abang dan kereta abang baik-baik... cuma ada perkara yang ingin ayang luahkan disini... kereta baru abang tu mahal.. harga mencecah 100k barangkali.. sebab tu abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang.. sampaikan abang dah terlena dalam kereta abang tu sejak abang beli 3 bulan yang lalu dah masuk 3 malam... abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang, nak tau ngape?

Harga kereta abang tu lebih mahal dari wang hantaran yang ayah ayang letakan masa kita kahwin dulu.. cuba hantaran ayang lebih mahal dari harga kereta abang?
Tiap-tiap pagi abang mesti gosok kereta abang, nak nampak berkilat..tapi ayang nak dapat kiss g.morning pun susah
Sejak beli kereta tu, sebulan sekali macam-macam aksesori abang beli kat kereta, ayang nak dapat hadiah besday setahun sekali pun susah..

Kereta sebulan sekali abang servis, abang kata kena jaga maintainance...ayang nak dapat pi salon setahun sekali pun susah..
Kereta abang make up lawa-lawa.. tapi kalau ayang make up lawa-lawa abang kata ayang tak sedar diri kereta abang bagi makan minyak mahal-mahal cecah 100 setin pun ada, ayang nak makan pizza sekeping jer masa mengidam anak kedua kita abang kata ayang mengada-ngada.

Kereta abang kalau anak-anak sentuh sikit bodynya abang marah anak macam nak makan, ayang jatuh longkang besar boleh abang gelak
Paling menyedihkan.. ayang tanya ngape tidur dalam kereta? abang jawab takut orang curi kereta abang.. kalau ayang kena curi??
Ayang nak balik kampung dulu.. anak-anak nak jumpa atuk dengan nenek depa.. tak nak naik kereta abang takut calar.. ayang calar takpe.. jaga diri elok-elok, sarapan ayang dah sediakan. ayang pi tak lama sekolah bukak ayang balik lah dengan anak-anak.. pesanan ayang..

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU MASAKKAN MAKAN KESUKAAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU BASUHKAN PAKAIAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU GOSOKAN KEMEJA ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU SIAPKAN AIR MANDI ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU KEMASKAN RUMAH ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU URUT-URUT BADAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU TEMANKAN ABANG TIDUR

Love,
ayang


Ni abang lak bagi....

Dear Ayang,

Bukanlah abang sayang keta tu lebih dr ayang.. tapi ayang kene faham keta tu keta bos abang. Nanti kalau ilang sapa nak ganti.. ayang abang suruh keja ayang xnak, ayang kata nak dok umah jaga anak,nak siap kan sarapan nak kemas umah tapi ayang tiap2 hari bgn tido kul 12.. macam mana nak wat keja umah..

Cuba lah ayang pk mana x abang tido dalam keta.. abang balik keja lambat skit ayang dah kunci pintu..bukan nye abang gi foya2 kan abang gi keja...lagi satu pasal piza yang ayang ngidam tu.. ayang nak piza yg di oder dr jepun.. mana lah abang ada duit nak oder.. abang nak bg apam balik yg jual kat depan ofis abang ni ayang xnak, ayang nak jugak piza dr jepun.. nasib baik abang x belikan kalau x anak kedua kita tu mesti muka cam doremon..ish xnak laa abang..

Pasal hadiah kan abang dah belikan tapi abang sembunyi kan kat dapur.. ayang yang tersalah buang ingatkan sampah... tulah abang suruh kemas umah tu ayang kata umah kita dah bersih tapi hadiah dgn sampah pun dah jadi serupa jek..hadiah tu mahal tau abang beli untuk ayang..

Sebenarnye abang sayang ayang lebih dr keta tu wlau pun hantaran masa kita kawin cuma rm8k..ayang x tau bpe kali abang turun naik bank nak wat loan rm8k..tapi demi ayang abang wat jugak..
Sbb masa tu ayang kalau mekup mmg sebijik maya karin.. tapi sejak ayang wat rebonding 3 tahun lepas stp kali ayang mekup abang terbayang lak muka pontianak dlm citer phsm.. bukan ayang x cantik tapi kening ayang tu gi cukur wat per.. wlau pun abang selalu cukur janggut abang tapi ayang xyah laa nak cukur kening ayang tu...pasal morning kis tu, ayang bgn pun dah tghri nak morning kis cam mana.. dah laa ayang.. abang malas nak citer..

Tapi abang nak bg tau jgk kat sini ayang tetap no 1 dlm hati abang..nanti kalau naik bas tu bebaik.. ayang nak balik kpg abang izinkan Cuma jgn lupa kim salam kat mak ayah kat sana .. kalau ada gulai tempoyak ke nnti jgn lupa bwk balik skit..
Kalau ada lembu terlepas ke ayang xyah laa susah2 gi kejar lembu tu... biar jek.. nnti abang balik kpg abang kejar kan ..bukan apa takut lembu tu tanduk ayang nnti bukan stakat calar jek silap2 leh masuk hspital. abang kene tanduk xpe..

Jaga anak2 baik2 jgn bagi diorang main kat sungai musim2 banjir ni.. nak dpt anak bukan senang takut nnti ayang ngidam lagi piza jepun lak lagi haru.. baik jaga jek yg dah ada tu..ayang pun jaga diri baik2.. jgn sampai jatuh longkang lagi.. hehe.. abang mmg xnak ketawa masa tu tapi nak wat cam mana ayang jatuh kepala dulu yang masuk longkang..dah laa rambut ayang masa tu baru lepas rebonding.. mmg abang ketawa...hahahhahahahahha

Tuesday, August 18, 2009

]]...Dango Daikazoku...[[


sesuai jadi lullaby...

Mya Hanny

Aku Bercuti

Salam teman teman,
Blog aku akan bercuti...ntah sampai bile..aku pon tak tau...nanti bile aku dah sihat aku apdet yeh... take care...for all yg concern pasal aku..mekaseh bebanyak..

Mya

Wednesday, August 5, 2009

[[... 40 years of marriage ...]]

A married couple in their early 60s was celebrating their 40th wedding anniversary in a quiet, romantic little restaurant.

Suddenly, a tiny yet beautiful fairy appeared on their table. She said, 'For being such an exemplary married couple and for being loving to each other for all this time, I will grant you each a wish.

' The wife answered, 'Oh, I want to travel around the world with my darling husband.'

The fairy waved her magic wand and - poof! - two tickets for the Queen Mary II appeared in her hands.

The husband thought for a moment: 'Well, this is all very romantic, but an opportunity like this will never come again ; I'm sorry my love, but my wish is to have a wife 30 years younger than me.'

The wife, and the fairy, were deeply disappointed, but a wish is a wish. So the fairy waved her magic wand and poof!

...the husband became 92 years old.

[ Men who are ungrateful bastards should remember fairies are female..... ] hahaha!!

Friday, July 31, 2009

[[... Hari Jumaat ...]]

Salam Teman Teman,
Eh eh..dah hari jumaat...hurray....esok cuti...tapi....erm...aku kene balik umah mertua aku kot...sbbnye??

Kak Yati [ Kakak Ipar ] aku nak bersalin...tapi dah overdue plak dekat 2 minggu...mmg kene scissory rasernye neh...

erk..tetibe...aku bz..ade keje...sambung nanti lah yeh kengkawan...zasssss.....

Thursday, July 30, 2009

«º!¦[] Sms Ajeeb Untuk Kak Nita []¦!º»

Salam Teman Teman...
Ni entri khas untuk kak nita...korang kan tau yang aku ni rajin sungguh wat entri untuk kawan kawan.. Alkisah...maka tersebut la kisah..tayyib...sang kancil datang beramai ramai mengadap duli yang maha mulia sultan firaun...mana firaun pakai sultan...

Perbualan SMS di antara Ajeeb dan Ammy..

Ammy : Syg, erm...brape harga Gamogen??

Ajeeb : Retail price RM121 (baru) Retail price RM118 (lama)..Nape?

Ammy: Gamogen leh gune untuk asma kan??

Ajeeb : Memang untuk cure asthma ke??

Ammy : Haah..Asma je rasenye..boleh ke?

Ajeeb : Boleh tu memang boleh tapi..kalo mmg nak cure asthma gune ubat lain la lagi elok beby.

Ammy : Yelah..ubat laen tu ubat ape? Can u plis be more specific..adui..

Ajeeb : Jap..ni sape yang nak makan ni? Sejak bile beby kene asthma? Sejak malam tadik pas kire bintang ke?

Ammy : Pale untut sayang la..Kak nita la..die ade asma..sian die..teruk lately ni..

Ajeeb : Owh...sape kak nita tu? Artis kwek mambo anita tu ke?

Ammy : ee die ni kan bikin panas je..Kak nita blogger la..pat la ..camane ni?

Ajeeb : Bagi die try makan Imunol atau Zaniplus.. Memang khas untuk asthma.

Ammy : Harga pliss...

Ajeeb : Retail RM115 (Imunol) Retail RM64 (Zaniplus)

Ammy : Diskaun brape?? takde ke??

Ajeeb : Aik..bagi lah harga biasa..

Ammy : Owh oke oke...staf price ke?? :P

Ajeeb : Suke hati kamu lah labu

Ammy : oke boss

Ajeeb : Dah2..g sane wat keje

Ammy : Sape wat keje?

Ajeeb : La..kite la wat keje..

Ammy : Ape yang ko merepek ni setan....

Ajeeb : Setan g operation tuan director

Ammy : eee..dah dah..penin dah ni..dah la saket perot..k c u at home

Ajeeb : oke lady. Har3


So..kak nita..setelah di pertimbangkan oleh pakar permakanan kat Healwell tu kan...beliau suh makan Imunol atau Zaniplus..Harga tu nanti kite bincang kite kite je oke... :P Ajeeb kan QC kat production site..So die kene tau khasiat bahan kimia yang dihasilkan dek opis die tu... :P Oke lah..buat korang korang yang lain nak try gak...sile la..kontek aku oke..


Mya_hanny

׺º× Tag Lagi Dari Miss Farah ׺º×

WHAT IF YOUR EX-GIRLFRIEND/EX-BOYFRIEND SAID / ASK THESE TO YOU...

1. Hi, how are you??
- Well..i m good as you see..or else you wont see me here.

2. Hey! you wanna go to the mall?
- Sorry..i dont think so..and if i do want to go also i wont be going with you..

3. I love you..
- Ko ni gile ke ape?? Eee yeyekkk...Anyway, get lost [ L.O.S.E.R ]

4. Do you want some cookies?
- Oh no! Thanks..I m on diet.. [ Betul ker weyh? ]

5. Can u take me a picture?
- Excuse me, who do you think you are?? Ambik la sendiri..ee pemalas..

6. Help me in my homework?
- Ingat aku orang gaji ko??!! I rather sleep than doing ur homework oke!!

7. Here's my gift to you..
- Erk!! Ape ni?? la...cheap skate la wey...sorry...i can even get better one myself.. [ K.E.J.A.M ]

8. Can we just be textmates?
- No!! In fact, i dont even have handphone. [ T.I.P.U S.U.N.A.T ]

9. Do you want me to buy you an ipod?
- Its okay.. I already have one..My hubby bought for me already.. [ W.A.J.I.B K.A.S.I.K J.E.L.E.S ]

10. Let's sit together in the bus?
- Ape barang naek bas wey...ko boleh la...sebab ko tu
[ L.O.S.E.R ]

11. Hi baby...
- Kepala untut ko la..Only my hubby can call me that way oke.. [ sambil penampo aku bg ]

12. You still cute..
- Oh thanks..aku tau tu...sejak dari dalam perot mama lagi [ muakakakak ]

13. I still love you..
- Wat nonsense you are talking about?? Talk to my hand please.. [ muakakakaka ]

14. Can i visit your house?
- Ingat hari raya ke?? nak visit tunggu raye la..itupon kalo aku ingat nak jempot ko la kan? [ K.E.J.A.M L.A.G.I ]

15. Do you love me?
- Nope!!! And i will make sure that i wont fall in love with someone who is [ L.O.S.E.R ] like you!!



Miss Farah...aku dah berjaya jawab tag ko dgn jayanye...heheh...Buat kengkawan lain yang nak jawab tag ni sile la amek je yeh....erm..nak taip name sensorang bnyak nor...so korang amek jer...termasuk dgn yang lelaki yeh...ni unisex nye tag ni... :P

«•••[• My Horoscope For Today!! •]•••»


A significant conversation, learning from another person, and getting your own ideas and perceptions across to others is likely. You may hear from someone who has important information for you, or feel a pressing need to write or call someone else in order to bring some matter in the open. Communications of all kinds play an important role in your life now.


Wellness: 12% [ kurang sebab kene cirit birit ni..adoiyai ]

Intellect: 30%

Love: 92% [ naek sket sbb mmg tgh happy kan :) ]

Emotions: 31% [ terganggu sket kot sbb tgh sakit perut... :( ]

Intuition: 86%

Creativity: 56%

Work: 30% [ sedang malas + takde mud sbb sakit perot ]

Money: 46% [ haih...ni tak betul ni...kewangan ekceli oke sajork! ]


Power Numbers: 19, 12, 13, 6, 8, 2

Born Today: Samuel Rogers, Emily Bronte, Henry Ford, Casey Stengel, Henry Moore, Peter Bogdanovich, David Sanborn, Arnold Schwarzenegger, Jaime Pressly

Scorpio Love Horoscope
A new friendship or romance could begin, or an established relationship can be revitalized and enhanced. If there is someone you have wanted to reach out to, doing so now is likely to create warm feelings between you, and may be the start of something wonderful. Your desire for love, companionship, and affection are the main focus for you.

[[..Thanks All ..]]

Salam Teman teman,
Thanks for all the supports okay...will take it as compliment and also as good lessons for me even now and for the future..

FYI, aku dengan asben dah oke...semalam die apologized aku...he admitted that he was not that alert in our relationship...[ A.P.O.L.O.G.Y A.C.C.E.P.T.E.D ]

And die hadiahkan aku sebutir bintang di langit...malam semalam..kami lepak kat balcony dari pukul 9 malam sampai kol 11.30 malam...kire bintang bintang..konon nak pujuk aku la tu...oke la kan.... :P

Okay guys!! I m back to normal!! Thanks again and again and again...tak tau nak ckp camane.. :)

HUgs~!! and Kisses~!! for all..

Mya_Hanny

Wednesday, July 29, 2009

]]..Pekung Di Dada ..[[

Salam teman teman,
Alahai..meh la aku citekan insiden sebenar yang berlaku yang buatkan aku jadi sedih + marah..Ekceli semalam..

Aku balik dari kerja pukul 9pm la sampai rumah..Aku sibuk petang semalam bile ade sedikit kerja yang perlu diselesaikan di luar pejabat..Sebelum aku balik tu..Aku ade sms beliau..suruh beliau tolong masakkan nasik and then kuarkan ikan atau ayam dari dalam freezer..Aku sampai nanti boleh aku masak..

Aku masuk dalam kete time aku selesai kerja aku..hidung aku tertangkap bau busuk dari dalam kete aku..Musykil + Pelik..bau ape ni?? Kotak otak aku dok pikir bau ape..Ah!! sampai rumah karang baru tengok la kot [ bisik ati aku ]. Then sesampainye aku kat rumah..dah parking kete, aku pon pegi blakang kete, aku bukak but kete..Ya Allah!! patot la busuk + hapak..Beliau punye baju yang basah kuyup dengan peluh sebab main badminten ari isnin tu masih dalam but..Aku rase nak pengsan pon ade..ni bukan kali petame beliau buat cenggini..kalo nak kate lupe..takkan la...sebab baju tu terletak bersebelahan dengan beg reket beliau..takkan tak nampak kan?? Saje je nak suh aku amek la tu...

Kemudian, aku dah amek baju tu masuk plastik...aku ikat kemas kemas. Kejap lagi nak naik lif takmau la satu lift pulak pening dengan bau tu..sampai je aku kat tingkat 13 [ rumah aku tinggi ], aku pon tuju rumah aku..haih!!! grill berkunci...selipar takde...mane pegi nye beliau...kete + tenuk ade je kat bawah..erm..aku korek la enbeg aku yang lusuh tu carik kunci rumah..

Aku jolokkan kunci..dah masuk rumah aku tengok sunyi jer...tebisen kat hall tu tak bukak pon...tak dgr pon bunyik tebisen dalam bilik..hmm...wondering gak la memule kan..pintu rumah aku tuh kalo tebukak, ke "kreokan" kuat..takkan beliau tak dengar kot aku balik...aku klentang klentung bukak piyuk nasik sumer..sebbek nasik beliau dah masak..haih...saje saje wat tak dengar ke ape ni?? Aku tengok slipar beliau ade dalam rumah...patot takde kat luar..

Tetibe je aku rasa sayu...Aku jalan senyap senyap p jenguk beliau dalam bilik..rupenye beliau tengah khusyuk maen game..Tapi...takkan sampai bini balik pon tak sedar..Atau buat buat tak sedar..Aku berlalu ke dapor balik..teruskan keje memasak...Tetibe air mate aku kuar...ape dalam benak fikiran aku time tu?? Korang nak tau???

"Kenapa asben aku ni cam tak peduli je dengan aku..Aku balik pon buat derk jer..Takkan tak sedar aku balik kot..Kalau aku, beliau balik keje je..even aku dalam toilet at least mesti ade HAI SAYANG!! even aku tido pon aku leh bangun kejap sapa HAI SAYANG!! Tapi...aku balik beliau wat tak tahu saje..Kecik hati aku" Sesudah aku masak...beliau tak jugak sudah sudah main game..sampai aku terpaksa panggil beliau...dengan mata yang masih ada sisa sisa airnye, aku tanye beliau.." sayang tak sedar ke org balik? "..Beliau terdiam kaku..time tu jugak la aku nye air mate kuar balik...alahai...

Aku cakap la kat beliau yang aku kecik ati la..aku balik beliau buat tak tau jer..Korang tau beliau cakap ape?? "Alahai..itu pon nak jadi issue ke? Bukan hari hari pon orang buat macam tu kan?? " Korang tengok...sape tak sedih kan?? Aku tak tau la kalo bende ni jadi kat korang kan..Tapi aku memang terasa la..hmm...takpelah...mungkin aku terlalu mengikut perasaan..

Mya_Hanny

]]... Marah + Kecik Hati ...[[

Salam teman teman,
Aku tak tau kat sape aku nak mengadu...nak aku adukan pada mama + ayah..ahhh!! mungkin mereka akan suruh aku bersabar...situasinya begini...

Apa yang akan korang lakukan bila rasa diri tak dihargai oleh orang yang tersayang?? Aku bukan berniat tak baik nak ceritakan perihal ni pada awam..Tapi, kadang kadang..aku rasa macam aku tak dihargai sebagai seorang isteri... Kenapa ya?? Mungkin perasaan aku saje atau...Entahlah..bila aku rasa macam ni aku selalu masuk bilik air menangis...Aku tak mau menangis depan dia.. Aku tak mau menimbulkan persoalan di benak fikiran dia. Aku mau dia sedar sendiri apa yang aku rasa..

Macam mana ya?? Untuk aku tidak di hantui perasaan ni?

Mya_Hanny

Tuesday, July 28, 2009

[... Awards dari NurDaniella ...]


Hello teman teman,
Ni nak tepek award je ekceli....p rembat kat rumah kak daniella tadik...ntah die bagi ke tak.. aku tak tau...sbb aku tgok tadik dalam list takde name aku...kire aku mencurik ker?? alahai...kak...halalkan ajer la yeh :P

Anyway..thanks for all the support!! hugs~!!

[[... Entri buat Joe + Kak Nita ...]]

Mya,sebenarnyerr kan..akak ada masalah..masalah yang sangat2 sukar akak tangani..akak kan.. sangat sedih sekarang.. akak tak tau nak citer camnerr..naperr sumerr orang tak paham akak.. naperr..? naperr..?akak gerammmmm.. akak tau laa akak ni degil.. tapi tak yah laa sampai nak wat sesuka ati..

sampai atiiiiii..sampai atiiiiii..sampai atiiiiii..sampai atiiiiii joe wat kat akak..

hwaaaaa..akak sedihh sangat..adake patot joe leh buang sumerrr air F&N oren, air 100+ akak kat dalam peti es tuhhh..?hwaaaaa.. *pensan* [ paste dari komen kak nita ]


Hah!!! korang tengok la ni kak nita aku ni cakap ape??? ade ke patot joe buang air f&n oren dgn 100+ die... [ Joe, buang jer dengan es es skalik....bagus dengan peti es skalik joe ] muakakakaka =)) kak nita aku wat lawak...alahai....kak nita...akak kan tgh tak sihat tu...mmg la kene joe buang sumer tuh...sabar yeh kak...nanti dah oke leh la menom balik...akak nak try gamogen tak?? bagus untuk asthma gak :) and also good for skin...

Tetibe aku teringat kisah aku dgn asben...asben aku buang air Coke aku dulu...siap wat uji kaji siram Coke dalam toilet...uih...memang betui la...cam clorox oke itu Coke...bersih toilet...

P/S buat Joe...sile buangkan ape ape yang boleh buat kak nita mya neh sempot oke...harap maklom!!

[ Dalam ati, bangga gile ade joe neh penyelamat kak nita...kire cam gaban la kan...joe tu sayang bini die]

[[.. Rindu Kak Nita ..]]

Salam teman teman,
Alahai...ekceli erm...erm....rindu la dgn [ K.A.K N.I.T.A ]...camane la keadaan die agaknye yeh..hmmm..die dah oke ke blom...alahai...mesti dei menom es lagi...erm...

Rindu cerita kak nita la....korang tak rindu beliau ker???mane [ K.A.K N.I.T.A ]ni...uwa..... :((
joe...[ K.A.K N.I.T.A ] mane??? :(( [ Sob sob sambil lap ingus leleh masok mulot ]

[[... Kene Tag Dengan Miss Farah ...]]

1. How old are you?
- Taun ni ke??? erm...perlu ker tau?? Takyah la kot...mude lg aku neh..hehe

2. Are you single?
- Ni soalan ape ni?? Fara wey tag ape yangko meraban bg kat aku yang bergelar isteri neh..alahai...[ Anyway, tak single and also not available..]

3. At what age do you think you'll get married?
- Ape kejadahnye do u think...Aku dah kawen la wey..muahahaha...

4. Do you think you'll marry the person you are with now?
- Of kos la sebab dah kawen pon dengan beliau...soklan tak bes lamsum :P

5. If not, who do you want to marry?
- Ekceli kalo aku tak dijodohkan dengan beliau kan...maybe aku kene kawen dengan kawan ayah punye anak yang kacak + bijak tu...wow!! Budak tu dah frust dengarnye sebab aku tak pilih die..muahahaha [ KEJAM ]

6. Who will be your bridesmaid & bestman?
- Mase aku kawen tu..yg jd bridesmaid were my beloved Along and also adik ipar aku.. :)

7. Do you want a garden/beach or traditional wedding?
- Lol mase aku kawen mane ade laut...heheh...so it normal wedding jer...wat kat dewan and also kat otel :) Tema?? Traditional... :) full with white roses :)

8. Where do you plan to go on honeymoon?
- Hah! ni la soklan sensitip...Kawen dah lame...hanimun aku lom pegi...Rancangan nak p wat umrah sekaligus hanimun...insyaAllah...

9. How many guests do you think you'll invite?
- ERm...mase tu...kat dewan tu jemputan tak ramai...800 jer..kat otel tu ade la 300 orang jer... :)

10. Will that include your exes?
- Of kos...kan aku berkawan baik dengan die...walaupon cerita kesedihan die ade kan...tapi nak wat camane..die yang mintak aku buat keputusan...

11. How many layers of cake do you want?
- Kek yang aku potong itu ari setingkat jer kat umah mertua..kat dewan takde potong kek...kat otel kek 2 tingkat jer...bukan makan pon..tak sedap..

12. When do you want to get married, morning or evening?
- Kenduri orang melayu kol brape?? 12-4 kan? samelah...yg kat otel tuh evening...kol 7.30pm :)

13. Name the song/tune you'd like to play at your wedding?
- You' ll be in my heart [ Phil Collins ] lagu tema wedding aku :)

14. Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?
- Dining pon boleh gune cuttleries pon oke..

15. Champagne or red wine?
- Kalau la halal keduanya..aku pilih ajer...tapi haram..aku nye minuman that day were sparkling juice + sirap oren + air mineral :)

16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
- Aduhai...soklan ni lagi....how i wish to go after our wedding tapi...isk isk...tak berdaya..Kawen dah bertaun taun tapi tak dapat g hanimun lagi...help!!!

17. Money or household items?
- Kedua duanye penting..aku ni suka berhias rumah...so....household kene ade lah kan...duit tu kene ade..kalo tak camane nak beli houselholds.. :P

18. How many kids would you like to have?
- Cahaya mata kan pembawa rezeki dan kebahagiaan rumah tangga..berapa pon diberikan..aku terima jer... Tapi kalo ikot planning nak sepasang..and twins if possible..insyaAllah..

19. Will you record your honeymoon in DVD/CD?
- Eeeeeeee!! belum pegi hanimun lah!!! Tapi insyaAllah rekod la kot...Kenangan manis kan?? esok anak anak dah besar leh bagi dorang tengok :)

20. Whose wedding plan would you like to know next?
- Sesape je yang belom kawen... [ LOL, Cik Daya , Cik Fen, Farah, Yan and sesape lagi kengkawan yang belom kawen ]

Sekian tag fara yang di jawab oleh aku~!!

Monday, July 27, 2009

[[... Nak Mintak Pendapat Teman Teman ...]]

Salam Teman Teman Sekalian,
Erm...ni nak tumpang tanye serta nak memintak pendapat ni.. Kalau korang sumer penah wat gath ke piknik ke kan...kat mane best yeh?? Cobe korang bg aku ide sket..kat mane patot aku wat piknik ni?? Sebab ade lah seorang teman tu ajak wat gath..Katenye kat PD..yang aku plak kate kat sungai :P Alahai bukan ape...ni kire nak wat gath untuk blogger blogger la ni...Akak Akak dan abang abang serta teman teman di jemput skalik yeh...bawak je family korang yang ramai tu untuk memeriahkan majlis...Leh men baka baka ayam ke..baka baka kambing ke...pancing pancing ke kan..best ape..

So ape kate korang bagi ide...kire tempat tempat yang best untuk di buat piknik la..Planning nak wat babeque..nyum2..Tolong yeh korang...bagi lah cadangan yang best2 sket..

Untuk akak akak dan abang abang yang setia berkunjung ke tempat perkelahan bersame family tercinta sure tau kan?? kalo nak tanye aku?? Alamatnye jawapan aku CAMERON HIGHLANDS.. Sebab tu je HOT SPOT aku..ngehehehehe..Bangga Cik Daya, aku suke g tempat die. :P

Kalo korang dah ade ide kat mane korang post la balik kat rumah aku ni yeh?? Thank You Veru Much in Advance yeh..muakss..Sayang korang..

Thanks A Bunch,

Mya_Hanny

]]---Tag Lagi Teman Teman---[[

1. Anda jatuh cinta pada si dia kerana?
- Baik Hati + Beriman + Humble + Smart + Brilliant + Kelakar

2. Bila si dia menghantar mesej kepada anda, ayat pertama yg si dia ucapkan?
- Assalamualaikum
- Hye Beby!! Watper tu??
- Woi!!


3. Di hari jadi anda, anda sangat suke bile si dia?
- Bagi adiah ar..apelagi...takkan mase besday mintak penumbok plak..eheh..Tapi dah 2 taun die terlupe besday aku.. :(

4. Apakah sikapnye yang anda gemari?

- Suke nyakat + gedik terlampau + suke carik gadoh + romentik [kadang2] + humble + gegile

5. Biler anda merajuk, respon si dia?

- Haih toksah tanye la pasal respon si die time aku majuk..Takdak jawapan..LELAKI..biaselah kan?? Alasan dorang [ mane orang tau beby majuk la..] tengok tuh!! alasan tak lojik :P

6. First dating anda, kat mane korang jumpe?
- Jumpe kat Shell Seksyen 7 Shah Alam..teng teng teng...pastuh park kete aku kat sane..pas tu gi jalan jalan kat Shah Alam..makan kat HAKIM pastu balik kol 4 pagi :) ngeeeee

7. Hadiah yang pernah si dia berikan kepada anda?
- Ade banyak la...erm...ni antara yang aku ingat la yeh...
- Teddy Bear [ A.N.G.E.L ]
- Bunch of Roses
- Bunch of Lilies
- Watches


8. Adakah hubungan si dia dengan parents anda baik? Jika tidak, kenapa?
- Of kos la...nak menang ati aku, kene menang ati mama + ayah dulu oke..heheh..

9. Adakah anda ada skandal lain di belakang si dia? Si dia tau?
- Alamak aih!! Susah nak jawab ni.. Tricky oke soklan die..erm..ade la kot dedulu...tapi
sumer die tau..die pesan, as long as u know who u r to me.. :) Aku tak suke menipu die. Even kalau aku ade skendel skang pon, aku pastikan die tau sape orang itu..heheh..

10. Jika si dia keluar dating dengan orang lain, terkantoi dengan anda. Apakah tindakan anda?
- Biarkan aje..balik rumah bincanglah..kalau si die ngaku ade skendel laen,
aku kemas baju kuar je balik umah mama or else aku kemas baju die aku suh die yang kuar..anyway..its my house oke.. :)

P/S: Teman Teman..sile la amek tag ni yeh...tempek gak kat rumah korang :) amek tau..sape tak amek kecik ati aku nanti.. :)

[... Award Lagi Teman Teman ...]




Salam Teman Teman,


Hurray!!! Lame giler aku tak bagi award kat korang korang...erm..sempena kerajinan aku kan?? Teman teman sile amek award ni tempek kat rumah korang yeh?? Ehem2!! takyah tanye la sape leh amek sape takleh...

This award is open to everyone la...free..without charge la..amek jer...tak kire puan puan ke encik encik ke miss miss ke...jalan je sumer...Aku ikhlas ni..Siap ade bunga lily tuh...erm...2 in one nye purpose la kire...nak bagi bunga betui tak mampu...bagi bunge gamba pon oke lah...

Untuk mama mama sedunia, thanks for being the greatest mom..and for ayah ayah sedunia..thanks for all the good tought..

Luvs,
Mya_Hanny

[.::. Perginya Seorang Bintang .::.]


Salam Teman Teman,


Tentu korang semua terkejut dengan perginya Pengarah Filem yang terkenal dengan Mukhsin, Sepet & Gubra ke rahmatullah kan?? Dah takde dah Yasmin Ahmad.. Aku dengar beliau kena serangan angin ahmar ye?? betul ker??

Aku tak lah kenal dengan beliau tapi filem beliau tu, mmg best ekceli...Cerita tentang kehidupan dan Malaysian culture kan...Beliau suka memartabatkan budaya yang berlaku dalam masyarakat kat Malaysia ni..Sebab tu filem Sepet penah menang award dulu kan??

Ape -ape pon buat family beliau, deep heart condolences..and untuk Yasmin Ahmad...Rest in Peace..May you find ur beautiful life there..Amin...

Tuesday, July 21, 2009

[...Internet Yang Bangang!!...]

Salam Teman Teman,

Haih!! Aku nak gtau neh..yang aku takleh nak aspdet blog aku wat sementara waktu..Internet aku demam ni..Same cam aku la kot. Kejap leh kejap takleh. Saket tol ati..eee...geram!!!..demam dah bnyak ari dah.Ubat plak dah bertan2 aku makan..same je takde effect. Letih!!..hm...

So will update u guys when the line is okay...Muakss!!


Mya_Hanny

Friday, July 17, 2009

[...Wey Korang!! Jawab Tag Nih!!...]

1. Nama-nama timangan anda ?
- Mama n Ayah = [ Adik + Ayang ]
- Husband = [ Beby + Woii ]
- Along, Angah and Alang = [ Adik + Ucuk ] <--- Manje oke ;)
- Nephews and nieces = [ Anty Ammy ]
- Kengkawan = [ Mya + Leya + Ammy + Buntat ]
- Sedara mara = [ Ammy ]


2. Anda Orang Yang ?
- [ Bijak + Pandai + Brilliant + Gedik [kadang kadang je oke] + Down To The Deep Sea + Penyayang + Keras Hati + Degil + Suka Merajuk [dengan Ajib je] + Tak suke kene marah and tak suke memarahi + dan lain lain ]

3. Insan Teristimewa Dalam Hidup Anda ?
- Mama and Ayah
- Encik Ajib
- Family Members [ Along + Angah + Alang + Nephews + Nieces ]
- Mak Ajib


4. Lagu kesukaan aku ialah...
- You Are Not Alone
- Perhaps Perhaps Perhaps
- Creep

5. Makanan Kesukaan ?
- Sushi
- Fruit Salad
- Pistachio Vanilla Ice-Cream

- Ekceli...aku tak cerewet bab makan..ape ade aku sebat jer..

6. Warna Kesukaan Anda ?
- Of Course [ Hitam + Putih + Merah ] lihat blog ku....kan sumer kale kale yang aku suke :p

7. Sikap Yang Buatkan Stress ?
- Pemalas + Penipu + Pembohong + Kurang Hajar + Belagak + Dan Adik Beradik Yang Same Dengan La...

8. 5 benda Mesti ada dalam Beg ?
- Wallet
- Parfume
- Handphone [ kalau takde pon takpe ]
- Lip Balm
- Roti Kering [ takut takut kebocoran ]


9. Kali terakhir menangis?kenapa?
-Ntah...tak ingat lah...Setau aku, kalau aku merajuk je dengan Ajib sure aku nanges [ Gedik oke ]

10. Tag 10 Rakan
- Kak Nita
- LOL aka Pearl
- Shiela
- Nur Daniella
- Cik Daya
- Mama Danish & Sara
- Cik Fen
- Sis Lin
- Fara
- Ungu Violet
[ kalau ade sesape yang tertinggal harap maaf ye....alahai..korang amek jer tag neh... ]

Salam Teman Teman,

Entri ni ekceli sesaje jerk..Eheheh!! Ekceli aku takde bende nak di postkan...So aku godeh godeh jumpe plak yang comel dan kiut ni punye katun...So buat teman teman especially yang perempuan, antara gadis gadis di atas, yang mana satu kah anda??

Kalo yang lelaki pulak di antara gadis gadis di atas yang mana akan menjadi pilihan ati?? Jawab jangan tak jawab oke?? How do i define myself?? Erm.. [ pk sat ].. I am
[ E.A.R.T.H F.R.I.E.N.D.L.Y ]

So teman teman sile tolong buat pilihan anda and post kan kenyataan tersebut yeh. Thank You!!


Mya_Hanny