Thursday, November 19, 2009

DIKEHENDAKI POLIS!! [ Part 1 ]




Salam teman teman,

Selamat siang semua.. Kisah ni actually kisah sambungan dari entry aku yang lepas. Entry yang lepas tu aku cam kekurangan masa nak menaip. Entry ni adelah cerita lengkap seluruh kejadian..This time update i would really like to apology untuk pihak pihak yang bakal atau akan terasa dengan entry aku ni. For your guys information gamba yang you all dok tengok ni is actually gambar seorang PEREMPUAN yang dikehendaki oleh polis ye. Buat sesape yang ade ternampak die ni, sile laporkan ke pada balai polis yang berdekatan.

You all nak tau ke ape kisah di sebalik wajah ayu PEREMPUAN ni?? Let me tell you guys about her attitudes di sebalik keayuan wajah die ni kan.. She used to be one of my friend's [ M.Y.R.A ] best friend and her name is [ A.W.I.N ]. If happens you guys jumpa this PEREMPUAN kat luar sane which is trying to moless your trust or attempting to be good to you guys, please please
[ B.E.W.A.R.E ].

She worked wiith [ M.Y.R.A ] in her printing company for a year plus i think. This is because she said she was having so much problems with her family i.e HUSBAND, MOM & SIBLINGS. Everyday masuk office tak pernah tak ada masalah. Wajib cerita dengan [ M.Y.R.A ] her problems. Kalau tak pasal MOM & SIBLINGS, she will tell [ M.Y.R.A ] pasal husband dia dan ex-gf husband die, yang kata dok kacau kacau husband dia.. Padahal ex-gf husband die cite kat [ MYRA ] husband die yang dok cari ex- gf tu. Pastu kebanyakan cite die yg pasal ex-gf husband die, dusta belaka. Sebab ex-gf husband die ni kawan [ MYRA ] mase sekolah dulu. And "SHE" didnt know that. Kira macam husband die ni [ P.L.A.Y.E.R ]. Hebat and handsome sangat ke husband die sampai boleh jadi [ P.L.A.Y.E.R ]. Correct me if i m wrong [ SAID PERSON LA YE!! ] Therefore, [ M.Y.R.A ] pungut la die untuk bekerja dengan [ M.Y.R.A ] atas sebab simpati dan kesian kat PEREMPUAN ni.

Oh ya!! Sile abaikan gambar budak yang bersama die ni ye!! This innocent angel here is her daughter [ R.A.N.I.A ]. Malang sungguh nasib budak ni sebab ber "ibu" kan [ A.W.I.N ]. Mari kite doakan [ R.A.N.I.A ] sentiasa di lindungi Allah..

You all nak tau kenapa die ni sangat merbahaya?? Recently, [ M.Y.R.A ] and her family went for a holiday in Bali. And, after she came back, the next day she received an SMS from these PEREMPUAN. [ I want to resign ]. Wah!! Boleh macam tu jer?? Takde angin takde ribut. Memang la [ M.Y.R.A ] kate gaji lambat masuk sikit. Anyway, takdelah pending sampai sebulan. Just few days jer. And "SHE" created so much "huu haa" saying that [ M.Y.R.A ] tak bayar her salary. And that is why she quit!!

If i jadi [ M.Y.R.A ]. I will pay you if you come and go in a proper way!! Bukan maen hantar SMS. At least a week notice kan. If you are confirm staff and working for a year plus already, the notice should be a month!! What the hell is she trying to show to us?? [ MELUAT PULAK AKU NAK CITE PASAL DIE NI ]. So, bile dah jadi macam ni, [ M.Y.R.A ] holds her salary for that particular month which was October's payroll. [ PADAN MUKE KO AWIN ].

It was end the month where [ M.Y.R.A ] needs to do accounts' auditing and checking all her company's invoices and her receipts and her purchase order so as delivery orders. Kan dah hujung tahun. Of course mane mane company pun kelam kabut siapkan annual sales report to be send to Company Auditor. You guys tau ape jadi?? [ M.Y.R.A ] found out no invoices' copies from the Purchase Orders that they received!! Mane pegi semua invoices and payment receipts kan?? So, she decided to call [ A.W.I.N ], and asked her where are the invoices and the receipts as well. [ A.W.I.N ] simply answered her ex-boss, "nanti i mintak from the clients". Cant you guys see betapa BODOH nye PEREMPUAN ni?? Barang dah keluar and now you are telling me i havent get the payment receipts from the clients. [ MEMANGLAH LAKNAT HIDUP KO AWIN ].

Sudahlah die kebas company's profit. You guys tau die rembat pulak [ M.Y.R.A ] punye company laptop. Dah la memang sebelum tu pun dok buat laptop tu macam [ L.A.K.I ] die punye!! [ NAK TULIS MAK BAPAK KANG, RASE BERDOSA PLAK KAT FAMILY DIE ]. Nasib baik [ M.Y.R.A ] tak bagi signed cheque book kat die. Silap silap habis harta company!! Bahaya betul PEREMPUAN ni kan??

If you guys nak tau ape lagi si PEREMPUAN ni buat and kejahatan di sebalik tudung die tu..Tunggu entry berikutnye...cam dah panjang sgt plak entry ni..Zassss.....




P/S : Tolong la paste kan gamba PEREMPUAN ni kat rumah korang..Hopefully we can help each other on preventing benda benda tak baik dari berlaku pada kite.Thanks in advance!!

3 comments:

Cik_daya said...

Muke dah ayu... tapi sayang perangai cam tu

¤(`×[¤_MyA_¤]×´)¤ said...

Cik Daya,
thanks for reading..tu lah pasal..muke dah ayu tapi prangai subhanallah!!

kalau terjebak dgn die ni, hati2 ye cik daya :-*

sis_nita said...

pehhhh..

makan duit company..

rembat rete syarikat..

hurmmm..

mmg tak berkat laa idup pompuan tu beb..

ko doakan jerr laa dia dapat balasan setimpal atas perbuatannyerr..