Friday, August 28, 2009

]]...Hasben Bersama 3 Bakul Kain...[[

Salam teman teman,

Ni hah aku nak cite sal kejadian di hari Rabu yang lepas ni...Aku dan hasben ekceli bangun sahur lambat. Kire kire dalam pukul 5 camtu la.. So dah la lambat, aku tuju dapo..bukak peti es, tengok ape yang ade. Nasib baik ada ayam kan?? Aku kuarkan ayam tu and ape lagi?? Masuk mekrovef pastu tekan kat butang defrost pastu set 3 minit. Sesambil tu aku masak air. Dah siap ayam tu, aku campak dalam besen, aku amek la kunyit + garam. Gaul gaul panaskan kuali, letak minyak, aku lemparkan ayam yang bersalut kunyit cam Adabi tu ke dalam minyak yang panas tu.

Hasben?? Oh!! Masih mamai lagi beliau. Tengok beliau bukak tebisyen pastu tengok cite ape ntah.. Aku pon tak prasan. Pas je kami sahur dengan jayanya selame 15 minit jer dengan menu ayam goreng dengan kicap :P [NYUM2] kami tunggu orang azan Subuh.. Usai solat Subuh, aku ape lagi?? Mate ngah ngantok kan..tido la...dgn best and jayenye aku tido bersame hasben di depan tebisyen yang terbukak. [ PEMBAZIRAN SUNGGUH ]

Oh No!!! Sudah lambat..tengok2 jam dah pukul sembilan..mak aih..terlajak la plak..lambat dah ni nak g opis..aku kejut hasben..tanye die keje ke tak..die kate keje...amek time off katenye. Okay..aku berlalu ker toire..gedebash gedebush mandi.. bersiap.. capai ajer ape yang ader dalam gobok. Salam tangan hasben sume, trus la aku zasssss.. Sesampai nyer di opis...erk.. Yolanda dah masuk pulak...tgok jam kat tangan..ngaa..kol 9.40 dah. Hahah!! Staff yang bagus aku ni.

Oke oke..ni klimaks cite ni. Hari pon dah petang and mase dah menujukkan jam 5. Apelagi aku bungkus segala barang aku, cabut!!! Sebab nak masak lagi kan?? Kenelah bergegas pulang. Sesampainyer aku dirumah, time aku pulas je tombol pintu rumah, bau wangi menusuk ke lubang idong aku. Pelik + ajaib.. Bau ape ni?? ni bukan bau setangi keling bawah umah aku ni sembahyang rasenye. Takkan awal gile keling ni sembahyang. Aku tengok kain baju bersidaian kat ampaian luar. Aku dah letak kasut dalam cabinet, aku g terjah la bilik. La....tak keje rupenyer hasben aku. Ade kat rumah!! Cuih!! Tensen and stress oke..Jeles pon ade gak sebab beliau tak keje. Aku tengok vacum besepah!! Aku g kat gobok..guess what??

Wahh!!! Kain baju yang sebeban tak berlipat tu dah ade dalam gobok.. Hasben lipat kain baju?? hurray!! Kalo korang nak tau kain tu ade la kire kire dalam 3 bakul kot. Habis sumer di lipatnyer. Walaupon cara lipatan tidak sekemas aku yang buat at least tidak lah aku pening tengok kain tak berlipat tu kan?? Hasben terkorban tenaga dengan kain kain yang 3 bakul tu. Wah!! kipas dah bersih!! Patot la vacum besepah je. Katenye, belum siap lagi.. Nak vacum bembawah katil sume. Aku kate oke.. Peluang kan??

Yang aku hairan nye.. Kenape tetibe hasben aku jadi rajin cenggitu? Vacum rumah + lipat kain + basuh baju + bersihkan kipas. Sampai hari ni aku dok pk pk ni apesal. Takpelah, aku berterima kasih pada beliau.

Sekian cerita untuk kali ini. Hasben bersama 3 bakul kain..

Mya_hanny


Ni la die orang yang berjaya melipat kain sebanyak 3 bakul tu..heheh..

10 comments:

Beauty Touch said...

ahahahhaha
sangat best k ada huby yang rajen
i tau nape dia rajen sbb dia sian kat u kot nti nak masak lagik
hehehhehehhe..best!!!!!mis u la myaaa...nti ada tyme jengah blog i.i ada rahsia nak kurus beb!!hahahahah.nak tau??call me`

sis_nita said...

asben sebenarnyerr ada ati dan perahsaan gak.. dia mesti taw mya penat seharian..

alhamdulillah, dapat suami yang memahami..

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

Cik fen,
hello babe!! missed u too la dear..i tak sihat arituh..demam teruk bagai..huh?? nak kurus?? i want i want...nanti i call u..tak pon ym jom >:/.. add me meh..

ooxmya_08xoo <---id ni

Kak nita,
Mungkin la kak..bersyukur sgt..mungkin anjakan paradigma ketika ramadhan kot..hhehe..kak nita menom es yeh?? ehem2...

zura@iwan said...

slm kenal....

jom siggh blog kite....kite kenal megenal..

Cik_daya said...

wah..
tahniah2x dah berjaya lipat kain
bukan senang

LotsOfLove-Pearls said...

Hehe..
sayangkan wife ar buat cenggitu..

tak pe Dear...
jgn pk byk2..

andaikan jek, suami isteri kena tolong menolong..

hehehe..

baiknyer husband..

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

Cik zura,
salam kenal..okay change link ya dear,,thanks for dropping by...

Cik Daya,
hello dear!!! rindu saya ?? hahaha...haah die lipat kaen..alahai..baru 3 bakul jer kanss?? bukan 3 lori :P

Cik LOL,
cuih!! sayang wife lipat kaen?? bagus tol..sumer puji die baik..baru lipat kaen 3 bakul..aku yang lipat kaen 10 kilo setiap minggu tu?? uwaa :((

Queen said...

bestnye.....seronok kalau dapat hubby yang ringan tulang...

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

Cik Queen,
Beliau ringan tulang setaun sekali je kot =))

deaf_angel said...

bagus la
lagipun kan ni kira exercise hehe