Tuesday, November 30, 2010

[[...Sarah Nur Alysha..]]





Salam buat teman-teman,

Semoga korang semua berada dalam keadaan yang sgt tenang pada hari Selasa yang indah ni..Hehe..Saje je aku buat entry ni..Sebab?? Aku rindu sangat kat Alsyha actually.. Dah lame dah tak tengok die..semakin membesar bagai johan gitu..bukan johan raja lawak yang di ceritakan dek Shiela tu ye..haha

So, nak cerita pun aku tak tau ape perkembangan budak kecik tu..so korang layan jelah gamba budak ni ye.. Sangat la adorable di mata kami sekeluarga...


Friday, November 26, 2010

«º!¦[] My Love My Life []¦!º»

I praise Allah for sending me you my love

You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
And there's a couple words I want to say


For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. Loving you


For the rest of my life
Through days and nights
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you


I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my love and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along

[ Semoga Allah akan terus merahmati kami..Amin Yarabbal Alamin.. ]

Luv you till the end,
Amy Mya

Thursday, November 25, 2010

[[..I Can Be MULTICOLORS..]]


Do I attract you? Do I repulse you with my queasy smile?
Am I too dirty?Am I too flirty?
Do I like what you like?

I could be wholesome, I could be loathsome
I guess I'm a little bit shy
Why don't you like me?
Why don't you like me without making me try?

I try to be like Grace Kelly
But all her looks were too sad
So I try a little Freddie
I've gone identity mad!

I could be [ BROWN ]
I could be [ BLUE ]

I could be
[ VIOLET SKY ]
I could be
[ HURTFUL ]
I could be [ PURPLE ]
I could be [ ANYTHING YOU LIKE ]
Gotta be [ GREEN ]

Gotta be [ MEAN ]

Gotta be [ EVERYTHING MORE ]

Why don't you like me?
Why don't you like me?
Why don't you walk out the door!

How can I help it
How can I help it
How can I help what you think?
Hello my baby
Hello my baby
Putting my life on the brink
Why don't you like me
Why don't you like me
Why don't you like yourself?
Should I bend over?
Should I look older just to be put on the shelf?

I could be [ BROWN ]
I could be [ BLUE ]

I could be
[ VIOLET SKY ]
I could be
[ HURTFUL ]
I could be [ PURPLE ]
I could be [ ANYTHING YOU LIKE ]
Gotta be [ GREEN ]

Gotta be [ MEAN ]

Gotta be [ EVERYTHING MORE ]

«º!¦[] Bersawang []¦!º»

[ Pokok rambutan aku pon tumbuh sawang gak ]

[ Ni amah aku yang aku tinggalkan, turut jadi sawang gak die ]

Assalamualaikum kawan-kawan,

Semoga hari ni ceria semuanya ye. Aku macam biase lah, masuk office pukul 9.00am. Dulu aku rajin masuk awal..jam baru kol 8.20am dah ade dalam office. Tapi semenjak dah pindah ni..Jauhkan perjalanannye..so aku sampai office pon lambat...Oh ye..aku tak penah lg cite kawan - kawan blogger tegar ni yang aku dah berpindah kan?? Nantilah aku cite..

Kembali ke topik asal.. [ B.E.R.S.A.W.A.N.G ]..
Sure korang tanye ape yang [ B.E.R.S.A.W.A.N.G ] tu kan?

Ni ha..tak nampak ke rumah aku ni dah
[ B.E.R.S.A.W.A.N.G ] ?

Berape lame aku tak kemas rumah aku ni? Orang lain semua dah canggih-canggih rumah mereka..dah siap ade renovation siap ade yang demolished and bina balik tapi aku punye dok la still rumah setinggan ni kan?? Hahaha. Padan muke aku sebab dah lame tak balik sini. Cite-cite dalam rumah ni pon sumer membosankan dah. And sebab tu jugaklah takde sape nak singgah rumah aku.
[ Agaknye ]. Aku mane la pandai la renovate rumah aku ni.. Dok harap orang tolong ajarkan je. Tapi sape??
[ Tunggu sampai lebam pon belom tentu ade ]

So dengan gigih la aku kena membersihkan rumah aku yang dah
[ B.E.R.S.A.W.A.N.G ] ni.. Tak de buat renovation takpe...But at least i have to update all the stories daily. Kesian..
Sampai jadi serupa
[ H.A.U.N.T.E.D H.O.U.S.E ] dah..

Okay lah korang..I bet nobody is reading also..so aku menulis kerana aku mahu menulis..

Wassalam

Regards,
Mya Amy Meowww...

Wednesday, November 24, 2010

«º!¦[] TOLONG TOLONG []¦!º»

Assalamualaikum dan Salam Seantero!

Weyh korang, nak tanye ni...kenape kaler2 font takleh tuko ni?? arghh....pc aku yang biol ke blogger ni yang biol?? help help!!!

«º!¦[] Family Ku []¦!º»

Salam Satu Dunia,

Semoga kawan- kawan semua sihat hendaknye hari ni...terlalu banyak yang nak diceritakan kat korang semua sebab dah lame tak menjenguk rumah sendiri ni kan?


Family? Semua pon lagi okay.. Ayahanda and Bonda pon Alhamdulillah sihat walafiat.. Kakak-kakak and Abang-abang pon sihat semua..Mak mertua pon Alhamdulillah..Anak-anak sedare? Oh ya!! [ H.U.S.N.A ] dapat Matrikulasi kat Penang,
[ D.I.K.Y.E ] tengah SPM and [ Y.A.Y.A ] baru dpt keputusan sangat cemerlang dalam UPSR..Aku bersyukur Ya Allah.. Along and the gangbang plak..semua pon okay sajork..Especially
[ A.L.Y.S.H.A ]..fuhhh sgt la
[ A.D.O.R.A.B.L.E + G.E.N.I.U.S ] la budak kecik tu.. Hari-Hari rindukan die sebab die jauh kan..Sob Sob..Bulan July taun depan baru die balik sini untuk SUMMER HOLIDAY..Moga Allah panjangkan jodoh pertemuan kami.. Ameen..

Yess..mesti korang tertanye-tanye..ape cite dengan
[ E.N.C.I.K A.J.E.E.B ] kan?? Alhamdulillah...beliau semakin sihat sekarang ni.. Badan dah serupa BOB THE BUILDER dah.. ketulan-ketulan di perut tu semakin berkurangan dan bercantum menjadi satu ketulan je..dah jadi satu pastu kedepan dan besar membulat pulak..[ SUKA HATI ] Kawan-kawan beliau semua bertanye, " oi senang hati sangat ke?" berat pon semakin bertambah..Alhamdulillah, aku berjaya menajalankan tanggungjawab aku sebaiknya.. orang kate, kalau nak tau hasben kite tu dijaga ke tak, tengok badannye..hehee...jadi badan encik hasben dari 65kg dah jadi 76kg? so tak jage lagi ke tu? Kalau ade yang komplen, mari aku koyakkan mulotnye..

Korang nak tengok latest photo of myself and also my family tak? Kene tengok feedback dulu baru boleh upload..heheh..

Till the next chapter..

Thanks for reading!!

Regards,
Mya Amy Meowwww...

Tuesday, November 23, 2010

[[..membuka lembaran..]]

Salam Sedunia,

Dengan harapan semua kawan-kawan sihat hendaknye...lame sungguh aku tak bukak blog dan updating kan?? ni semua sbb dah ade fb dan asek sebok dengan fb..

By the way, insyaAllah aku akan kembali aktif semula updating sbb rasernye terlalu rindu untuk berkongsi cerita dengan kawan-kawan.. Terlalu banyak juga cerita yang aku nak kongsikan bersama..

Okay la kawan-kawan, dengan izin-Nya esok aku cubelah utk memulakan cerita-cerita aku yeh? insyaAllah..Korang doakan aje aku moga panjang umor..boleh aku update blog ni..

Kangen banget same kawan-kawan..LoL Pearl, Shila, Zamri, Angel, Feen and semua la..korang tunggu la aku ziarah rumah korang yeh :P

Regards,
Mya Amy Meow..........