Friday, January 20, 2012

[[..A Tribute To Smart SHARK..]]


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Teman- Teman,

Di pagi hari Jumaat yang mulia ni..ditemani oleh hujan dan cuaca yang tenang.. Seorang teman kita telah kehilangan adik kesayangan beliau.. Mesti ada di antara kita yang kenal dengan Cikgu GT Hans..atau lebih dikenali sebagai Kakak yang baik kepada adik- adik beliau.

[ S.H.A.R.K ]
Salah seorang adik Kakak yang paling disayangi beliau. Kehilangan Shark adalah satu kehilangan yang besar bagi Kakak. Aku juga terasa akan kehilangan Shark. Amat- amat terasa. Masih teringat keletah Shark bila aku pergi melawat dia. Manja, agresif dan sangat friendly. Shark budak baik. Dia tak pernah buat jahat. Dia tak pernah sakitkan hati sesiapa. Dia selalu menghiburkan banyak orang yang datang melawat. Dia sering membuat orang ketawa dengan keletahnya. Tapi sayang, Allah lebih sayangkan Shark. Allah mahu Shark ditempatkan ditempat yang sepatutnya Shark berada.

Teringat aku tentang cerita Kakak Shark, Shark mahu cari ibunya. Mungkin doa Shark Allah makbulkan. Walaupun itu hanyalah cerita semata- mata tapi bagi aku, cerita- cerita Kakak itu seolah- olah benar. Terpandang- pandang kerenah Shark bergurau bersama teman- teman lain. Berlari ke sana kemari. Yang terakhir aku teringat tentang cerita Shark yang aku postkan di blog aku ni beberapa hari lepas.

Kali teakhir aku melawat adik- adik Kakak ialah pada hari Jumaat lepas. Sempat aku bergurau dan bermanja dengan Shark. Sempat aku pegang dan belai Shark.. (Ya Allah..kuatkan hati hambamu ini)

Kepada Kakak,
Aku doakan Kakak tabah dan sabar dengan apa yang terjadi. Mungkin ada hikmah disebalik kejadian ni. (Nanti aku carikan adik baru macam Shark ya?) Jangan sedih- sedih tau. (Walhal aku sendiri tengah menangis). Kita doakan Shark dapat jumpa dengan mama dia ya?

Dear Shark,
You will be dearly missed sayang.. Tenang aja kamu disana ya? Aunty Mya loves you!

Tear drop~
Mya Meow Amy

Thursday, January 19, 2012

«º!¦[] HAT Party []¦!º»

Assalamualaikum & Salam Sejahtera Teman- Teman,

I m going to have Company Annual Dinner tonight..and guess what will be the theme? Its a HAT Party!! If you guys would like to find out what Hat am i going to wear, you guys just need to wait for the next update! And for now, enjoy the banner!!




Cheerios!!
Mya

Wednesday, January 18, 2012

[[>>Wordless Wednesday<<]]

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...


Sangatlah speechless!! 2 Hours okay...2 Hours!! Wuwuwu..

Mya

Tuesday, January 17, 2012

¤(`×[¤Mengidam¤]×´)¤

Salam Teman- Teman...

Malam Jumaat minggu lepas, balik dari kerja sementara tunggu Encik Ajeeb balik dari badminton..Aku pegi la ke rumah Cikgu Gt Hans. Alahai...cikgu yang ada adik nama [ W.A.W.A ] yang masuk Universiti tu. Kalau korang tak tau yang mana, boleh tengok kat sini..

http://shomeyshayang.blogspot.com/2011/10/wawa-2.html


Sambil- sambil sembang tu adelah budak [ S.H.A.R.K ] ni ha..Ya Allah, terkejut tengok beliau sebab dah membesar bagai johan tau budak [ S.H.A.R.K ] ni. Sikit time lagi boleh la masuk Universiti sama macam
[ W.A.W.A ]
jugak..heheh.. Semakin cantik..semakin hensem dan semakin manja...and i totally like him!!
( sebelum ni pon memang dah suka bangat dengan [ S.H.A.R.K ], [ A.Z.I.M ] and [ M.A.Y.A ] )
Actually suka semua la dalam rumah tu!

[ C.O.M.E.L!! ]


Speaking of [ M.A.Y.A ] (the Russian Blue).. Kakak kata dah lama [ M.A.Y.A ] tak balik..
[ M.A.Y.A ] , walau dimana pun kamu berada, Aunty doakan [ M.A.Y.A ] selamat...




P/S: Kakak, mintak maaf la sebab lambat sampainye..Sampai dah tertido- tertido dah korang menanti..


Till the next updates,
Cheerios!
Mya

«º!¦[] Playboy []¦!º»

Salam Teman- Teman,

Nak update sikit pasal aktiviti melawat Billy binti Bebek pada 2 minggu lepas tu. Alahai, yang ada ikan keli salai kat rumah Ruby tu..ni la Bebek yang macho dan hensem.. dan disebabkan itulah Bebek jugak di gelar
[ P.L.A.Y.B.O.Y ]
kampung..hehehe.. Enjoy!!


P/S: Cik Marie kite ni memang animal lover tegar..habis semua digomolnye..hik hik...

Till the next updates..
Cheerios!
Mya Meow Amy~ Purrr...

«º!¦[] Piknik []¦!º»

Assalamualaikum and Salam Sejahtera Teman- Teman,

Last weekend korek- korek ext. hdd..tetibe ade la jumpe gambar ni. Gambar ni, di curik tangkap oleh aku dan di berikan sokongan oleh Cik Marie. Yelah, nenek ni selalu gambar kite aje yang diambik nye. Mwahahaha.. Enjoys guys!


Jenuh jugak nak ambik angle ni..kemain la bersorok- sorok henpon nye..yang Cik Marie lagi la, konon- konon taip mesej la pulak. Haha..

Time ni aku pulak purak- purak taip mesej. Hahahahampeh! Gile artis la Kakak ni sbb payah gile nak ngambik gambarnye :P (Kalah Angelina Juling)



Have a pleasant day ahead all~
Mya




Friday, January 13, 2012

¤(`×[¤_Billy Jean_¤]×´)¤

Salam Teman- Teman..

Last weekend ada perjumpaan merangkap lawatan ke rumah Ruby Gemstone kat Sg Buloh.. Tujuan asal sebab nak pegi menjengok Billy, anak si Bebek yg baru beranak dalam dua tiga minggu lepas rasanya..Memandangkan aku dah memang ada kat rumah ibunda aku kat Gombak tuh, sekali jalan jelah. Nak-nak pulak Encik Ajeeb ada badminton petang tu. (Peluang keemasan okeh!)

Sampai rumah Ruby dalam pukul 2 lebih tak silap. Sekali dengan Cik Marie..Then, tengok Papa Meow dah ada kat sana tengah makan. Bau wangi masakan tak payah cakap la.. Aku ni..kalau bab makan memang laju! Tengok- tengok menu..huish..sedap betul.. Keli Salai Masak Lemak Pucuk Ubi Dengan Belimbing. Nyum! Nyum!

Sambil- sambil makan tu, tetibe P.Ngah dengan M. Ngah pon sampai jugak..Tu dia! Sebelanga nasi daging (Sedap giler woo).. Layan layan layan.Tengok- tengok Umi Shakina pun sampai.(oh ade makcik ni)Makan punya makan punya layan sedap! Sampai perut kenyang! Ingatkan nak sambung makan lagi, tup tup perot plak dah ketat then dorang pulak dah nak pegi ke ladang ternakan tengok si Bibik, Bebek and the geng! Ni lah hasilnye :p ade lagi belen yang lain..nanti apdet lagi yeh..meanwhile, sile layan dulu gambar dibawah ini...Ekekkeke...



Till the next updates, have a pleasant day ahead all!

Mya Meow Amy..Pursss

«º!¦[] Happy Birthday Cik Marie []¦!º»

Assalamulaikum dan Salam Sejahtera Teman- Teman,

I just would like to update a bit about my friend's birthday. That day when i posted the birthday entry, her birthday was not there yet. This post is specially made for her.

Cik Marie Elias,

Wishing you all the best! Many happy returns! May All your dreams come true someday!


Lots of Love,
Mya Meow Amy


Thursday, January 12, 2012

«º!¦[] Si Kacak []¦!º»

Assalamualaikum dan Salam Sedunia Teman- Teman semua!

Kisah ni berlaku minggu lepas. Hari Jumaat tanggal 6 haribulan Januari 2012. Tengah kalut- kalut nak bersiap pergi kerja pagi tu, terperasan budak baru ni tengah makan. Eyh! Anak siapa pulak la nih? Cantik gebu kemain. Belek- belek badan die, tengok..mana tau orang punya ke..

Belek punya belek, tak ada pulak jumpa sebarang bukti yang si kacak ni orang yang punya. Hairan ya, kacak tapi takkan tuan beliau buang beliau pulak. Hmm..Mengeluh lagi.

Sambil- sambil belek tu, Encik Ajeeb sedang memakai kasut. Tanya lah pada beliau.

Aku: "Sape yang isi mangkuk makanan dorang ni? Ke yang semalam punye orang bg time balik keje tu tak habis lagi? Abang tak balik ke ye semalam, lama tak nampak dia?" Abang ni kucing penunggu rumah aku. Hari- hari ada..

Encik Ajeeb: "Orang yang bubuh tadi.. Tengok si Bobo ni dah tunggu je kat mangkuk tu buat muka kesian, mintak makan..Kesian die.. Orang isi la mangkuk tu."

Aku:
"Owh ye ke? Baiknye hati orang tu! ahahahaha..takpelah rezeki budak ni..bukan senang nak dapat Encik Ajeeb bagi makan tau!" (Gelak lagi sambil hati berbunga riang)

Encik Ajeeb:
"Dah! Dah! cepat sikit! Dah lambat ni. Karang sangkut jem 2 jam lagi bla bla bla..". (Aku pon buat tak dengar je bebelan beliau. Eleh nak kave malu la tuh!)

Sambil mem"babai" ke arah budak kacak tadi sambil tu juga aku berpesan. "Nanti kalau lapar lagi, datang la sini makan". (Dengan harapan aku akan jumpa lagi si kacak ni)

Dan kami pun berlalu ke pejabat..mintak diri dulu ye si kacak..






















P/S: Memandai je Encik Ajeeb bagi nama [B.O.B.O] kat si kacak tu..Haha.. Mane beliau dapat idea ntah!


Mya Meow Amy..Purrsss..

Wednesday, January 11, 2012

[[...Wordless Wednesday...]]

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera...


Mya Meow Amy..Purrsss

Friday, January 6, 2012

[[...Happy Birthday...]]

Salam Satu Dunia,

Memandangkan beberapa hari lepas ada kawan- kawan yang menyambut hari lahir [ BESDAY ] atau hari kejadian, harap- harap nye sempat la nak wish lagi kan. Nak bagi hadiah tapi dah belated, so bagi kad besdey kat sini pon boleh la ye kawan- kawan? Hehe. Better than nothing. So untuk mereka,
[ H.A.P.P.Y B.I.R.T.H.D.A.Y ]

Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki oleh Allah hendaknye... Amin Yarabbal Alamin..


Mereka adalah... (jenuh carik design kad nih) :P

Mami Ana Lewis


And also our Miss Chika


And not forgetting our Mommy Scha




Cheerios!

Mya Amy Meow

[[...2012...]]

Assalamualaikum dan Salam Seantero,

Uhuk Uhuk! Sorry la masuk- masuk rumah terus batuk.. Almaklumlah, rumah tinggalan sejarah. Banyak artifak kat dalam ni. Haha. Mintak maaf kawan- kawan sebab lama tak adpet entry. Bukan apa, penyakit M tak mau baik pulak. Tapi sekarang ni macam dah bersemangat balik nak apdet. [ Harap- harap bukan omong kosong lagi la pasni] (malu acik tau!)

Hari ni sempena hari pertama aku apdet blog dalam taun 2012 ni, harap- harap tak terlambat la nak ucapkan
[ S.E.L.A.M.A.T T.A.H.U.N B.A.R.U ]
pada kawan- kawan semua. Semoga tahun ni akan menjadi tahun yang baik untuk semua. Semoga Allah merahmati hidup kawan- kawan semua. Nothing special happened to me back in year 2011. Kalau ada pon dah tak ingat kot. Terlalu banyak yang berlaku and rasa terlalu pantas masa berlalu. Dah melangkah setahun lagi umur aku. [ D.A.H T.U.A ]. Haha..

Okay la kawan- kawan sekalian, aku mahu apdet cerita lain pulak. Check it out!

Cheerios!
Mya Meow Amy