Tuesday, July 28, 2009

[[... Kene Tag Dengan Miss Farah ...]]

1. How old are you?
- Taun ni ke??? erm...perlu ker tau?? Takyah la kot...mude lg aku neh..hehe

2. Are you single?
- Ni soalan ape ni?? Fara wey tag ape yangko meraban bg kat aku yang bergelar isteri neh..alahai...[ Anyway, tak single and also not available..]

3. At what age do you think you'll get married?
- Ape kejadahnye do u think...Aku dah kawen la wey..muahahaha...

4. Do you think you'll marry the person you are with now?
- Of kos la sebab dah kawen pon dengan beliau...soklan tak bes lamsum :P

5. If not, who do you want to marry?
- Ekceli kalo aku tak dijodohkan dengan beliau kan...maybe aku kene kawen dengan kawan ayah punye anak yang kacak + bijak tu...wow!! Budak tu dah frust dengarnye sebab aku tak pilih die..muahahaha [ KEJAM ]

6. Who will be your bridesmaid & bestman?
- Mase aku kawen tu..yg jd bridesmaid were my beloved Along and also adik ipar aku.. :)

7. Do you want a garden/beach or traditional wedding?
- Lol mase aku kawen mane ade laut...heheh...so it normal wedding jer...wat kat dewan and also kat otel :) Tema?? Traditional... :) full with white roses :)

8. Where do you plan to go on honeymoon?
- Hah! ni la soklan sensitip...Kawen dah lame...hanimun aku lom pegi...Rancangan nak p wat umrah sekaligus hanimun...insyaAllah...

9. How many guests do you think you'll invite?
- ERm...mase tu...kat dewan tu jemputan tak ramai...800 jer..kat otel tu ade la 300 orang jer... :)

10. Will that include your exes?
- Of kos...kan aku berkawan baik dengan die...walaupon cerita kesedihan die ade kan...tapi nak wat camane..die yang mintak aku buat keputusan...

11. How many layers of cake do you want?
- Kek yang aku potong itu ari setingkat jer kat umah mertua..kat dewan takde potong kek...kat otel kek 2 tingkat jer...bukan makan pon..tak sedap..

12. When do you want to get married, morning or evening?
- Kenduri orang melayu kol brape?? 12-4 kan? samelah...yg kat otel tuh evening...kol 7.30pm :)

13. Name the song/tune you'd like to play at your wedding?
- You' ll be in my heart [ Phil Collins ] lagu tema wedding aku :)

14. Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?
- Dining pon boleh gune cuttleries pon oke..

15. Champagne or red wine?
- Kalau la halal keduanya..aku pilih ajer...tapi haram..aku nye minuman that day were sparkling juice + sirap oren + air mineral :)

16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
- Aduhai...soklan ni lagi....how i wish to go after our wedding tapi...isk isk...tak berdaya..Kawen dah bertaun taun tapi tak dapat g hanimun lagi...help!!!

17. Money or household items?
- Kedua duanye penting..aku ni suka berhias rumah...so....household kene ade lah kan...duit tu kene ade..kalo tak camane nak beli houselholds.. :P

18. How many kids would you like to have?
- Cahaya mata kan pembawa rezeki dan kebahagiaan rumah tangga..berapa pon diberikan..aku terima jer... Tapi kalo ikot planning nak sepasang..and twins if possible..insyaAllah..

19. Will you record your honeymoon in DVD/CD?
- Eeeeeeee!! belum pegi hanimun lah!!! Tapi insyaAllah rekod la kot...Kenangan manis kan?? esok anak anak dah besar leh bagi dorang tengok :)

20. Whose wedding plan would you like to know next?
- Sesape je yang belom kawen... [ LOL, Cik Daya , Cik Fen, Farah, Yan and sesape lagi kengkawan yang belom kawen ]

Sekian tag fara yang di jawab oleh aku~!!

10 comments:

LotsOfLove-Pearls said...

Hye Mya..
Hoho...
Ader nama LOL disana..
aku kah itu..?
hehe..

jika itu aku, LOL akan jwb kemudian ok.
LOL masukkan dlm list tag.

nantikan jek k..

you take care..

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

Cik Lol,
Haih kamu la tu...kan kamu lom kawen..ehehe...bak kate kak nita..anak dare lagi...so tag ni ekceli utk orang2 yang lom kawen taapi kawan mya tuh tag gak kan..wajib lg katenye...heheh...

Okay LOL..take ur time ya.!!
You take care too..!!

LotsOfLove-Pearls said...

ok bebeh!

thanks understandin ok...

nurdaniella said...

salam mya.. akak rasa kan tag ni layak dijawab oleh mereka2 yang bergelar anak dara jer la, kann.. best tu buat majlis kat hotel.. naper la mya tak blogging sebelum kawin.. kalau tak, leh gak makan free kat hotel.. hehe..

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

LOL,
Okay babe!! my pleasure..hehehe..

Kak Daniella,
uu mang haih...time tu blom kenal ape itu blog pon...malas lagi ader...hehehe...tuhlah takde rejeki akak akak sekalian kan...alahai..bukan grand mane pon..bebese jerk..tu pon di sponser oleh family :) sebab mya yang bongsu :P

afsal_8281 said...

mya...
akak nak copy tag ni ye
boleh kan??
tak boleh pun nak copy gak
hii3X...

afsal_8281 said...

tak jd la
utk org blm kawin eh
hii3X

i rasa mcm single lagi
sbb hubby jauh kot

sis_nita said...

heheh!
silap tag lerr nehh..
:P

Beauty Touch said...

jap i buat k
ehhehhee

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

Kak Sal,
Kopi je kak...mya suke orang memeriahkan blog mereka pe salahnye sehari rase single..mya pon tak single gak tapi mya hentam je jawabt ag neh :))

sbb kan?? mya suke jalan jalan..at least ade la bende yang mya leh bace kak...hehe.. jangan lupe amek award skalik tau kak sal :P

Kak Nita,
boleh jer nak jawab..hehe...alahai..wat wat la cam single jap...time jawab tag jer :P

Cik Fen,
jangan larik!! sile oke..sbb awak tu lom kawen lg :P