Thursday, July 30, 2009

«º!¦[] Sms Ajeeb Untuk Kak Nita []¦!º»

Salam Teman Teman...
Ni entri khas untuk kak nita...korang kan tau yang aku ni rajin sungguh wat entri untuk kawan kawan.. Alkisah...maka tersebut la kisah..tayyib...sang kancil datang beramai ramai mengadap duli yang maha mulia sultan firaun...mana firaun pakai sultan...

Perbualan SMS di antara Ajeeb dan Ammy..

Ammy : Syg, erm...brape harga Gamogen??

Ajeeb : Retail price RM121 (baru) Retail price RM118 (lama)..Nape?

Ammy: Gamogen leh gune untuk asma kan??

Ajeeb : Memang untuk cure asthma ke??

Ammy : Haah..Asma je rasenye..boleh ke?

Ajeeb : Boleh tu memang boleh tapi..kalo mmg nak cure asthma gune ubat lain la lagi elok beby.

Ammy : Yelah..ubat laen tu ubat ape? Can u plis be more specific..adui..

Ajeeb : Jap..ni sape yang nak makan ni? Sejak bile beby kene asthma? Sejak malam tadik pas kire bintang ke?

Ammy : Pale untut sayang la..Kak nita la..die ade asma..sian die..teruk lately ni..

Ajeeb : Owh...sape kak nita tu? Artis kwek mambo anita tu ke?

Ammy : ee die ni kan bikin panas je..Kak nita blogger la..pat la ..camane ni?

Ajeeb : Bagi die try makan Imunol atau Zaniplus.. Memang khas untuk asthma.

Ammy : Harga pliss...

Ajeeb : Retail RM115 (Imunol) Retail RM64 (Zaniplus)

Ammy : Diskaun brape?? takde ke??

Ajeeb : Aik..bagi lah harga biasa..

Ammy : Owh oke oke...staf price ke?? :P

Ajeeb : Suke hati kamu lah labu

Ammy : oke boss

Ajeeb : Dah2..g sane wat keje

Ammy : Sape wat keje?

Ajeeb : La..kite la wat keje..

Ammy : Ape yang ko merepek ni setan....

Ajeeb : Setan g operation tuan director

Ammy : eee..dah dah..penin dah ni..dah la saket perot..k c u at home

Ajeeb : oke lady. Har3


So..kak nita..setelah di pertimbangkan oleh pakar permakanan kat Healwell tu kan...beliau suh makan Imunol atau Zaniplus..Harga tu nanti kite bincang kite kite je oke... :P Ajeeb kan QC kat production site..So die kene tau khasiat bahan kimia yang dihasilkan dek opis die tu... :P Oke lah..buat korang korang yang lain nak try gak...sile la..kontek aku oke..


Mya_hanny

9 comments:

sis_nita said...

thanks Mya..

thanks 4 caring..

bukan Mya jerr.. tapi sumerr kengkawan..

ok2.. nnti kita bincang2 ehh..

apa jerr yg boleh, akak cuba..

thanks again beb!

eddie dewanaga said...

mya,
tanya hubby, apa ubat bagus utk biol?

"hai obat, hai obat,
mari beli obat,
kalau salah obat,
melompat...!!!"

LotsOfLove-Pearls said...

GEt well utk sis nita.
we love ya!

afsal_8281 said...

mya...
ubat utk elak gado ada jual tak??
huhuhu

kak nita...
makan obat jgn ngelat2 ok
babab muntut tu kang!
aippp

Vee Violet said...

sekali macam cerita p ramlee daaa.... hihihi
mya, nak cari ostrich tu vee lupa katne. nanti vee dah jumpa vee gitau link die eh?
sowie...
='(

nurdaniella said...

salam mya.. bagus la mya nih.. berusaha untuk pulihkan si nita.. buat nita, cepat2 beli ubat tu.. pastu kena pantang makan n minum.. jangan ngada2 nak minum air bergas tu lagi..

shi3la said...

hahaha lawak komen eddie tuh..

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

Kak Nita,
Okay kak..be my guest...mya doakan akak sihat oke...akak dah ckp kat joe ker?? nanti kalo akak nak..akak msn mya yeh?? akak ade gune msn??

Eddie,
pale untut lu...ubat biol mmg ade...daftarkan diri anda kat ospital mental oke..haha

Lol,
Ya Ya....get well for her...we love ya kak nita...so do lol..

Kak Sal,
Ubat untuk elak gadoh??? ade kot..sile makan ubat tido...bile ngantok rase nak gadoh takde..bile dah tido...takkan gadoh punye..

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

Vee,
Haih...mya nak ostrich yang betul..craving for it...mane nak dpat dik oi...

Kak Daniella,
Salam kak...haah...mekaseh..mya suke bile sume orang sihat dan gembira...mya tak suke tgok orang sakit..bile org sakit mya pon trase same cam dorang gak :)

hah!! kak nita...tgok tuh ape kak daniella kate...jgn nak gedik menom es oke...

Cik Shiela,
Eddie mmg sengal..ko baru tau ke shiela oi....tuh la aku suh kawen takmo die tuh...nak tunggu sape ntah..faridah?? eh sape faezah ke ape ntah namenye...