Thursday, December 23, 2010

[[...Fuck It...]]

Sebab tajuk dah menyumpah seranah..so takde nak bg salam..

Hati aku sgt pedih skang ni...whoaa...punyelah sakit!! mcm haprak la ini orang..

But anyway, ape saje yg ko buat, nak buat atau dah buat..I DONT GIVE A DAMN LOOSER!!


Friday, December 17, 2010

[[.. Blog Baru ..]]

Salam Teman- teman,

Just want to update and sharing..i got new blog..please follow me~!!


Regards,
Mya

[[.. Renungan Buat Semua ..]]



Jadilah orang yang bersyukur!

Hari ini sebelum kita mengatakan kata-kata yang tidak baik,
Fikirkan tentang seseorang yang tidak dapat berkata-kata sama sekali.

Sebelum kita mengeluh tentang rasa dari makanan,
Fikirkan tentang seseorang yang tidak punya apapun untuk dimakan.

Sebelum anda mengeluh tidak punya apa-apa,
Fikirkan tentang seseorang yang meminta-minta dijalanan.

Sebelum kita mengeluh bahawa kita buruk,
Fikirkan tentang seseorang yang berada pada keadaan yang terburuk di dalam hidupnya.

Sebelum mengeluh tentang suami atau isteri anda,
Fikirkan tentang seseorang yang memohon kepada Allah swt untuk dipertemukan jodoh dan diberikan teman hidup.

Hari ini sebelum kita mengeluh tentang hidup,
Fikirkan tentang seseorang yang meninggal dunia terlalu cepat.

Sebelum kita mengeluh tentang anak-anak kita,
Fikirkan tentang seseorang yang sangat ingin mempunyai anak

Sebelum kita mengeluh tentang rumah yang kotor kerana pembantu tidak mengerjakan tugasnya,
Fikirkan tentang orang-orang yang tinggal dijalanan.

Dan di saat kita letih dan mengeluh tentang pekerjaan,
Fikirkan tentang pengangguran, orang-orang cacat yang berharap mereka mempunyai pekerjaan seperti kita.

Sebelum kita menunjukkan jari dan menyalahkan orang lain,
Kajilah diri kita sendiri terlebih dahulu, baguskah kita,hebatkah kita?

Dan ketika kita sedang bersedih dan hidup dalam kesusahan,
Tersenyum dan berterima kasihlah kepada Allah swt bahawa kita masih hidup !

Monday, December 6, 2010

[[..Sharing..]]


Good Day to Everyone...

Just to share some laughter of the day :P Enjoy!!

Amy Mya Meoww...

Friday, December 3, 2010

[[...Food Paradise...]]

Sorry gambar blur sbb camera enpon kan..bukan i-phone pulak tu..sob sob

Ni namenye lamb shank..korang p carik la kat cold storage atau carrefour..


Creammy and cheeeeesy grilled lamb shoulder..


Sile abaikan coctail yang besepah tu ye...yum yum..


Good Day To All of You,

Tengok all the photos above. Font color harus merah sebab bile bercerita tentang food, merah ni boleh mendatangkan nafsu korang terhadap food..especially yang sodap kan....
Fulemek....Sodap kan?? tetibe raser nak masak ni untuk esok...Tunggu ye kengkawan..esok dah masak kompom aku apdet dgn gambar yang lebih membolehkan melelehkan air lior korang sumer...[ bahasa melayu aku fail ]


Resipi- resipi diatas boleh didapatkan dari aku ye..Itupon kalau korang rajin la dah menambah minyak- minyak yang dah sememangnye a
dekat atas lantai dapur korang tu.. Jenuh pulak aku mengemop sampai 3-4 kali untuk pastikan minyak nye hilang semua.. Enjoy the yummy photos guys.. :P

Ammy Mya Meow

[ S.U.R.V.I.V.O.R ]




Now that you are out of my life,

I'm so much better,

You thought that I'd be weak without you,

But I'm stronger,

You thought that I'd be broke without you,

But I'm richer,

You thought that I'd be sad without you,

I laugh harder,

You thought I wouldn't grow without you,

Now I'm wiser,

You thought that I'd be helpless without you,

But I'm smarter,

You thought that I'd be stressed without you,

But I'm chillin'

You thought I wouldn't sell without you,

Sold nine million. [banyak tu]


I'm a [ S.U.R.V.I.V.O.R ]

I'm not gonna give up,

I'm not gon' stop,

I'm gonna work harder,

I'm a [ S.U.R.V.I.V.O.R ]

I'm gonna make it,

I will survive,

Keep on survivin',

I'm a [ S.U.R.V.I.V.O.R ]

I'm not gonna give up,

I'm not gon' stop,

I'm gonna work harder,

I'm a [ S.U.R.V.I.V.O.R ]

I'm gonna make it,

I will survive,

Keep on survivin',


Thought I couldn't breathe without you, I'm inhalin'

You thought I couldn't see without you, Perfect vision,

You thought I couldn't last without you, But I'm lastin'

You thought that I would die without you, But I'm livin'

Thought that I would fail without you, But I'm on top,

Though it would be over by now, But it won't stop,

You thought that I would self-destruct,

But I'm still here,

Even in my years to come,

I'm still goin' to be here.


I'm wishin' you the best,

Pray that you are blessed,

Much success, no stress, and lots of happiness,

(I'm better than that)I'm not gonna blast you on the radio,

(I'm better than that)I'm not gonna lie on you or your family,

(I'm better than that)I'm not gonna hate you in the magazine,

(I'm better than that)I'm not gonna compromise my !&*#*^!@#%!,

(I'm better than that)You know I'm not gonna diss you on the Internet

Cause my momma told me better than that.


Mya Ammy Meow...

¤(`×[¤_Tebu_¤]×´)¤


Buat sesape yang tak penah tengok pokok tebu...Ha, inilah die pokok tebu..

Ni pulak tebu yang dah di potong- potong. Korang tengok ruas tu..sedap kan??

Ni pulak la batang tebu yang belum di siat kulitnye...fulemek..meleleh..

Assalamualaikum and Good Day!!

Semoga pagi hari Jumaat ni, korang sangat gumbira sebab esok dah hari Sabtu di mane korang semua boleh suka- suki berehat-rehat di rumah atau bersama dengan orang yang tersayang.. Buat kawan- kawan and family members yang kena kerja pada hari Sabtu, bersabarlah ye.. Aku pon kadang-kadang kena gak kerja hari Sabtu and also Ahad..and tentunye akan membuat aku sangat stress bile melihat kawan- kawan lain bergumbira bersama yang tersayang.

Okay, itu bukan la topik yang aku nak cerita hari ni. Korang nampak gamba atas tu?? Ha..itulah topiknye..Aku ni dah beberapa minggu dok mencari tebu.. Fresh one.. Not from the kedai la ye. Aku craving for the sugarcane which freshly from the ground. Aku nak cabut sendiri and kokak sendiri.. Takmau yang dari kedai yang dah di potong dan di cantas.. aku nak buat semua sendiri..

But unfortunately, aku tak jumpe pon family yang ade tanam pokok tebu kat rumah dieorang. MIL staying in Kapar, Klang whereby that area is mostly conquered by the sugarcane plantations. Tapi tu bukan family MIL punye... Sadis kan?? Takkan aku nak pegi curik je tebu- tebu tu.. Kang kembong perot sebab makan hasil curik.

So, buat kawan- kawan yang ada pokok tebu kat rumah tu tolonglah rogerkan aku.. Aku sanggup bayar korang untuk membuat aktiviti aku kat kebun tebu korang tu.. Harap- harap adelah yang ade pokok tebu.. Even sebatang pon jadilah..Aku tak craving for benda- benda pelik pon but this one, Ajeeb kate memang pelik sebab yang kat kedai taknak.. tapi nak yang dari pokok..Gile!!

Okay all, i ll update again later with more stories.. Sorry la.. pagi- pagi ni kalau nak cerita dengan korang pasal- pasal yang best macam tak mari pulak idea nak mengarang nye..So, be back later!!

Amy Mya Meow...

Thursday, December 2, 2010

[[.. The Colors Of Life ..]]




Good Day to all of the readers,

What would be the color of you life? Would it be Green? Blue? Red? Magenta? Orange?

For me..warna kehidupan membawa erti tersendiri...and i have got no idea what would be korang punye warna kan..

Like the MAGENTA flowers that grow in our gardens,
and beautify our surroundings.

Like the INDIGO bunting that flies around the country side,
chirping away and reminding us of the beautiful forms of life.

Like the bright BLUE sky that lights up the start of our day,
and makes us love getting up in the best mood.

Like the GREEN color all over around us,
that keeps our planet fresh and supports life.

Like the bright YELLOW sunshine falling upon us,
that keeps us warm and brightens up our life.

Like the ORANGE fruit that we eat,
much like all that natures provides us hungry beings.

Like the RED blood that runs all through our body,
that energizes us and helps us to keep going.

Life is all about
COLORS

Mya Amy Meow..

Wednesday, December 1, 2010

[[...Internet Mcm Siput...]]






Assalamualaikum kengkawan,

Uhuk2! Batuk pulak dah...bile lah nak baik batuk aku ni...maybe stress kot....stress yang terlampau la ni...Sebab ape?? Harini intenet opis aku ni ha...mmg la macam sipot dah selow nye...Silap- silap sipot la lagi laju... Pasal ape pon aku tak tau la kan.. Bile call TM, kate mereka mmg selow sbb hujan..Damn it!! That is not my problem..Aku takmau tau..Yang aku nak tau is, keje aku jalan and i can deliver my report accordingly as usual.. Sengal kepale otak aku bile memikirkan kerja yang semakin bertimbun kat atas file tu.. Sebabnye, bile intenet selow macam sipot, aku nye system takleh gune..and bile system takleh gune..kompom la keje aku pon tak leh jalan.. So masuk masuk masuk dan masuk..Keluar nye tidak pon...Addoi~!!

Lepas tu kan bile dah jadi macam ni, aku pon sengal tak tau nak buat ape..Cargas aku update kat blog ni kan?? Kalo tidak..kene tunggu free baru leh update..hehe..Dah lame kan tak buat award?? Dulu rajin buat award bagi kat kawan- kawan..Sekarang ni macam dah tak MARI dah award- award ni kan?? alahai...nanti aku ingat nak buat la award bagi kat kawan- kawan blogger. Especially yang rajin mengikuti cerita- cerita merapu kat blog aku ni..

Okay la korang, i ll be back soon with lots more stories...

Stay tuned!!

Mya Amy Meowww...