Wednesday, November 25, 2009

¤(`×[¤_Award Untuk Semua_¤]×´)¤

Salam Teman Teman,

Memandangkan aku sangatlah bosan and have got no idea what to do, aku pun buatlah award ni ha..Ape kate korang amek je buh kat rumah korang..

Agak lame aku tak bagi award kan? Kalo tak dulu tuh rajin..ade saje award nye kan?? P jenjalan kat rumah kak nita tadik terpandang plak la panda tu.. Teringat lame tak wat award..

Sempena dengan itu.. erm..sile lah amek yeh...kalo korang tak suke toksah la amek..tapi i ll be very happy if korang amek la kan. Bukan susah pon.. Free lagi kan :))




Hugs




Mya~!!

[[.. Blur ..]]


Salam Teman Teman,
Hari ni aku macam takde mood sgt nak bercerita ape ape. Tapi sedang dok aku godeh godeh tadik tetibe terjumpe balik CD Blur ni. Lame dah aku tak dengar lagu lagu dari kumpulan ni. Se ingat aku last aku mendengar was when i was in UITM. Muahaha...Dah brape tahun dah kan?

Best sebenarnye lagu lagu dalam ni. Tapi bagi orang orang yang suke mendengar to this genre la yeh. Not all of people out there will have the interest to listen to this type of music. Kate mereka macam nak tidur punye lagu. Ye ke??

Bagi aku la kan, mendengar lagu bukan sekadar mendengar saje. Aku akan menghayati dan memahami lagu tu. Kire cam you try to get into the song itself la kan. Hehee..

Okay la all.. Nanti bile mood aku dah kembali normal, akan aku apdet ya :)

*Rerase cam aku berbadan dua. Comfuse ni

Cheerios,
Mya

Tuesday, November 24, 2009

[[.. Happy Anniversary Myra ..]]




Salam Teman Teman,

I would be so glad to share this happiness with you guys.. [ M.Y.R.A ] and [ E.J.A.N ] is actually celebrating their Wedding Anniversary for the 2nd years.

Dear [ M.Y.R.A ],

Congratulations on your anniversary. May God bless you and your beloved family always!! For [ Z.A.R.A ]. See your mom and dad are so happy to have you sweetheart!! And aunty loves you too!!


Cant wait for your upcoming birthday princess!!




Love you guys loads!!




Blog Aku??

Salam teman-teman,

Tiada lagi indah blog aku ni rupenyer....dah takde orang nak dtg jenjalan kan...erm...takpelah..nak wat camane..mungkin semua org sedang busy dgn aktiviti masing masing~!!

By the way~!! Mendoakan kesejahteraan semua~!!


Mya

Friday, November 20, 2009

·!¦[· Happy Birthday Cik Daya ·]¦!·




Salam Teman Teman,

This evening's entry is actually been made especially for [ C.I.K.D.A.Y.A ]. She turned to 22 already.. Big age big thinking ya!!

So [ C.I.K.D.A.Y.A ]. Happy Birthday!!! Amek la kad ni sebagai tanda ingatan. Kalau takmo amek pon takpe.. Payah gile nak scroll cite satu satu p carik gamba [ C.I.K.D.A.Y.A ]. yeh.. :) Finally!! Hasilnye adelah seperti di atas X:D


Have fun on your birthday!! Laf ya!!
Missed Cameron so muchies!!




Mya~!!

Thursday, November 19, 2009

DIKEHENDAKI POLIS!! [ Part 1 ]




Salam teman teman,

Selamat siang semua.. Kisah ni actually kisah sambungan dari entry aku yang lepas. Entry yang lepas tu aku cam kekurangan masa nak menaip. Entry ni adelah cerita lengkap seluruh kejadian..This time update i would really like to apology untuk pihak pihak yang bakal atau akan terasa dengan entry aku ni. For your guys information gamba yang you all dok tengok ni is actually gambar seorang PEREMPUAN yang dikehendaki oleh polis ye. Buat sesape yang ade ternampak die ni, sile laporkan ke pada balai polis yang berdekatan.

You all nak tau ke ape kisah di sebalik wajah ayu PEREMPUAN ni?? Let me tell you guys about her attitudes di sebalik keayuan wajah die ni kan.. She used to be one of my friend's [ M.Y.R.A ] best friend and her name is [ A.W.I.N ]. If happens you guys jumpa this PEREMPUAN kat luar sane which is trying to moless your trust or attempting to be good to you guys, please please
[ B.E.W.A.R.E ].

She worked wiith [ M.Y.R.A ] in her printing company for a year plus i think. This is because she said she was having so much problems with her family i.e HUSBAND, MOM & SIBLINGS. Everyday masuk office tak pernah tak ada masalah. Wajib cerita dengan [ M.Y.R.A ] her problems. Kalau tak pasal MOM & SIBLINGS, she will tell [ M.Y.R.A ] pasal husband dia dan ex-gf husband die, yang kata dok kacau kacau husband dia.. Padahal ex-gf husband die cite kat [ MYRA ] husband die yang dok cari ex- gf tu. Pastu kebanyakan cite die yg pasal ex-gf husband die, dusta belaka. Sebab ex-gf husband die ni kawan [ MYRA ] mase sekolah dulu. And "SHE" didnt know that. Kira macam husband die ni [ P.L.A.Y.E.R ]. Hebat and handsome sangat ke husband die sampai boleh jadi [ P.L.A.Y.E.R ]. Correct me if i m wrong [ SAID PERSON LA YE!! ] Therefore, [ M.Y.R.A ] pungut la die untuk bekerja dengan [ M.Y.R.A ] atas sebab simpati dan kesian kat PEREMPUAN ni.

Oh ya!! Sile abaikan gambar budak yang bersama die ni ye!! This innocent angel here is her daughter [ R.A.N.I.A ]. Malang sungguh nasib budak ni sebab ber "ibu" kan [ A.W.I.N ]. Mari kite doakan [ R.A.N.I.A ] sentiasa di lindungi Allah..

You all nak tau kenapa die ni sangat merbahaya?? Recently, [ M.Y.R.A ] and her family went for a holiday in Bali. And, after she came back, the next day she received an SMS from these PEREMPUAN. [ I want to resign ]. Wah!! Boleh macam tu jer?? Takde angin takde ribut. Memang la [ M.Y.R.A ] kate gaji lambat masuk sikit. Anyway, takdelah pending sampai sebulan. Just few days jer. And "SHE" created so much "huu haa" saying that [ M.Y.R.A ] tak bayar her salary. And that is why she quit!!

If i jadi [ M.Y.R.A ]. I will pay you if you come and go in a proper way!! Bukan maen hantar SMS. At least a week notice kan. If you are confirm staff and working for a year plus already, the notice should be a month!! What the hell is she trying to show to us?? [ MELUAT PULAK AKU NAK CITE PASAL DIE NI ]. So, bile dah jadi macam ni, [ M.Y.R.A ] holds her salary for that particular month which was October's payroll. [ PADAN MUKE KO AWIN ].

It was end the month where [ M.Y.R.A ] needs to do accounts' auditing and checking all her company's invoices and her receipts and her purchase order so as delivery orders. Kan dah hujung tahun. Of course mane mane company pun kelam kabut siapkan annual sales report to be send to Company Auditor. You guys tau ape jadi?? [ M.Y.R.A ] found out no invoices' copies from the Purchase Orders that they received!! Mane pegi semua invoices and payment receipts kan?? So, she decided to call [ A.W.I.N ], and asked her where are the invoices and the receipts as well. [ A.W.I.N ] simply answered her ex-boss, "nanti i mintak from the clients". Cant you guys see betapa BODOH nye PEREMPUAN ni?? Barang dah keluar and now you are telling me i havent get the payment receipts from the clients. [ MEMANGLAH LAKNAT HIDUP KO AWIN ].

Sudahlah die kebas company's profit. You guys tau die rembat pulak [ M.Y.R.A ] punye company laptop. Dah la memang sebelum tu pun dok buat laptop tu macam [ L.A.K.I ] die punye!! [ NAK TULIS MAK BAPAK KANG, RASE BERDOSA PLAK KAT FAMILY DIE ]. Nasib baik [ M.Y.R.A ] tak bagi signed cheque book kat die. Silap silap habis harta company!! Bahaya betul PEREMPUAN ni kan??

If you guys nak tau ape lagi si PEREMPUAN ni buat and kejahatan di sebalik tudung die tu..Tunggu entry berikutnye...cam dah panjang sgt plak entry ni..Zassss.....




P/S : Tolong la paste kan gamba PEREMPUAN ni kat rumah korang..Hopefully we can help each other on preventing benda benda tak baik dari berlaku pada kite.Thanks in advance!!

Thursday, November 5, 2009

[[...Perempuan BODOH..]]

Salam teman teman,

Ni aku nak cite sket pasal mommy zara yang ehem2 tu kan...Alahai...ingat tak dulu yang baby zara yang comel tu?? hah..ni kisah mommy die plak..eeee...nak kene sekeh ni...

Saspen tak nape aku nak sekeh mommy die?? Ekceli..bukan mommy zara yang aku nak sekeh tu..ni aku nak sekeh seorang ex-kawan baek merangkap ex-staff mommy zara ni. [woi pulang balik lappy mommy zara]

Alkisahnye, die berenti keje notice 24hours and..guess what?? Penipu la plak perempaun tu. This is based on ape yg mommy zara citekan kat aku la. Pempuan ni [B****] sudah tipu sama mommy zara. Mommy zara kate, recently mommy zara dok wat audit account sume..and found out,

- Missing Invoices

Yang sepatutnye ade dalam fail2 account kan?? Tak ade tu invoices tu semua. Bila di tanye kat [B****] tu, katenye nanti die mintak. Nanti jadahnye..ko dah pon hilang ntah kemane membawa sekali segala lappy mommy zara..ish ish...bangsat sungguh ke ko sampai takleh nak beli lappy sendiri?? Then?? kalo dah takde invoice and receipts sume.. Mane pegi duit yg sepatutnye di bayar untuk invoices tadi?? Cube korang bayangkan?? Ala..lambat la korang.. Of course la duit tu [B****] tu gune utk bersuka ria. Konon ade family problem.. Hello..semua pon ade family problem okay..

Tapi tak lah jadi sebangsat ko wahai perempuan. Anyway buat mommy zara..sabar yeh babe..kite carik die smpai dapat.. erm ermm...nak repot polis tak??

Kengkawan yang laen raser perlu ke kite repot polis??


Mya_

[..Kisah Ibu Dan Menantu..]

Ibu, Anak Dan Menantu

Suzana (nama sebenar)dan razman(nama sebenar) adalah pasangan yang paling bahagia dari sejak zaman sekolah..mereka sering kelihatan bersama di kantin, di dlm kelas mahupun waktu belajar di luar kelas...

Sesudah tamatnya zaman persekolahan, mereka menyambung pelajaran di sebuah U swasta yg terletak di sekitar kuala lumpur... mereka bagaikan belangkas yang x dapat di pisahkan lagi.........tetapi dalam setiap percintaan mesti ada dugaan nya.. ‘


Salmah seorang ibu yg bengis & terlalu mengongkong keluarganya untuk mengikuti segala kehendak nya.. Salmah adalah ibu kpd Suzana.


Pada suatu hari, Salmah mendapat tahu bahawa anak tunggalnya keluar dgn seorang lelaki iaitu Razman. Dia mendengar khabar itu drpd jiran2 nya. Salmah pun naik berang dan sgt marah terhadap Razman & menyimpan dendam terhadap Razman..


Salmah sanggup memberhentikan pengajian anaknya dari belajar di U itu........dengan niat utk memisahkan mereka.


Setelah 3 bulan Suzana berhenti, datanglah Razman dgn rombongan meminangnya ke rumah Suzana. Ibu nya terpaksa akur dgn perhubungan percintaan mereka kerana menyedari bahawa jodoh anaknya itu memang kuat untuk Razman.


Setelah setahun berlalu mereka pan di ijab qabul kan ...... Mereka berdua bercadang hendak pergi honeymoon ke Pulau Tioman.......tapi malang telah menimpa mereka......


Razman dan Suzana telah mendapat kemalangan semasa dalam perjalanan ke Pulau Tioman. Salmah bertambah marah kerana kemalangan itu menyebabkan muka Suzana mengalami luka yang teruk sehingga kulit muka nya tersiat. Malah meninggalkan kesan yang amat menakutkan......


Sejak kemalangan itu kebencian Salmah terhadap Razman begitu membuak2. Razman berasa kecewa akan sikap Ibu mertuanya......tambahan mengetahui berita tentang wajah isterinya anaknya menjadi cacat seumur hidup.


Razman cuba utk memperbaiki keadaan........Razman bertemu dengan doktor bagi merawat muka isterinya dengan cara mendermakan kulitnya. Perkara ini Razman telah memohon agar doktor berjanji akan tidak menceritakan kepada isteri dan ibu mertuanya.


Setelah seminggu Suzana membuat pembedahan muka, Salmah begitu gembira melihat perkembangan muka anaknya dan memeluk cium muka anaknya. Namun dendamnya terhadap menantu tidak pernah padam. Doktor tersenyum melihat kegembiraan Suzana dan ibunya.


Salmah bertanya kepada doktor dengan penuh harapan siapakah insan yang sanggup mendermakan kulit untuk pembedahan muka anaknya. Doktor terdiam seketika lalu menjawab......penderma tersebut menyuruh saya agar tidak memberitahu akan identitinya kepada puan. Salmah akur dan kecewa dengan jawapan dari doktor tersebut dan mencium muka anaknya berkali-kali.


.........................

Sebenarnya Doktor telah menyimpan rahsia Razman yang mana telah mendermakan kulit punggungnya untuk pembedahan muka isteri kesayangannya. Cuba lah kalau rahsia ini terbongkar dan Salmah (ibu mertuanya) tahu yang pipi anaknya di cium berkali-kalai itu adalah kulit punggung menantunya yang dibenci. Macamana erkkk reaksi ibu mertua??

Hahahahahahahah!! korang cubelah bayangkan :P kulit bontot wey buh kat muke...gebu tol bontot razman :P

[[..Resepi Terbaik Untuk Hari Ini..]]

Salam teman teman yg aku sayangi..Hari ni..aku nak kongsikan sedikit resepi baru..bekalan untuk esok lusa..boleh la bawak bekal pegi opis :) Selamat Mencuba~!!

10 Ramuan Untuk Penawar Dosa

1. Ambil oleh mu akar kayu fakir dan akar kayu tawaduk

2. Campurkan dengan pencuci kotoran perut bernama taubat


3. Lalu masukkan semua ke dalam lesung redha

4. Giling sampai halus dengan pengetam Qana'ah

5. Kemudian masukkan ke dalam periuk taqwa

6. Tuangkan ke dalamnya air hayak (malu)

7. Lalu didihkan dengan api mahabbah (cinta)

8. Selepas itu pindahkan dia ke dalam mangkuk syukur

9. Kipaskan dengan kipas angin rajak (harapan)

10. Kemudian minumlah dia dengan sudu pujian

Jika engkau perbuat semua itu, maka dia bermanfaat bagimu, untuk melindungi dirimu dari semua penyakit serta bala di dunia dan di akhirat".

"Ya Rabb kami, janganlah Engkau jadikan hati kami condong kepada kesesatan setelah engkau beri petunjuk kepada kami." (Ali Imran : 250)

Wednesday, November 4, 2009

[[...Good Morning...]]

Salam All,

Selamat pagi...Ohayo gozaimasu...Good Morning...Zao An...Chou San...

Wah Wah....today is a very bright day for me!! Bangun awal..siapkan breakfast Ajeeb..Sempat basuh baju and sidai...at least bile dah balik keje karang, baju dah kering and boleh la aku terus lipat. Rumah tak lah bersepah sangat sebab hsaben sekarang sudah pandai mengemas. Aku gumbira!!

Menu breakfast Ajeeb harini..

- Toast x 4 pcs [ Homemade Grains ]
- Eggs x 2 pcs [ scrambled + milk + pepper ]
- Baked Beans
- Secawan Coffee [ 3 in 1 jer oke ]
- dan......bekalan juga...Roti + garlic spread & Tea [ banyak tol laki aku makan ]

dan aku??? muahahaha..aku sampai opis, aku tapau la mee goreng..mmg rutin aku cenggini..Hasben aku takkan la nak suruh makan air tangan orang hari2 kan?? hehe..

Korang sumer makan ape?? Malam ni aku ingat nak masak kari ikan ploktan la :P Kelmarin ade beli ikan ploktan kat pasar tani. siap ade telo die...fuh fuh..aku mmg dah lame rindukan telo ikan tu..Alhamdulillah..dapat gak :P

best of luck to myself with the fish curry!! nyum nyum


Mya~!!

Tuesday, November 3, 2009

[[...Tiada Follower...]]

Salam semua,

Aku tiada lagi follower yang setia ke?? mane pegi semua?? huwa....mentang2 aku cuti berblog selame sebulan...korang pon cuti la nak jalan kat blog aku yeh...smpai sungguh ati..

Anyway, I am back on track!!

Welcome home Mya!!

Monday, November 2, 2009

[[...Happy Birthday To Me...]]

Salam all,

Lamer gile aku tak update blog aku ni...anyway...update dis time..just nak wish diri aku nye sendiri nye besdey....and also....buat...the following names,

- Sarah Nur Alisya ( MY BELOVED NEWBORN NIECE )
- Cik Farrah (Kawan merangkap adik aku)
- Ms Evelyn ( Director of Operations)
- Encik Ejan ( Baby Zara nye daddy )
- Encik Ady ( Somi Cik Mira )
- Alif Firdaus ( Nephew aku )
- Nadrina ( Kawan Aku )
- Cik Puan Rinie ( Kawan Aku )
- William Chin ( Kawan Aku merangkap org gile kat opis aku )
- Ms Pey Ying ( Officemate aku yg ehem2 )

and buat sesapelagi yg aku terlupa ke ape ke yeh ;;)

Happy Birthday Everybody!!!

Mya