Friday, July 31, 2009

[[... Hari Jumaat ...]]

Salam Teman Teman,
Eh eh..dah hari jumaat...hurray....esok cuti...tapi....erm...aku kene balik umah mertua aku kot...sbbnye??

Kak Yati [ Kakak Ipar ] aku nak bersalin...tapi dah overdue plak dekat 2 minggu...mmg kene scissory rasernye neh...

erk..tetibe...aku bz..ade keje...sambung nanti lah yeh kengkawan...zasssss.....

Thursday, July 30, 2009

«º!¦[] Sms Ajeeb Untuk Kak Nita []¦!º»

Salam Teman Teman...
Ni entri khas untuk kak nita...korang kan tau yang aku ni rajin sungguh wat entri untuk kawan kawan.. Alkisah...maka tersebut la kisah..tayyib...sang kancil datang beramai ramai mengadap duli yang maha mulia sultan firaun...mana firaun pakai sultan...

Perbualan SMS di antara Ajeeb dan Ammy..

Ammy : Syg, erm...brape harga Gamogen??

Ajeeb : Retail price RM121 (baru) Retail price RM118 (lama)..Nape?

Ammy: Gamogen leh gune untuk asma kan??

Ajeeb : Memang untuk cure asthma ke??

Ammy : Haah..Asma je rasenye..boleh ke?

Ajeeb : Boleh tu memang boleh tapi..kalo mmg nak cure asthma gune ubat lain la lagi elok beby.

Ammy : Yelah..ubat laen tu ubat ape? Can u plis be more specific..adui..

Ajeeb : Jap..ni sape yang nak makan ni? Sejak bile beby kene asthma? Sejak malam tadik pas kire bintang ke?

Ammy : Pale untut sayang la..Kak nita la..die ade asma..sian die..teruk lately ni..

Ajeeb : Owh...sape kak nita tu? Artis kwek mambo anita tu ke?

Ammy : ee die ni kan bikin panas je..Kak nita blogger la..pat la ..camane ni?

Ajeeb : Bagi die try makan Imunol atau Zaniplus.. Memang khas untuk asthma.

Ammy : Harga pliss...

Ajeeb : Retail RM115 (Imunol) Retail RM64 (Zaniplus)

Ammy : Diskaun brape?? takde ke??

Ajeeb : Aik..bagi lah harga biasa..

Ammy : Owh oke oke...staf price ke?? :P

Ajeeb : Suke hati kamu lah labu

Ammy : oke boss

Ajeeb : Dah2..g sane wat keje

Ammy : Sape wat keje?

Ajeeb : La..kite la wat keje..

Ammy : Ape yang ko merepek ni setan....

Ajeeb : Setan g operation tuan director

Ammy : eee..dah dah..penin dah ni..dah la saket perot..k c u at home

Ajeeb : oke lady. Har3


So..kak nita..setelah di pertimbangkan oleh pakar permakanan kat Healwell tu kan...beliau suh makan Imunol atau Zaniplus..Harga tu nanti kite bincang kite kite je oke... :P Ajeeb kan QC kat production site..So die kene tau khasiat bahan kimia yang dihasilkan dek opis die tu... :P Oke lah..buat korang korang yang lain nak try gak...sile la..kontek aku oke..


Mya_hanny

׺º× Tag Lagi Dari Miss Farah ׺º×

WHAT IF YOUR EX-GIRLFRIEND/EX-BOYFRIEND SAID / ASK THESE TO YOU...

1. Hi, how are you??
- Well..i m good as you see..or else you wont see me here.

2. Hey! you wanna go to the mall?
- Sorry..i dont think so..and if i do want to go also i wont be going with you..

3. I love you..
- Ko ni gile ke ape?? Eee yeyekkk...Anyway, get lost [ L.O.S.E.R ]

4. Do you want some cookies?
- Oh no! Thanks..I m on diet.. [ Betul ker weyh? ]

5. Can u take me a picture?
- Excuse me, who do you think you are?? Ambik la sendiri..ee pemalas..

6. Help me in my homework?
- Ingat aku orang gaji ko??!! I rather sleep than doing ur homework oke!!

7. Here's my gift to you..
- Erk!! Ape ni?? la...cheap skate la wey...sorry...i can even get better one myself.. [ K.E.J.A.M ]

8. Can we just be textmates?
- No!! In fact, i dont even have handphone. [ T.I.P.U S.U.N.A.T ]

9. Do you want me to buy you an ipod?
- Its okay.. I already have one..My hubby bought for me already.. [ W.A.J.I.B K.A.S.I.K J.E.L.E.S ]

10. Let's sit together in the bus?
- Ape barang naek bas wey...ko boleh la...sebab ko tu
[ L.O.S.E.R ]

11. Hi baby...
- Kepala untut ko la..Only my hubby can call me that way oke.. [ sambil penampo aku bg ]

12. You still cute..
- Oh thanks..aku tau tu...sejak dari dalam perot mama lagi [ muakakakak ]

13. I still love you..
- Wat nonsense you are talking about?? Talk to my hand please.. [ muakakakaka ]

14. Can i visit your house?
- Ingat hari raya ke?? nak visit tunggu raye la..itupon kalo aku ingat nak jempot ko la kan? [ K.E.J.A.M L.A.G.I ]

15. Do you love me?
- Nope!!! And i will make sure that i wont fall in love with someone who is [ L.O.S.E.R ] like you!!



Miss Farah...aku dah berjaya jawab tag ko dgn jayanye...heheh...Buat kengkawan lain yang nak jawab tag ni sile la amek je yeh....erm..nak taip name sensorang bnyak nor...so korang amek jer...termasuk dgn yang lelaki yeh...ni unisex nye tag ni... :P

«•••[• My Horoscope For Today!! •]•••»


A significant conversation, learning from another person, and getting your own ideas and perceptions across to others is likely. You may hear from someone who has important information for you, or feel a pressing need to write or call someone else in order to bring some matter in the open. Communications of all kinds play an important role in your life now.


Wellness: 12% [ kurang sebab kene cirit birit ni..adoiyai ]

Intellect: 30%

Love: 92% [ naek sket sbb mmg tgh happy kan :) ]

Emotions: 31% [ terganggu sket kot sbb tgh sakit perut... :( ]

Intuition: 86%

Creativity: 56%

Work: 30% [ sedang malas + takde mud sbb sakit perot ]

Money: 46% [ haih...ni tak betul ni...kewangan ekceli oke sajork! ]


Power Numbers: 19, 12, 13, 6, 8, 2

Born Today: Samuel Rogers, Emily Bronte, Henry Ford, Casey Stengel, Henry Moore, Peter Bogdanovich, David Sanborn, Arnold Schwarzenegger, Jaime Pressly

Scorpio Love Horoscope
A new friendship or romance could begin, or an established relationship can be revitalized and enhanced. If there is someone you have wanted to reach out to, doing so now is likely to create warm feelings between you, and may be the start of something wonderful. Your desire for love, companionship, and affection are the main focus for you.

[[..Thanks All ..]]

Salam Teman teman,
Thanks for all the supports okay...will take it as compliment and also as good lessons for me even now and for the future..

FYI, aku dengan asben dah oke...semalam die apologized aku...he admitted that he was not that alert in our relationship...[ A.P.O.L.O.G.Y A.C.C.E.P.T.E.D ]

And die hadiahkan aku sebutir bintang di langit...malam semalam..kami lepak kat balcony dari pukul 9 malam sampai kol 11.30 malam...kire bintang bintang..konon nak pujuk aku la tu...oke la kan.... :P

Okay guys!! I m back to normal!! Thanks again and again and again...tak tau nak ckp camane.. :)

HUgs~!! and Kisses~!! for all..

Mya_Hanny

Wednesday, July 29, 2009

]]..Pekung Di Dada ..[[

Salam teman teman,
Alahai..meh la aku citekan insiden sebenar yang berlaku yang buatkan aku jadi sedih + marah..Ekceli semalam..

Aku balik dari kerja pukul 9pm la sampai rumah..Aku sibuk petang semalam bile ade sedikit kerja yang perlu diselesaikan di luar pejabat..Sebelum aku balik tu..Aku ade sms beliau..suruh beliau tolong masakkan nasik and then kuarkan ikan atau ayam dari dalam freezer..Aku sampai nanti boleh aku masak..

Aku masuk dalam kete time aku selesai kerja aku..hidung aku tertangkap bau busuk dari dalam kete aku..Musykil + Pelik..bau ape ni?? Kotak otak aku dok pikir bau ape..Ah!! sampai rumah karang baru tengok la kot [ bisik ati aku ]. Then sesampainye aku kat rumah..dah parking kete, aku pon pegi blakang kete, aku bukak but kete..Ya Allah!! patot la busuk + hapak..Beliau punye baju yang basah kuyup dengan peluh sebab main badminten ari isnin tu masih dalam but..Aku rase nak pengsan pon ade..ni bukan kali petame beliau buat cenggini..kalo nak kate lupe..takkan la...sebab baju tu terletak bersebelahan dengan beg reket beliau..takkan tak nampak kan?? Saje je nak suh aku amek la tu...

Kemudian, aku dah amek baju tu masuk plastik...aku ikat kemas kemas. Kejap lagi nak naik lif takmau la satu lift pulak pening dengan bau tu..sampai je aku kat tingkat 13 [ rumah aku tinggi ], aku pon tuju rumah aku..haih!!! grill berkunci...selipar takde...mane pegi nye beliau...kete + tenuk ade je kat bawah..erm..aku korek la enbeg aku yang lusuh tu carik kunci rumah..

Aku jolokkan kunci..dah masuk rumah aku tengok sunyi jer...tebisen kat hall tu tak bukak pon...tak dgr pon bunyik tebisen dalam bilik..hmm...wondering gak la memule kan..pintu rumah aku tuh kalo tebukak, ke "kreokan" kuat..takkan beliau tak dengar kot aku balik...aku klentang klentung bukak piyuk nasik sumer..sebbek nasik beliau dah masak..haih...saje saje wat tak dengar ke ape ni?? Aku tengok slipar beliau ade dalam rumah...patot takde kat luar..

Tetibe je aku rasa sayu...Aku jalan senyap senyap p jenguk beliau dalam bilik..rupenye beliau tengah khusyuk maen game..Tapi...takkan sampai bini balik pon tak sedar..Atau buat buat tak sedar..Aku berlalu ke dapor balik..teruskan keje memasak...Tetibe air mate aku kuar...ape dalam benak fikiran aku time tu?? Korang nak tau???

"Kenapa asben aku ni cam tak peduli je dengan aku..Aku balik pon buat derk jer..Takkan tak sedar aku balik kot..Kalau aku, beliau balik keje je..even aku dalam toilet at least mesti ade HAI SAYANG!! even aku tido pon aku leh bangun kejap sapa HAI SAYANG!! Tapi...aku balik beliau wat tak tahu saje..Kecik hati aku" Sesudah aku masak...beliau tak jugak sudah sudah main game..sampai aku terpaksa panggil beliau...dengan mata yang masih ada sisa sisa airnye, aku tanye beliau.." sayang tak sedar ke org balik? "..Beliau terdiam kaku..time tu jugak la aku nye air mate kuar balik...alahai...

Aku cakap la kat beliau yang aku kecik ati la..aku balik beliau buat tak tau jer..Korang tau beliau cakap ape?? "Alahai..itu pon nak jadi issue ke? Bukan hari hari pon orang buat macam tu kan?? " Korang tengok...sape tak sedih kan?? Aku tak tau la kalo bende ni jadi kat korang kan..Tapi aku memang terasa la..hmm...takpelah...mungkin aku terlalu mengikut perasaan..

Mya_Hanny

]]... Marah + Kecik Hati ...[[

Salam teman teman,
Aku tak tau kat sape aku nak mengadu...nak aku adukan pada mama + ayah..ahhh!! mungkin mereka akan suruh aku bersabar...situasinya begini...

Apa yang akan korang lakukan bila rasa diri tak dihargai oleh orang yang tersayang?? Aku bukan berniat tak baik nak ceritakan perihal ni pada awam..Tapi, kadang kadang..aku rasa macam aku tak dihargai sebagai seorang isteri... Kenapa ya?? Mungkin perasaan aku saje atau...Entahlah..bila aku rasa macam ni aku selalu masuk bilik air menangis...Aku tak mau menangis depan dia.. Aku tak mau menimbulkan persoalan di benak fikiran dia. Aku mau dia sedar sendiri apa yang aku rasa..

Macam mana ya?? Untuk aku tidak di hantui perasaan ni?

Mya_Hanny

Tuesday, July 28, 2009

[... Awards dari NurDaniella ...]


Hello teman teman,
Ni nak tepek award je ekceli....p rembat kat rumah kak daniella tadik...ntah die bagi ke tak.. aku tak tau...sbb aku tgok tadik dalam list takde name aku...kire aku mencurik ker?? alahai...kak...halalkan ajer la yeh :P

Anyway..thanks for all the support!! hugs~!!

[[... Entri buat Joe + Kak Nita ...]]

Mya,sebenarnyerr kan..akak ada masalah..masalah yang sangat2 sukar akak tangani..akak kan.. sangat sedih sekarang.. akak tak tau nak citer camnerr..naperr sumerr orang tak paham akak.. naperr..? naperr..?akak gerammmmm.. akak tau laa akak ni degil.. tapi tak yah laa sampai nak wat sesuka ati..

sampai atiiiiii..sampai atiiiiii..sampai atiiiiii..sampai atiiiiii joe wat kat akak..

hwaaaaa..akak sedihh sangat..adake patot joe leh buang sumerrr air F&N oren, air 100+ akak kat dalam peti es tuhhh..?hwaaaaa.. *pensan* [ paste dari komen kak nita ]


Hah!!! korang tengok la ni kak nita aku ni cakap ape??? ade ke patot joe buang air f&n oren dgn 100+ die... [ Joe, buang jer dengan es es skalik....bagus dengan peti es skalik joe ] muakakakaka =)) kak nita aku wat lawak...alahai....kak nita...akak kan tgh tak sihat tu...mmg la kene joe buang sumer tuh...sabar yeh kak...nanti dah oke leh la menom balik...akak nak try gamogen tak?? bagus untuk asthma gak :) and also good for skin...

Tetibe aku teringat kisah aku dgn asben...asben aku buang air Coke aku dulu...siap wat uji kaji siram Coke dalam toilet...uih...memang betui la...cam clorox oke itu Coke...bersih toilet...

P/S buat Joe...sile buangkan ape ape yang boleh buat kak nita mya neh sempot oke...harap maklom!!

[ Dalam ati, bangga gile ade joe neh penyelamat kak nita...kire cam gaban la kan...joe tu sayang bini die]

[[.. Rindu Kak Nita ..]]

Salam teman teman,
Alahai...ekceli erm...erm....rindu la dgn [ K.A.K N.I.T.A ]...camane la keadaan die agaknye yeh..hmmm..die dah oke ke blom...alahai...mesti dei menom es lagi...erm...

Rindu cerita kak nita la....korang tak rindu beliau ker???mane [ K.A.K N.I.T.A ]ni...uwa..... :((
joe...[ K.A.K N.I.T.A ] mane??? :(( [ Sob sob sambil lap ingus leleh masok mulot ]

[[... Kene Tag Dengan Miss Farah ...]]

1. How old are you?
- Taun ni ke??? erm...perlu ker tau?? Takyah la kot...mude lg aku neh..hehe

2. Are you single?
- Ni soalan ape ni?? Fara wey tag ape yangko meraban bg kat aku yang bergelar isteri neh..alahai...[ Anyway, tak single and also not available..]

3. At what age do you think you'll get married?
- Ape kejadahnye do u think...Aku dah kawen la wey..muahahaha...

4. Do you think you'll marry the person you are with now?
- Of kos la sebab dah kawen pon dengan beliau...soklan tak bes lamsum :P

5. If not, who do you want to marry?
- Ekceli kalo aku tak dijodohkan dengan beliau kan...maybe aku kene kawen dengan kawan ayah punye anak yang kacak + bijak tu...wow!! Budak tu dah frust dengarnye sebab aku tak pilih die..muahahaha [ KEJAM ]

6. Who will be your bridesmaid & bestman?
- Mase aku kawen tu..yg jd bridesmaid were my beloved Along and also adik ipar aku.. :)

7. Do you want a garden/beach or traditional wedding?
- Lol mase aku kawen mane ade laut...heheh...so it normal wedding jer...wat kat dewan and also kat otel :) Tema?? Traditional... :) full with white roses :)

8. Where do you plan to go on honeymoon?
- Hah! ni la soklan sensitip...Kawen dah lame...hanimun aku lom pegi...Rancangan nak p wat umrah sekaligus hanimun...insyaAllah...

9. How many guests do you think you'll invite?
- ERm...mase tu...kat dewan tu jemputan tak ramai...800 jer..kat otel tu ade la 300 orang jer... :)

10. Will that include your exes?
- Of kos...kan aku berkawan baik dengan die...walaupon cerita kesedihan die ade kan...tapi nak wat camane..die yang mintak aku buat keputusan...

11. How many layers of cake do you want?
- Kek yang aku potong itu ari setingkat jer kat umah mertua..kat dewan takde potong kek...kat otel kek 2 tingkat jer...bukan makan pon..tak sedap..

12. When do you want to get married, morning or evening?
- Kenduri orang melayu kol brape?? 12-4 kan? samelah...yg kat otel tuh evening...kol 7.30pm :)

13. Name the song/tune you'd like to play at your wedding?
- You' ll be in my heart [ Phil Collins ] lagu tema wedding aku :)

14. Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?
- Dining pon boleh gune cuttleries pon oke..

15. Champagne or red wine?
- Kalau la halal keduanya..aku pilih ajer...tapi haram..aku nye minuman that day were sparkling juice + sirap oren + air mineral :)

16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
- Aduhai...soklan ni lagi....how i wish to go after our wedding tapi...isk isk...tak berdaya..Kawen dah bertaun taun tapi tak dapat g hanimun lagi...help!!!

17. Money or household items?
- Kedua duanye penting..aku ni suka berhias rumah...so....household kene ade lah kan...duit tu kene ade..kalo tak camane nak beli houselholds.. :P

18. How many kids would you like to have?
- Cahaya mata kan pembawa rezeki dan kebahagiaan rumah tangga..berapa pon diberikan..aku terima jer... Tapi kalo ikot planning nak sepasang..and twins if possible..insyaAllah..

19. Will you record your honeymoon in DVD/CD?
- Eeeeeeee!! belum pegi hanimun lah!!! Tapi insyaAllah rekod la kot...Kenangan manis kan?? esok anak anak dah besar leh bagi dorang tengok :)

20. Whose wedding plan would you like to know next?
- Sesape je yang belom kawen... [ LOL, Cik Daya , Cik Fen, Farah, Yan and sesape lagi kengkawan yang belom kawen ]

Sekian tag fara yang di jawab oleh aku~!!

Monday, July 27, 2009

[[... Nak Mintak Pendapat Teman Teman ...]]

Salam Teman Teman Sekalian,
Erm...ni nak tumpang tanye serta nak memintak pendapat ni.. Kalau korang sumer penah wat gath ke piknik ke kan...kat mane best yeh?? Cobe korang bg aku ide sket..kat mane patot aku wat piknik ni?? Sebab ade lah seorang teman tu ajak wat gath..Katenye kat PD..yang aku plak kate kat sungai :P Alahai bukan ape...ni kire nak wat gath untuk blogger blogger la ni...Akak Akak dan abang abang serta teman teman di jemput skalik yeh...bawak je family korang yang ramai tu untuk memeriahkan majlis...Leh men baka baka ayam ke..baka baka kambing ke...pancing pancing ke kan..best ape..

So ape kate korang bagi ide...kire tempat tempat yang best untuk di buat piknik la..Planning nak wat babeque..nyum2..Tolong yeh korang...bagi lah cadangan yang best2 sket..

Untuk akak akak dan abang abang yang setia berkunjung ke tempat perkelahan bersame family tercinta sure tau kan?? kalo nak tanye aku?? Alamatnye jawapan aku CAMERON HIGHLANDS.. Sebab tu je HOT SPOT aku..ngehehehehe..Bangga Cik Daya, aku suke g tempat die. :P

Kalo korang dah ade ide kat mane korang post la balik kat rumah aku ni yeh?? Thank You Veru Much in Advance yeh..muakss..Sayang korang..

Thanks A Bunch,

Mya_Hanny

]]---Tag Lagi Teman Teman---[[

1. Anda jatuh cinta pada si dia kerana?
- Baik Hati + Beriman + Humble + Smart + Brilliant + Kelakar

2. Bila si dia menghantar mesej kepada anda, ayat pertama yg si dia ucapkan?
- Assalamualaikum
- Hye Beby!! Watper tu??
- Woi!!


3. Di hari jadi anda, anda sangat suke bile si dia?
- Bagi adiah ar..apelagi...takkan mase besday mintak penumbok plak..eheh..Tapi dah 2 taun die terlupe besday aku.. :(

4. Apakah sikapnye yang anda gemari?

- Suke nyakat + gedik terlampau + suke carik gadoh + romentik [kadang2] + humble + gegile

5. Biler anda merajuk, respon si dia?

- Haih toksah tanye la pasal respon si die time aku majuk..Takdak jawapan..LELAKI..biaselah kan?? Alasan dorang [ mane orang tau beby majuk la..] tengok tuh!! alasan tak lojik :P

6. First dating anda, kat mane korang jumpe?
- Jumpe kat Shell Seksyen 7 Shah Alam..teng teng teng...pastuh park kete aku kat sane..pas tu gi jalan jalan kat Shah Alam..makan kat HAKIM pastu balik kol 4 pagi :) ngeeeee

7. Hadiah yang pernah si dia berikan kepada anda?
- Ade banyak la...erm...ni antara yang aku ingat la yeh...
- Teddy Bear [ A.N.G.E.L ]
- Bunch of Roses
- Bunch of Lilies
- Watches


8. Adakah hubungan si dia dengan parents anda baik? Jika tidak, kenapa?
- Of kos la...nak menang ati aku, kene menang ati mama + ayah dulu oke..heheh..

9. Adakah anda ada skandal lain di belakang si dia? Si dia tau?
- Alamak aih!! Susah nak jawab ni.. Tricky oke soklan die..erm..ade la kot dedulu...tapi
sumer die tau..die pesan, as long as u know who u r to me.. :) Aku tak suke menipu die. Even kalau aku ade skendel skang pon, aku pastikan die tau sape orang itu..heheh..

10. Jika si dia keluar dating dengan orang lain, terkantoi dengan anda. Apakah tindakan anda?
- Biarkan aje..balik rumah bincanglah..kalau si die ngaku ade skendel laen,
aku kemas baju kuar je balik umah mama or else aku kemas baju die aku suh die yang kuar..anyway..its my house oke.. :)

P/S: Teman Teman..sile la amek tag ni yeh...tempek gak kat rumah korang :) amek tau..sape tak amek kecik ati aku nanti.. :)

[... Award Lagi Teman Teman ...]




Salam Teman Teman,


Hurray!!! Lame giler aku tak bagi award kat korang korang...erm..sempena kerajinan aku kan?? Teman teman sile amek award ni tempek kat rumah korang yeh?? Ehem2!! takyah tanye la sape leh amek sape takleh...

This award is open to everyone la...free..without charge la..amek jer...tak kire puan puan ke encik encik ke miss miss ke...jalan je sumer...Aku ikhlas ni..Siap ade bunga lily tuh...erm...2 in one nye purpose la kire...nak bagi bunga betui tak mampu...bagi bunge gamba pon oke lah...

Untuk mama mama sedunia, thanks for being the greatest mom..and for ayah ayah sedunia..thanks for all the good tought..

Luvs,
Mya_Hanny

[.::. Perginya Seorang Bintang .::.]


Salam Teman Teman,


Tentu korang semua terkejut dengan perginya Pengarah Filem yang terkenal dengan Mukhsin, Sepet & Gubra ke rahmatullah kan?? Dah takde dah Yasmin Ahmad.. Aku dengar beliau kena serangan angin ahmar ye?? betul ker??

Aku tak lah kenal dengan beliau tapi filem beliau tu, mmg best ekceli...Cerita tentang kehidupan dan Malaysian culture kan...Beliau suka memartabatkan budaya yang berlaku dalam masyarakat kat Malaysia ni..Sebab tu filem Sepet penah menang award dulu kan??

Ape -ape pon buat family beliau, deep heart condolences..and untuk Yasmin Ahmad...Rest in Peace..May you find ur beautiful life there..Amin...

Tuesday, July 21, 2009

[...Internet Yang Bangang!!...]

Salam Teman Teman,

Haih!! Aku nak gtau neh..yang aku takleh nak aspdet blog aku wat sementara waktu..Internet aku demam ni..Same cam aku la kot. Kejap leh kejap takleh. Saket tol ati..eee...geram!!!..demam dah bnyak ari dah.Ubat plak dah bertan2 aku makan..same je takde effect. Letih!!..hm...

So will update u guys when the line is okay...Muakss!!


Mya_Hanny

Friday, July 17, 2009

[...Wey Korang!! Jawab Tag Nih!!...]

1. Nama-nama timangan anda ?
- Mama n Ayah = [ Adik + Ayang ]
- Husband = [ Beby + Woii ]
- Along, Angah and Alang = [ Adik + Ucuk ] <--- Manje oke ;)
- Nephews and nieces = [ Anty Ammy ]
- Kengkawan = [ Mya + Leya + Ammy + Buntat ]
- Sedara mara = [ Ammy ]


2. Anda Orang Yang ?
- [ Bijak + Pandai + Brilliant + Gedik [kadang kadang je oke] + Down To The Deep Sea + Penyayang + Keras Hati + Degil + Suka Merajuk [dengan Ajib je] + Tak suke kene marah and tak suke memarahi + dan lain lain ]

3. Insan Teristimewa Dalam Hidup Anda ?
- Mama and Ayah
- Encik Ajib
- Family Members [ Along + Angah + Alang + Nephews + Nieces ]
- Mak Ajib


4. Lagu kesukaan aku ialah...
- You Are Not Alone
- Perhaps Perhaps Perhaps
- Creep

5. Makanan Kesukaan ?
- Sushi
- Fruit Salad
- Pistachio Vanilla Ice-Cream

- Ekceli...aku tak cerewet bab makan..ape ade aku sebat jer..

6. Warna Kesukaan Anda ?
- Of Course [ Hitam + Putih + Merah ] lihat blog ku....kan sumer kale kale yang aku suke :p

7. Sikap Yang Buatkan Stress ?
- Pemalas + Penipu + Pembohong + Kurang Hajar + Belagak + Dan Adik Beradik Yang Same Dengan La...

8. 5 benda Mesti ada dalam Beg ?
- Wallet
- Parfume
- Handphone [ kalau takde pon takpe ]
- Lip Balm
- Roti Kering [ takut takut kebocoran ]


9. Kali terakhir menangis?kenapa?
-Ntah...tak ingat lah...Setau aku, kalau aku merajuk je dengan Ajib sure aku nanges [ Gedik oke ]

10. Tag 10 Rakan
- Kak Nita
- LOL aka Pearl
- Shiela
- Nur Daniella
- Cik Daya
- Mama Danish & Sara
- Cik Fen
- Sis Lin
- Fara
- Ungu Violet
[ kalau ade sesape yang tertinggal harap maaf ye....alahai..korang amek jer tag neh... ]

Salam Teman Teman,

Entri ni ekceli sesaje jerk..Eheheh!! Ekceli aku takde bende nak di postkan...So aku godeh godeh jumpe plak yang comel dan kiut ni punye katun...So buat teman teman especially yang perempuan, antara gadis gadis di atas, yang mana satu kah anda??

Kalo yang lelaki pulak di antara gadis gadis di atas yang mana akan menjadi pilihan ati?? Jawab jangan tak jawab oke?? How do i define myself?? Erm.. [ pk sat ].. I am
[ E.A.R.T.H F.R.I.E.N.D.L.Y ]

So teman teman sile tolong buat pilihan anda and post kan kenyataan tersebut yeh. Thank You!!


Mya_Hanny

«•´º´••[• Starry Starry Night •]••´º´•»


Starry, starry night.....
Paint your palette blue and grey
Look out on a summer's day
With eyes that know the darkness in my soul
Shadows on the hills
Sketch the trees and the daffodils
Catch the breeze and the winter chills
In colors on the snowy linen land

Now I understand what you tried to say to me
How you suffered for your sanity
How you tried to set them free
They would not listen
They did not know how
Perhaps they'll listen now

Starry, starry night...
Flaming flowers that brightly blaze
Swirling clouds in violet haze
Reflect in Vincent's eyes of china blue
Colors changing hue...
morning field of amber grain
Weathered faces lined in pain
Are soothed beneath the artist's loving hand

Now I understand what you tried to say to me
How you suffered for your sanity
How you tried to set them free
They would not listen
They did not know how
Perhaps they'll listen now

For they could not love you
But still your love was true
And when no hope was left in sight
On that starry, starry night
You took your life, as lovers often do
But I could have told you, Vincent
This world was never meant for one
As beautiful as you...

Starry, starry night...
Portraits hung in empty halls
Frameless head on nameless walls
With eyes that watch the world and can't forget
Like the strangers that you've met
The ragged men in the ragged clothes
The silver thorn of bloody rose
Lie crushed and broken on the virgin snow

Now I think I know what you tried to say to me
How you suffered for your sanity
How you tried to set them free
They would not listen
They're not listening still
Perhaps they never will...


Mya_Hanny

Monday, July 13, 2009

׺°”˜`”°º× WelcOmE BaCk ׺°”˜`”°º×

Salam buat teman teman,

Aku dah kembali bersama teman teman dalam meneruskan perjuangan berblog..sorilah sbb lame aku senyap jer....almaklumlah as informed kan?? Aku baru saje selesai event MIFB 09 ari sabtu tu..Dan...hari hari aku masih lagi keletihan.. Tak cukup tido wey..Tetambah plak kaki sakit giler..Aku raser ade aku jalan sekitar 25 kilometer sehari..Dari secretariat ke Hall 1 & 2...Letih letih..Kalo boleh aku cabot kaki aku, dan gantikan dengan kaki bangku pon bagus jugak..Haha..

Gambar?? owh aku belum sempat upload lagi.. Masih berada pada KL Tan [ offical cameraman ]. Nanti dah dapat insyaAllah akan aku upload gamba tesebut..Gambar gambar yang lama time aku pegi bercuti pon belum sempat aku upload..Kesibukan la katekan...Rumah aku?? Ya Tuhan..Dah macam di landa ribut taufan..baju tak berlipat sebeban...Nak harap hasben?? Oh no!! Aku buat kenduri doa selamat kalo hasben aku tolong lipat kain yang sebeban tu..

Lantai rumah dah brape lame yeh aku tak sapu ngn mop?? Ade dekat 3 minggu kot.. Kalo tidak seminggu sekali WAJIB sapu + mop.. Dah 4 - 5 hari aku tido 4 jam je.. Semalam?? Badan letih jadi nak tido lena pon tak mampu lagi.. Kaki ni nak kene pegi jumpe tukang urut..bengkak kaki..Mau tidak.. Pakai heels 2 inches.. Even 2 inches pon, tapi kalo dah berjalan sehari 25 kilometer, mau gak nak patah rase. Kalo korang yang laen penah rase sure tau camane sakit die kan?? Sebbek time balik jer rumah hasben dah siap air panas untuk mandi and also rendam kaki. Ade la rase cam SPA sket. Pastuh dilegakan pulak dengan urutan beliau. Boleh la walau tak expert pon.

So?? Harini?? As usual, dah masuk opis balik and ade la keje keje yang biasa aku buat and perlu di sambung. Internet opis sangat slow membuatkan aku sedikit tidak bersemangat untuk berkerja. Tapi Yolanda arini takde bising bising pon. Jadi boleh la rileks sket..

Okay all..thats all for this moment..Will update you guys soon...

P/S Rindu nak p merogol rumah kak nita, cik fen, cik daya, LOL, shiela, kak ain, eddie dan teman teman lain...Tunggu!!! Nanti aku sampai :P

Mya_Hanny

Friday, July 3, 2009

«º!¦[] M.I.F.B []¦!º»

Salam All,

Ni aku nak bagitau semua teman teman..Aku sekarang bz dengan
[ M.I.F.B ] yang bakal di jalankan pada 9-11 July neh kat PWTC. Ape
[ M.I.F.B ]?? La...korang tak tau ker??
[ M.I.F.B ] bukan macam [ M.I.B ] yeh...hahah...[ M.I.F.B ] stands for MALAYSIA INTERNATIONAL FOOD AND BEVERAGE TRADE FAIR..

So buat kengkawan atau teman teman yang ade interest tentang makan makan ni..sile lah...jemput datang ke trade fair neh...peringatan buat yang berminat...pakai formal ya..no bermuda + short + slipper allowed..heheh...Almaklumlah..name pon trade fair kan...ade ramai foreigner traders nanti...hehe. just to show them how neat and best we are la kan..

Jadi teman teman..blog aku akan kembali aktif cam dedulu pas dari
[ M.I.F.B ] la. Dont worry aku tetap akan meng apdet walau pendek..

K all..Have fun..happy weekends...and...cheers

Mya_Hanny

«º!¦[] Aku jumpe D.I.N.O.S.O.U.R []¦!º»

Salam Teman Teman,

Aku kembali berblogg..Even ekceli aku ni masih lagi dalam keadaan bz la kan..bak kate teman teman...Yang dulu di dulukan...heheh...tapi takpe..aku curi sedikit mase untuk berblogg..

Cehh!! D.I.N.O.S.O.U.R?? Sure korang terkejut kan? Hah..Siyesly aku jumpe dengan D.I.N.O.S.O.U.R. Nak tau kat mane?? Ikuti cite aku neh..

Nak cite pasal semalam ekceli..Pas blik keje kire kire dalam jam 6 ptg la, aku, William and Li Leng pegi tengok cite [ I.C.E A.G.E 3 ] kat Summit USJ. Konon nak tengok Transformers tapi sits yang available tu mak aih..punye lah depan...Sure aku melangak tengok nanti..teringat aku tengok cite [ S.H.A.N.G.H.A.I N.O.O.N ] dulu.. Naik lenguh tengkok..

Tiket kol 7.45 malam tapi di sebabkan ke ZASS kan Li Leng bawak kete, sampai awal dalam pukul 7 malam.. So, kami lepak jap kat tepi tuh pekene rojak buah..Oh! Sedap la jugak kirenye..tapi tak boleh lawan la rojak buah kat TESCO Puchong. Lagi best la..Aku rase the best in town la kot..[ bagi kengkawan yang dok Puchong, p lah try ]

Kisah [ I.C.E A.G.E 3 ]?? Cite die best gile...Very the funny la..Aku dgn William gelak bagai nak rak..tak pikir dah orang laen..Li Leng gelak kabe kabe..tak best ah gelak cam tuh..Cite die kelakar la ekceli..and...ade watak baru name die [ B.U.C.K ] and also [ P.E.A.C.H.E.S ]..Bagi yang pernah tengok cite [ I.C.E A.G.E ] yang lame sure ingat dengan tupai tanah yang dok sibuk dengan nut tu kan?Hahaha...die masih begitu...sibuk dengan nut die tapi....teng teng teng..ade sedikit perubahan la berlaku pada die. Nak tau?? P tengok sendiri la wey..Aku beli tiket oke...Nak cite free tunggu die kuar kat Astro..Hak Hak!!

Pastuh, ade watak dinosor dinosor yang sgt [ C.O.M.E.L ] macam aku jugak [ stetmen perasan yeh ]..Cute gile la dorang...[ S.I.D ]??? Owh.. Masih dgn sikap dumb die...kalau takde [ S.I.D ]?? Mungkin cite ni tak hidup. [ S.I.D ] la yang membawakkan cite neh jadi kelaka gile..And also [ B.U.C.K ]..

So buat teman teman...Especially yang dah ade anak berumor 1 tahun dan ke atas..bawak la dorang p tengok cite ni..ade moral sivic ekceli yang boleh korang perolehi dari cite neh..Okay all...next update pliss....


Mya_Hanny

Wednesday, July 1, 2009

]]...Entri Tergempar..[[

Salam Sejahtera buat teman teman,

Aku nak mintak maaf ni..Blog aku akan stop buat seketika..Aku agak busy la lately dgn kerja kerja yang sgt berlambak + menimbun.. Aku akan apdet bila aku ada kelapangan..Kalau dah balik rumah lagi lah tak boleh..Rumahtangga perlu di utamakan..hehe...

Okay all..Take care...especially for kak nita, eddie and fen...i will definetely buzz yu guys when i m back to blogging ya..Have a pleasant days ahead...Hugs~


Mya_Hanny