Monday, July 27, 2009

[[... Nak Mintak Pendapat Teman Teman ...]]

Salam Teman Teman Sekalian,
Erm...ni nak tumpang tanye serta nak memintak pendapat ni.. Kalau korang sumer penah wat gath ke piknik ke kan...kat mane best yeh?? Cobe korang bg aku ide sket..kat mane patot aku wat piknik ni?? Sebab ade lah seorang teman tu ajak wat gath..Katenye kat PD..yang aku plak kate kat sungai :P Alahai bukan ape...ni kire nak wat gath untuk blogger blogger la ni...Akak Akak dan abang abang serta teman teman di jemput skalik yeh...bawak je family korang yang ramai tu untuk memeriahkan majlis...Leh men baka baka ayam ke..baka baka kambing ke...pancing pancing ke kan..best ape..

So ape kate korang bagi ide...kire tempat tempat yang best untuk di buat piknik la..Planning nak wat babeque..nyum2..Tolong yeh korang...bagi lah cadangan yang best2 sket..

Untuk akak akak dan abang abang yang setia berkunjung ke tempat perkelahan bersame family tercinta sure tau kan?? kalo nak tanye aku?? Alamatnye jawapan aku CAMERON HIGHLANDS.. Sebab tu je HOT SPOT aku..ngehehehehe..Bangga Cik Daya, aku suke g tempat die. :P

Kalo korang dah ade ide kat mane korang post la balik kat rumah aku ni yeh?? Thank You Veru Much in Advance yeh..muakss..Sayang korang..

Thanks A Bunch,

Mya_Hanny

20 comments:

Vee Violet said...

Hello Mya_Hanny,
Thanks for visiting my site.
Hahaha... Sedih? Yang sure Vee takkan sedih lama2... =)
PD okay jugak tp kalau sungai lagi best.
Dekat templer? pernah pergi? tapi kalau nak mandi kena naik tinggi and air die taklah bersih sangat...
*wink*

sis_nita said...

uiii..
gather2 ke..?
bila plan nak wat tu..?
jgn arr waktu2 terdekat ni..
akak dah kena fully book arr ngan sedara mara..
banyak majlis wooo..

hmmmm..

mana ehh tmpt yg besh..

hmmmm..

PD tu ok gak..

tak pon Pantai Bagan Lalang ke
Bagan Lalang kat Sepang, Selangor..

tak pon pantai Morib ke..
Pantai Morib kat Banting, Selangor..

tak pon kat Taman Tasik ke..
- Taman Tasik Shah Alam
- Taman Tasik Titwangsa

tak pon mandi manda kat sunway lagoon ke.. pehhh.. beshh siot..

tak pon lagikk senang kat laman seblah umah akak jerr.. huhu! waaaa.. air minuman percuma arrr.. akak sponsor.. ngeeeeeee.. :)

sis_nita said...

lemekkkk..

baru perasan..

pantai tu dekat tmpt akak laaa.. hahah! promo tmpt sendirikk lak.. ahaksz :P

Vee kata kat templer ehhh.. air tojun tu kanss..

Beauty Touch said...

hye mya tq sbb post kan kat sini...hye vee..happy to see u here..mya vee ni gud fren feen.hehhe..ok2 sis nita..byk betol idea anda.ape kate bt kat umah akak jelah..then kite serang ramai2
hahahahhahha...takpe2 kite tgk suare ramai..
SIS NITA..
NAK MINTAK JASA BAIK SIS UTK IKLAN KAN JUGAK BENDE NI KAT BLOG AKAK..AKAK KAN RAMAI FOLOWER.HAHHAHA..TNYE PENDAPAT DRG..tq sis..lubiu..tq again mya!

sis_nita said...

Fen,

hehehehe! waaaa.. kena serbu laa kanss umah akak..

okeh2..

nnti akak letak link Mya kat blog akak.. biar depa bagikk pendapat kat blog Mya..

tapi setau akak laa depa kat blogger ni kalau wat gath selalunyerr kat taman tasik titiwangsa.. setakat yang akak baca laa kat blog depa..

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

Vee,
Good girl...namo sesedih lelame oke...hugs..

templer?? mak haih...cam jauh jer..bukan tmpat tuh haunted ker??ngehehe..

Kak Nita,
Haah nak gather2 neh...takde waktu terdekat kak...mungkin lg 2 minggu nak pose ke :D boleh ke?? ke akak je yg decide?? mya on kan aje...

umah kak nita?? best gak idea tu kan..tapi katner umah akak?? banting yeh?? dekat jer..beress...

Cik Fen,
ahah!! ide bernas..ding ding ding ding...kat umah kak nita ah..ade org sponser ayam + kambing tu...[larik tajuk sudah] ahh!! tak kire..joe sile sponser kan kambing..kak nita sile sponser kan ayamm..mya sponser air RO..seliter 10sen jer..muahahah..yang laen sume cik fen sponser :P

Beauty Touch said...

feen jadik mengatur majlis...so bz tak dapat nak sedia kan ape2 hahhaha.ok2 kalo jadik kite buat potluck la..sennag ket.takde la penat sorang je...cian sis nita..wakakkaka...uma akak bakal kami serang..tungu!!!

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

CIk Fen,
oke gak ide nak wat pot luck tuh...ehehehe...mya bawak gula je..pot luck la jugak kan...muahahaha..

nanti mintak pendapat nak masak ape pulak...tapi bilernyer cik fenn?? set the date pliss...tq :P

Joe said...

peace :)

sis_nita said...

amboiii..
laki sapaaaa lerr yg dok peace25 kacang peace nehhh.. :P

lagi 2 minggu nak pose?

alahaiiii..

akak tetiap minggu dah ader majliss yang kena attend..

lepas rayerr, insyaallah akak mmg free laa kanss.. pasal masa tu mmg masa tuk berhari rayerr, gather2 ngan family dan kengkawan..

tapi kalo Mya and d geng nak wat dulu, silakan laaa.. len kali akak join d club.. :)

eddie dewanaga said...

"setiap detik yang kulalui,
hidupku bagaikan ombak
yang memecah pantai, tiada hentinya,
dihina dan dikeji hingga ku tak berdaya, untuk menanti kedatangan sang suria pagi...!!"

nurdaniella said...

salam mya, hehe.. nak piknik kat cameron highlands?? kalau akak la, kann.. ok gak kalau gi pd tu.. pantai dia cantik gak.. akak rasa kalau nak buat gath ni kan, pantai sesuai kot.. space dia pun luas.. kalau kat air terjun, takut terganggu pulak pengunjung2 yang lain.. selain dari pd, morib pun ok gak.. bagan lalang tu pun ok.. leh kita serbu rumah nita.. hehe..

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

Joe,
Thanks sebab mencadangkan kacang pis sebagai hidangan.. :P

Kak Nita,
Alahai...semalam mya tanye asben..die pon kate tunggu raye la..baru p baka umah kak nita..

Eddie,
wey..rindu ngn blog lu la bro...nanti mya p jengah..ni ape jiwang2 ni?? mya mintak idea nak wat gah kat mane la...adoi!!!

Kak Daniella,
Salam kak..PD?? cam best je kan bunyik...tapi uwa.....panas...nanti itam la wey...takpe2...kalo p morib tu leh p umah kak nita...kan die nak sponser ayam and joe nak sponser kambing :P

LotsOfLove-Pearls said...

Hye Dear..
sctually LOL dh baca n3 nie.
Huhu...
Baca terlupa tinggal jejak..
Gathering?
mana yg best erk..

Sungai Gabai?
Tasik Shah Alam?
PD?

Sume ok..
Best buat yg dekat2 ngn sungai ar. Boleh bakar2..
bukan bakar diri sendiri ok..
hehe..

you take care ok.

Miss ya!

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

Helo pretty LOL,
Dah bace ke?? cume tak berjejak?? alahai..sedih mya...takpelah...Lol lupe pon nanti mya ingatkan..hah ni nak ingatkan...p amek award tuh...ke dah amek???

Anyway..thanks sbb setia membaca blog mya..miss ya too!!

LotsOfLove-Pearls said...

alololo..
jangan ar sedih2.
ni yg buat LOL rasa bersalah nie..

ok, next time LOL baca + tinggal jejak sekali ok..

b happy now.. :)

smile :)

Mama-Danish & Sarah said...

syokkknya mya nak wak gathering...akak yg duk jauh ni sampai ke???? huhuhu..... kot ler konyang makan buah langsat a.k.a sesat jerk nanti...

kalau payah2 sangat, moh ler ramai2 konvoi ke ganu neh... manyak tempat menarik gitewww... akak leh sponsor nasi dagang ngan kopok lekor...

shi3la said...

gather...kalo blogger kan selalunyer kat tasik titiwangsa tuh laa...tapi dah selalu sgtt cam boringg lak kat situ..

ehh PD pon okehh haper..kalo dapat air terjun lagikk besss...haku kasik cadangan jerk la..nak joinn tuhh tak dapekk kuttt...huhu

Beauty Touch said...

mya..mcm dapat sambutan je..
tapi dalam masa terdekat sis nita takde.tak best laaaaaa...so mcmana?any other idea?

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

CIk LoL,
Alamak!! LOL..mya men2 je lah babe! mane ade sedey..mya sedih ketika perlu je Lol..mya tak sedih pasal bende2 remeh :P gont worry oke dear~!! HUgs~!!

Kak Ain,
Cam best jer idea akak tuh...ape kate suh jer dorang wat gath akt Ganu?? leh makan nasik dagang + kepok leko losong smpai kembong :P hurray!!

Shiela,
Ah ko shiela...asal nak suh join je tak dapat!! takde takde ..sape tak pegi gath ni die anak kelin :P wey..nak g umah kak nita la :P marilah :P

Cik Fen,
ERm...tulah pasal...kak nita kate time raye nanti...leh tunggu ker babe?? kalo tak kite jelah jalan dulu fen...g makan kat chilli's ke :P g mandi sungai ke :P dapat secawan jagung pon dah oke :P