Friday, June 26, 2009

]]..DeaTh oF WorLD PoP StAr..[[


Salam All,

Pagi ni mase aku on the way nak ke office while driving, aku dikejutkan dengan kematian salah seorang RAJA POP DUNIA, MICHEAL L.JACKSON. Difahamkan kene cardiac failure ke ape ntah and he passed away peacefully at 5.20am.

Dah hilang satu penghibur dunia yang kirenye dulu sangat best and menaikkan genre POP. Aku takde lah bersedih sangat tapi, adelah sket rase kehilangan kan. Even die tak kenal aku tp i am sure die tau die ade peminat cam aku kan. Teringat aku dengan lagu BLACK & WHITE. Best wo lagu tu. Pastuh ade lagi lagu BEAT IT and also THRILLER. Lagu die yang paling aku suke YOU ARE NOT ALONE. And guess what?!! Aku ade beli album THRILLER tu..heheh..

Pape pon untuk family beliau..Heart Condolonces diatas kehilangan beliau..And for MICHEAL..Rest in peace..May You Find Your Peace On your Journey To See The Angel..

P/s : Tetibe teringat late boss aku pulak [MR CHAN LUCK SEH]..Rindukan die..Rest in peace MR CHAN

17 comments:

SkiD said...

minat sesangat dgn album thriller dulu. Maklum le, masa tu baru merangkak remaja.. MJ dah pergi..maka kena ingat tu, aku pun dah tua le...belajo le bertaubat...

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

Skid,
Sometimes kite takleh nak jangke kan bile kite akan dijemput pulang?? Semalam ade bace blog Eddie..kawan die tu kan..baru 2 ai lepas komen mengkomen..Semalam dikejutkan dgn kematian kwn die tu..Al Fatihah untuk arwah..

PS: Kak nita, jage kesihatan sket..suh joe tu kurang kurang sket merokok..ingatkan die..die merokok lambat jalan..yang menyedut asap rokok tuh nanti jalan dulu..

sis_nita said...

huhu!
tu laa kan..
laa ni mmg dah sound..
nak isap rokok, p luar umah..

dengan dailog camni..

"awak, saya tau laa saya aderr insuran rm250k.. tapi patot2 arr pun kalo nak claim.. hehe"

terus dia isap rokok kat luar..

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

Kak Nita,
adoiyai...ketepek kene dekat dahi joe..padan muke.tp mmg tegar la lelaki merokok neh kan..ayah mya dulu kak..benti time die kene cardiac problem..kene masuk ICU time memule die kene tu..hah..trus benti membeli dan menggunakan Benson & Hedges die tu..[sigh]

sis_nita said...

tul dik..
para asben ni kalo nak kenakan depa, camtu laa caranyerr..
tegur cara halus dan mulus..
huhuhu!

ni pun dia dah kureng dah..
sekotak sehari..
lps akak kena attack asma tu..
dulu sehari kekadang lima kotak..

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

Kak Nita,
hah!! gile ape abg joe aku tu?? sehari 5 kotak..naga ke ape?? ya Allah bnyak sungguh tuh...

Cik_daya said...

banyak blog arie nie duk citer pasal MJ meninggal dunia..

* tak baper minat MJ

Sis-Lin said...

salam Mya..
ajal maut semua kuasa tuhan,tp mmg shock la dngr kan,x sangka kan....

sis_nita said...

Mya,
haaa.. naga berapi tuhh..
hahahah!
nasib laa sedar dan dah insap sket..
sayang bini laa kan kan kan..

berteromber said...

Walaupun tak la minat sgt MJ ni...tapi membesar di zaman popularnya beliau...skit sebanyak terpengaruh gak kan...

album Thriller memang best.

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

Cik Daya,
Mya pon bukan minat sgt dgn MJ tp mya membesar di zaman kegemilangan die..eheh...tringat dulu ayah slalu nyanyik lagu black & white dlm toilet..

Hai Kak Lin,
Haah..sape pon tak sangka...welcome to my blog..hehe..

Kak Nita,
Elok la die sedar sket...nak bg die lg sedar kan..akak belikan die tabung..agak agak nmpak abg joe nak ke kedai beli rokok kan..akak hulurkan tabung tu kat die..pastuh gtau baik masukkan dalam ni..wat rejeki anak anak..muakakaka...sure tacing giler :P

Berteromber,
Ahah!! Thriller nye album mmg best..ade simpan tu..hnss hnss

besi said...

ramai peminat2 MJ nie

eddie dewanaga said...

MJ ni satu revolusi pop yg sungguh ekstrem... tapi tu laaa... dah elok2 itam nak jadik putih.

gua rasa dia punya multiple surgery yg dia bikin tu yg buat dia sakit!

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

Besi,
Memang ramai...cube tengok mespes die..

Eddie,
Tau takpe weyh...extremely la ekceli..tu la kan...rase cam cardiac failure tu sbb surgery tu jer...adoiyai...sian die...tp kan eddie, die mati as seorang muslim ke ape?

deaf_angel said...

tadi aku masuk youtube,

aku tengok video lagu Say Say Say

ntahapsal, aku suka betul lagu duet ni.. One of MJ/Paul McCartney best songs untuk aku

Beauty Touch said...

mya..update2..mana u menghilang nie??

¤(`×[¤_My4_¤]×´)¤ said...

Deaf Angel,
Tak salah kita meminati seni die..hehe...

Cik Fen,
Sorry darl...i m very bz lately...wil definetely apdet you when i m back to blogging ya...rindu nak p romen blogg you ekceli...hugs~