Tuesday, March 8, 2011

º!¦[] Presenting BERRY []¦!º

Salam Teman- Teman,
Semoga kalian ceria hari ni ^_^

Aku nak kenalkan ni..budak baru dalam life aku ni..
PRESENTING!!!

Berry Lalola Yang Gojes

Ahah! Ni la die [ B.E.R.R.Y ]. Die ni species BB gak. Flet face. Aku pung tak tau nape aku sangat suka flet face. Ala..bukan flet face je..sume kucen pon aku suke. Flet ke tak flet ke blakang cerita tapi kalau hati dah jatuh cinta, aku rembat je. [ B.E.R.R.Y ] ni aku miliki dari salah seorang kawan kepada kak Nurul. [ Supplier Kibbles ] Die cakap kucen die dah banyak sangat so die nak let go
[ B.E.R.R.Y ]. Nasib [ B.E.R.R.Y ] dapat tuan macam aku. Lagi beberapa bulan kompom [ B.E.R.R.Y ] gemok dan gendut sama seperti BB ^_^ and itu yang aku suka! Hati mereka senang, hati aku lagi senang!!


[ B.E.R.R.Y ] yang sedang beristirehat di bawah katil bilik beliau.. Elok- elok aku letak cadar dalam kat atas katil beliau pun, beliau masih beristirehat di bawah katil ^_^
( sile abaikan kotak felton tu ye )


[ B.E.R.R.Y ] di bawak berjalan-jalan balik daripada kene vaksin. Biaselah [ B.E.R.R.Y ] kan baru lepas operation last month :) sian beliau.. Harap- harap beliau tak kene lagi sakit tu ^_^ Amin..


Look [ B.E.R.R.Y ] !!Look at the camera. You are on the camera darling ^_^ [ B.E.R.R.Y ] sedang sleepy and Ami suruh die bangun sebab nak bawak turun dari kereta. And still dukung je beliau, terus melepet kat atas bahu and beliau taknak turun pulak dari berdukung tu. Aku pulak nak pegi toilet pon kene tahan la sampai rumah ^_^


[ B.E.R.R.Y ] was staring at the rest of her friends and family members. Beliau adelah sangat manja :P



Tengok muke [ B.E.R.R.Y ] yang grumpy sebab di ganggu ketika sedang tido.
[ B.E.R.R.Y ] : Ami ni takde keje lain ke asek ambik gamba aku je. Aku mau tido Ami and please do not disturb me! Huh!


Look!! Cube korang teka kat mane lokasi ni?
[ B.E.R.R.Y ] : Urgh!! Ami ni dalam kete pon nak ambik jugak ke? Aku dah larik masuk duduk bawah ceruk kerusi ni pun, die boleh lagi ambik gamba aku..Ami, saye mau tido okey..Sile DND ^_^
Ahah! Beliau berada di bawah kerusi passenger.. haha..Aku ambik gamba die pon main aci redah je sebab tak nampak, dah malam ^_^



[ B.E.R.R.Y ] yang sedang tido sebelum di ganggu oleh aku. Aman je tido beliau kan? Isnt she adorable?? Beliau tak meragam kalau naek kereta. Tak macam BB, yang rajin meragam especially siang la. Kalau bawak BB travelling malam, BB takde problem. Mungkin siang tu panas kan. And that is why BB tak suke, even air cond dah di pasang ^_^ Korang tau ape jadi kalau bawak BB jalan siang? Abis mulut beliau basah. Beliau main saliva beliau ^_^ hehee, macam- macam kerenah anak- anak aku.


Sedapnye tido.. Yang bende pink belakang tu is [ B.E.R.R.Y ] nye litter. In case bawak die jalan- jalan tetibe nak poo-poo ke kan ^_^ Untuk keselamatan pemandu la. Kang kene macam BB tetibe takleh tahan pegi berak dalam kete atas lapik kaki, kang aku gelak sorang- sorang tepi jalan lagi. Sah- sah orang kata aku gile, walhal aku gelakkan BB yang membesey dalam kete siap kentot bagai :) Anak - Anak..Korang ni macam-macam la bikin Ami sangat gembira ^_^


Beliau sedang beristirehat sambil membersihkan muka selepas santap ^_^ dapat pulak aku snap time lidah beliau dok terjelir- jelir ni kan :P itu pon sbb handphone ade kat tangan and aku pulak duduk sebelah beliau aje. Korang nampak tak lokasi di mana [ B.E.R.R.Y ] ni dok rehat? Haha! Atas katil! Bukan katil beliau tapi katil tuan rumah. Nasib baik pakcik sorang tu sporting habis walaupon bantal busuk beliau kene air lior si [ B.E.R.R.Y ] ni.


[ B.E.R.R.Y ] ni suke tido dalam keadaan begumpal. Korang dapat bayangkan tak begumpal macam mana? Beliau begumpal macam tenggiling tu. Memang la kadang- kadang tak tau mane kepala mane badan and mane ekor beliau sebab dah serupa sebijik bantal berbulu :P


Tengok tu. [ B.E.R.R.Y ] sedang grooming bulu- bulu beliau. Satu lagi keistimewaan [ B.E.R.R.Y ] ni. Baliau suka sangat groom badan sendiri. Baik kepala, muka, ekor, badan, telinga. Satu badan beliau groom so, aku takde masalah sangat untuk membersihkan mata dan hidung beliau macam BB. Biaselah, species kemek ni kan tears selalu ade je. Letih pulak nak membeli tears remover tu kan. But luckily,
[ B.E.R.R.Y ] pandai bersihkan muka beliau sendiri. ^_^
( sile abaikan cadar katil yang dah tetanggal dek [ B.E.R.R.Y ] tu ye. )


Masih lagi dalam process membersihkan badan beliau ^_^ Jilat- jilat, tenyeh- tenyeh dan gosok- gosok. Puff! Tetibe keluar Geanie pulak kan? haha ^_^
Owh sudah habis gambar [ B.E.R.R.Y ]. Itulah anak bulu yang terbaru. Buat LETIH aku hilang, buat SEDIH aku gembira, buat MARAH aku ketawa ^_^ Korang faham ke? Cuma orang- orang yang ada kucen je akan faham ape yang aku cakapkan tu.

Till the next updates, assalamualaikum ^_^
Have a pleasant day ahead guys!

Regards,
Mya @ Ammy

5 comments:

en_me said...

nmpk garang tewww.. uhuhu

kayteeze said...

Comelnya. Tapi muka kemek, hehehe...

Kalau cookie kak tie (hamster) nampak mesti takut! Musuh ketat tu!!!

¤(`×[¤_MyA_¤]×´)¤ said...

En Me,

Garang ke?? tak la...muke die mmg grumpy..tapi tak garang pon..sgt manja ^_^ thanks for reading ya :)

Kak Tiey,
muke kemek la comel :P mya mmg suke kemek2 ni..ngeh ngeh..

Cookie? sedap tu bunyi..leh mkn tak? :P thanks kak tiey sbb dtg sini ^_^

Abang Ben said...

gebunya... rasa nak makan je.

¤(`×[¤_MyA_¤]×´)¤ said...

Abg Ben,

gebu kan?? seperti gebunye hati abg ben kat IM :P