Friday, March 11, 2011

«º!¦[] Encik Oren dan Rakan Rakan []¦!º»

Salam Teman- Teman,

Happy FRIDAY!!

Erm....tak tau nak cerita ape la hari ni..aku rase macam tak pernah lagi aku tepekkan gamba [ O.R.E.N ] kan? yang aku ade ni satu je gambonye..yang lain2 dlm thumbdrive yang berada di rumah..biaselah simpan kat dalam PC opis ni kang jadik issue pulak..jadilah macam kawan- kawan aku yang di BLOCKED Blogger, FB and yang seangkatan.. Korang layan jelah gamba- gamba anak-anak aku yang aku ade skang ni.. Nanti balik ambik thumbdrive and akan aku apdet lagi pasal mereka..
So, kat bawah ni aku tepekkan gamba
[O.R.E.N , B.E.T.T.Y dan B.B ]

( nyet2, Bulu, Garfield ). Kemaen banyak name si BB ni.. tapi kalau panggil beliau dengan salah satu dari nama- nama tu, beliau tetap akan Meoww..


Ni Betty..Beliau berumor 8 bulan pada taun 2011 ni :) Betty ni aku ambik dari seorang kakak yang tak mau jage beliau. Katenye " Betty jahatla ".. Ish Betty tak jahat. Ko tu yang jahat! Mase memule aku ambik Betty ni, badan beliau penuh fungus. Memang la tak nampak sebab Betty ni bulu panjang and lebat plus marble plak kan..so marble- marble kat kulit badan beliau pun dah sama dengan marble bulu beliau. Aku bawak Betty pegi vet. Shaved sampai botak tinggal tang muka je ade bulu. Memang kritikal la fungus beliau. Tak tau mane mai fungus tu. Tak dimandikan kot. Tapi yang heran takde fleas and ticks. Maybe sebab Betty indoor kot kan? Tak kisah la.. Yang penting Betty aku sudah SIHAT bagai johan and Betty tak jahat pon macam yang kakak tu kate.. Eee, tipu! Kalau dah tak mau tu, cakap je lah.. Ramai je yang nak ambik Betty ni sebab Betty gojes ^_^

Betty pas makan, so tegah bersihkan muka and tangan beliau yang berselepet wet food. Betty gelojoh time makan. Berebut- rebut dengan abang beliau, BB. Pas makan haruslah membongkang.

Ahah! Ni satu lagi budak bertuah! Lepas makan je membongkang especially kalau di bukak ekon tu kan.. Lagi la.. Boleh membongkang dari pagi sampai ke petang tak kisah di bagi makan ke tidak. Kalau bukak kipas je kompom beliau larik masuk dalam toilet. Lantai toilet kan sejuk. :)) Gebu kan? Bulu BB lebih kurang Betty judak.. Orange and marble :) tengok post lepas- lepas. Rasenye ade aku tempekkan story pasal BB ni :)

Betty bersama abang beliau BB yang baru lepas maen kejar- kejar. Time ni la aku terserempak dengan Betty yang berada di atas almari. Abis jatuh berterabur segala display atas almari tu. Ish Ish..mmg nakal tapi Ami tetap sayang kamu semua!

Senior of all the Meows in my house! ( sile abaikan tears stain kat muke beliau, baru je cuci dah somot balik ). BB ni antara kucen aku yang paling tua. Aku bela beliau ni dari beliau kecik lagi. Aku beli kat pet shop. Kesian aku tengok beliau. Kecik- kecik lagi dah kene jual kat pet shop. Sekarang, BB dah berumor 4 tahun :) Dan beliau jugak semakin membesar dan gemok! Urghh..kali terakhir aku weight BB was almost 5kg. Berat kan? Tak kisahlah Ami punye poket koyak rabak yang penting korang semua gumbira, cukup makan dan cukup pasir. ( Ekekek )

Betty sedang beristirehat bersama Mami no 2 beliau.which is anak buah aku. Kadang- kadang bile aku takde kat rumah nak pegi jauh- jauh ke outstation ke, aku bagi niece aku jaga mereka. Niece aku ni pon pencenta kucen yang tegar jugak ^_^. See Betty sangat manja kan? gedik gitu :P Mane ade jahat macam yang kakak tu kate.. Eeee.. tipu lagik!

Presenting!! ni la OREN yang aku cakap gemok gedempol tu. Aku ade satu je gamba OREN dalam Hp aku. Nanti aku upload gamba beliau lagi ye kawan- kawan. Menurut kata Vet, OREN overweight. Kene diet.. tapi aku tak sampai hati nak bg OREN aku ni diet sebab beliau suke makan. Manja pulak tu. Kalau beliau lapar, beliau pegi kat mangkuk beliau and if aku ade kat situ die pandang aku and meowww... buat muke kesian. Aku pulak ape lagi? Satu pot beras aku bubuh dalam mangkuk and beliau makan dengan lajunye. Lepas makan kalau carik beliau kan? Korang tau mane beliau? Haha..beliau akan berada di atas katil. Habit OREN is, beliau suke tido kat atas kepala orang. Nanti tangan beliau tu diletakkan atas muke kite. Adakalanya, perot beliau yang boyot tu beliau himpitkan atas dahi kite. Bertuah punya budak!

Nak cerita pasal OREN ni panjang ekceli. Nanti aku buat post pasal OREN je ye kawan- kawan :)

Betty!! You are on camera darling!! Betty Lalola ^_^

Till the next updates, have a pleasant day ahead guys!

Happy weekending!!

Assalamualaikum ^_^

Regards,

Mya @ Ammy

4 comments:

meowwmania said...

amboii gebas gebusnya anak-anak cek Mya kita nih, gewamm!

eh! apsal kucin oren sumenya gemok gedempol, keturunan agaknya :D

si oren tu leh geng ngan si Merah kite ;)

¤(`×[¤_MyA_¤]×´)¤ said...

MM,
Ha...tau takpe..species kale oren ni sume gemok2 gedempol kot..yg ade lg 2 tu, kampung jugak..tapi idaklew gedempol cenggitu :P same gedempol cam tuan die gak :P

merah MM pon sgt gebus gebos! gedempol jugak :)) ekekeke..

gt hans said...

wawa kita yg kaler oren pun gumuk cam kakak dia ni..hik2

¤(`×[¤MyA¤]×´)¤ said...

hans,
kakak kalau cenggitu kate gemok tak tau la kite..kemaen kerempeng leh kate gemuk..oren kite tu yeh la gemok..gedempol lagik :P