Monday, March 14, 2011

«º!¦[] Hitam dan Anak- Anak []¦!º»

Salam teman- teman,

Happy TUESDAY!!

Urghh..kepenatan kerana kesibukan kerja yang berlambak di opis sampai tak sempat aku nak apdet cerita beberapa hari lepas. Cuti Sabtu Ahad penuh dengan aktiviti sampai nak basuh baju pon tak sempat.. Mujur ada baju yang aku boleh pakai nak pegi opis arini. Cerita tiada yang menarik cume nak apdet sket je pasal budak- budak kat rumah mak aku. Aku belum sempat ambik gambar Kikky Lolalola yang baru lepas dikembirikan. InsyaAllah, jika masa mengizinkan aku ambik gambar beliau.. As for now, anak- anak kat rumah mak je yang ade. ^_^


Presenting...


Citan Yang Kacak bergaya. Ekor beliau bengkok sikit tak tau ape kene. Kene pijak la kot. Haha!

Anak- Anak Hitam (Batch x tau keberapa sebab Hitam rajin beranak. Ntah- ntah hasil sumbang mahram beliau dengan anak- anak beliau yang lagi besar saiz dari beliau.

Anak- anak Hitam yang kali ni ada 5 orang semuanya. And semua
[ A.L.I.V.E ]!! Alhamdulillah. Time aku ambik ni yang sorang tu (noname) ade kat bahu aku. Jadi tak leh nak ambik gambar beliau. ^_^ Lagi murah lah rezeki mak kat rumah tu sebab tiap kali bagi makan tentu mereka mendoakan mak :)

Just now you see it now you dont. Teneng!! Tetibe tinggal 3 je kan? Cube teka mana lagi satu??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ni hah!! Memanjat jaring! Kemain Hyper. Aku ingat nak bagi name beliau Hyper la..Ape korang rasa? Okey tak nama tu?

Yang adik- bradik lain ni tengokkan aje yg satu je memanjat.. Nak panjat gak tapi takut- takut berani jer kan.. Hahah..Jadi, korang duduk je lah kat bawah tu yeh :P

" ish ish! Cemane nak turun ni?? Tolong- tolong adik- adik selamatkan saye. Ami, takkan tengok dan sebok ambik gamba je? Tolong la turunkan saye ni. Reti panjat je tapi saye tak reti turun ni. Cemane ni? "
Haha, padan muka! Tulah, sape suruh memanjat tetinggi gitu. Kan dah tak tau nak turun. Ni baru panjat jaring- jaring ni. Belum la Ami letak kamu atas pokok. Mau sehari semalam kamu duduk atas tu kan. ^_^

Oh ya, sedikit pasal Hitam. Beliau bergaduh and tak tau dengan sapa beliau bergaduh. Mungkin dengan kucen datang kat rumah mak tu. Tengok luka tu. Aku dah sapukan dengan gel gamat. Memang gel tu aku simpan dalam beg in case aku terluka ke ape ke kan? Tapi elok jugak, at least bile ade kes emergency macam ni, boleh aku tepekkan kat luka mereka.
Biaselah Hitam ni rasernye kucen yang
paling hot kat kampung tu kot. Asal datang je si jantan nak ehem- ehem. Sudahnye, Hitam ditinggalkan menjadi ibu tunggal ^_^. Agak- agak kalau Hitam die breed dengan Persian, ape lah rupe anak beliau kan? Tentu comel ^_^

Yang ni name beliau Comel sebab beliau sangat comel. Hidung mancung, mata cantik, bulu sangat mulus dan bersih. Beliau same macam Berry yang suka groom bulu sendiri. Time aku belek- belek ade lah jumpe 5-6 ekor je kengkutu. Ingat nak semburkan Frontline tapi, mereka ni kan kucen kampung. Berjalan kesana kemari, rumah jiran- jiran, rumah nenek atuk. Mujur jiran- jiran tau kucen ni ade tuannye. :) Terima Kasih ye makcik dan pakcik sebab selalu hantarkan mereka pulang petang- petang ^_^. Siap dah kenyang dapat ikan rebus. Bertuah la korang ni. Cube teka mane si Comel ni duduk kat gamba atas ni?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ahah! I gotcha! Tengok...kan dalam tudung saji tu? Mak punya tudung saji ni memang dah ade cop nama Comel sebab beliau je yang rajin tido dan istirehat dalam tudung saji ni. Kalau letak bakul untuk beliau, dan sebelahnya ade tudung saji, beliau lebih suka masuk dalam tudung saji. Ape lah rasernye kan? Agak- agak kalau Ami masuk dalam tu, jadi ape ye Comel? Hahaha..
Okay la teman- teman, nanti aku update lagi yeh. Aku ade nak tepek gamba lagi tapi sekejap lagi la. Bagi aku sambung kerja sekejap, nanti time lunch aku tambah lagi ^_^

Till the next updates,
Have a pleasant day ahead guys!

Assalamualaikum

Regards,
Mya @ Ammy

8 comments:

gt hans said...

mmg slalu kurung dak2 kecik dlm jaring tu yer..buat sendiri ker jaring tu?

¤(`×[¤MyA¤]×´)¤ said...

hans,

Tak selalu kurung hans, ni kurung sebab nak masukkan Hitam dalam tu jugak nak bagi BF. Kalau tak buat mcm ni.. Hitam susukan baby die sambil jalan2. Mya tak kejam utk kurung mereka :) jgn risau..jaring ni buat sendiri je :P utk anak2 ayam ekceli :p kih kih :P

V said...

memang cute!! pandai panjant..tak reti turun.haha

dtg blog kucing sya..http://ailurophile-bsr.blogspot.com/

¤(`×[¤MyA¤]×´)¤ said...

V,
Thanks babe! i ll follow urs ya! happy blogging with all the bulus!

KaTTe'PuSS said...

Salam.. ok je bg name hyper.. hahaha pandai panjat x reti trun.. huuu.. same mcm anak2 bulu saya.. panjat je lebey... huuuu....

tudung saji..? hebat tempat istirehat comel nih.. heeee...

deaf-angel said...

very nice I love animals

¤(`×[¤MyA¤]×´)¤ said...

katte,
tulah...pandai panjat pastu bising mintak turunkan..heheheh..tudung saji tu mmg dah ade cop name beliau :P

deaf-angel,
if u love animals too, we should all strive to prevent animal abuse bro ^_^

Chika said...

Ramainya, sukenya tengok... comel2 kecik2, kiut2... sukenye...

btw, anda relah di tag... huhu