Friday, December 3, 2010

¤(`×[¤_Tebu_¤]×´)¤


Buat sesape yang tak penah tengok pokok tebu...Ha, inilah die pokok tebu..

Ni pulak tebu yang dah di potong- potong. Korang tengok ruas tu..sedap kan??

Ni pulak la batang tebu yang belum di siat kulitnye...fulemek..meleleh..

Assalamualaikum and Good Day!!

Semoga pagi hari Jumaat ni, korang sangat gumbira sebab esok dah hari Sabtu di mane korang semua boleh suka- suki berehat-rehat di rumah atau bersama dengan orang yang tersayang.. Buat kawan- kawan and family members yang kena kerja pada hari Sabtu, bersabarlah ye.. Aku pon kadang-kadang kena gak kerja hari Sabtu and also Ahad..and tentunye akan membuat aku sangat stress bile melihat kawan- kawan lain bergumbira bersama yang tersayang.

Okay, itu bukan la topik yang aku nak cerita hari ni. Korang nampak gamba atas tu?? Ha..itulah topiknye..Aku ni dah beberapa minggu dok mencari tebu.. Fresh one.. Not from the kedai la ye. Aku craving for the sugarcane which freshly from the ground. Aku nak cabut sendiri and kokak sendiri.. Takmau yang dari kedai yang dah di potong dan di cantas.. aku nak buat semua sendiri..

But unfortunately, aku tak jumpe pon family yang ade tanam pokok tebu kat rumah dieorang. MIL staying in Kapar, Klang whereby that area is mostly conquered by the sugarcane plantations. Tapi tu bukan family MIL punye... Sadis kan?? Takkan aku nak pegi curik je tebu- tebu tu.. Kang kembong perot sebab makan hasil curik.

So, buat kawan- kawan yang ada pokok tebu kat rumah tu tolonglah rogerkan aku.. Aku sanggup bayar korang untuk membuat aktiviti aku kat kebun tebu korang tu.. Harap- harap adelah yang ade pokok tebu.. Even sebatang pon jadilah..Aku tak craving for benda- benda pelik pon but this one, Ajeeb kate memang pelik sebab yang kat kedai taknak.. tapi nak yang dari pokok..Gile!!

Okay all, i ll update again later with more stories.. Sorry la.. pagi- pagi ni kalau nak cerita dengan korang pasal- pasal yang best macam tak mari pulak idea nak mengarang nye..So, be back later!!

Amy Mya Meow...

5 comments:

Dearie Pearls said...

aloha babe..

wah, very the pelik pula 'hobi' kali ini.
mujur tpt gua xde..
kalau ada, boleh je gua sarankan...

papun, semoga bertemu dengan tebu yang diingini..

*dh lama merasa ais tebu..

happy weekend dear.

¤(`×[¤_MyA_¤]×´)¤ said...

hey dear,

hehehe...tulah kan..hobi nak g cabut pokok..cemanekan?? alamakiah tmpat u takde ke babe?? ni sejak bile u dok bahase gua1 ni babe?? i g rumah u tadik bace..mak aih makcik ni dah gua2 pulak...kental hati la tu...

happy weekend to u to darling ^_^

deaf-angel said...

dulu aku suka beli air tebu dari apek ni tau, air tebu dia sedap.
$1 je.
Tiba2 satu hari dia naikkan harga jadi $1.50. Terus aku boikot apek tu sampai skarang haha

Aku beli kedai lain, padahal semua pun harga naik jugak.

zura@iwan said...

teringin tebu ke...alahai..susah nk jumpa..kt perlis byk..tp x tau le bleh petik sdiri ke idak..hehe

¤(`×[¤_MyA_¤]×´)¤ said...

angel,
haha..air tebu mmg sedap bro..mya pon suke gak minom air tebu dulu..tapi bile tengok tebu dorang rendam dalam longkang rase nak muntahkan semua yg dah jd darah dlm badan ni ha... sbb tu mya nak carik yang fresly from the ground..dah tentu2 takde ken rendam dalam longkang punye kan...hahahaa...

kemain lu boikot apek tu bro..sudahnye kat org laen harge same gak..hancoss...wakakaka

zura,

haah la babe, aku tringin la nak makan tebu yg fresh tu kan..ko plak cite pasal perlis..mak aih dekat sgn la dengan aku yang dok ade kat cheras ni kan..ekekekeke..