Friday, February 13, 2009

Kucing Kawan Encik PJ Selamba

Encik pJ..sile ingatkan kawan kawan anda yg suka sgt ambik gamba kucing..i do beleive in this but tak tau ah korang caye ke tak..jgn ambik gamba kucing..nanti kucing tu mati..it happens to me few times already..suprising not only kuching..sumer pets yg aku sayang sumer pom mati pas aku amek gamba dorang..kalo ko tengok frenster aku ade seekor hemmies yg telah meninggal dunia..selepas beberapa kali aku snap photo nya..then, tiba2 jadi sakit.bile bawak pegi vaterinar, katenye saluran pernafasan tersumbat with something.

Mungkin ajalnye and mungkin juge sbb lain..same jugak dgn Milo (kucing aku) mati juge selepas 2 bulan aku ambik gambarnye.. lalu aku membuat kajian terhadap bende ini..adekah betul atau tidak..aku beli lah seekor arnab dan seekor hemmies lagi. dan..aku lakukan yg sama..ambik gambar mereka. dan....sebulan pastuh.2-2 mati pada hari yang sama..aku sgt sedih..tapi tak sama sedihnya dgn kehilangan BobbOy (1st hemmies). Jadi kesimpulannye, mungkin betul org kate, jgn ambik gamba haiwan kesayangan kite. Sigh...

2 comments:

PJ selamba said...

err
ye ke?
erm
sebenarnya dah lama tau benda ni cuma tak pasti
then, lepas entry kedua pasal kucing tu, baru ada org cakap hal yg sama...
mungkin jugak kot...
so, tuan punya kucing tu pun dah tak snap gambar kucing tu lagi
hehe
apa pun, thanx ye...

eddie dewanaga said...

eh, really...???

adoi, gua slalu snap gambar siKontot, Cemong dan Jojo tu...

adoi...